Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Hatayspor - Beşiktaş maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        AHMET ÇAKAR: Mehmet Topal topukla kaleye 10 metreden vurdu. Köşeden gol oldu. Hakem verse belki de yılın golü olacak ancak ofsayt diye iptal edildi. Kesinlikle ama kesinlikle hatalı karar. Çünkü Montero, kaleciye en az 8 metre uzakta. Top kendisine çarpmıyor. Kaleciye müdahalesi yok.

        2

        Kalecinin görüş alanını kapatmıyor ama Cüneyt ve yardımcısı anlamsız şekilde golü iptal etti. Şöyle sormak lazım; Montero o an orada olmasaydı kaleci bu topu kurtarabilir miydi? Tabii ki hayır. Çünkü kaleci Mehmet Topal'ın o kadar uzaktan topukla vuracağını hiç kestirememiş ve konsantre olamamıştı hepsi bu.

        3

        GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş’ta geçen sezonki hava ve enerji yok. Sakatlık problemleri devam ediyor ve dün takımın bel kemiği Josef de Souza’yı fazlasıyla aradılar. Yaratıcılık sergilemesi beklenen Ghezzal ve Alex Teixeira da Hatay’ın agresif savunması karşısında çok fazla top kaybı yaptı. Sergen Yalçın ve futboldan sorumlu yöneticiler, deplasmandaki oyun karakterinin neden böyle olduğunu sorgulamalı.

        4

        ATTİLA GÖKÇE: Maçın gösterdiği bir gerçek şu: Sakatlık, tedavi, antrenman filan… Ne yaparsanız yapın, Beşiktaş bu yıl iyi değil. Oyuncular birbirleriyle senkron tutturamıyor. Oyunda akışkanlık sağlayamıyor, İkili mücadeleleri kaybediyorlar. Topa çok vuruyorlar, ama artık onlar şut değil.

        5

        Sergen Yalçın, Kenan Karaman, Salih Uçan, Mehmet Topal’dan sonra Gökhan Töre ve Güven Yalçın’ı da sürüyor sahaya… Yararı yok... Haftaya Trabzonspor’u ağırlayacaklar… “Evde yokuz” deme şansları da yok. 11 haftada 3 yenilgi şampiyon takım için fazla. Belli ki Kartal’ın kimyası da bozulmuş. Artık ayar tutmuyor.

        6

        ALİ GÜLTİKEN: Beşiktaş'ın ofsaytla iptal edilen golüne ayrı bir parantez açalım. Oyuncu, topa hamle mi yapıyor yoksa ayağını mı çekiyor noktasında benim oyum 'ayağını çektiği' yönünde. Yani böyle bakınca golün iptal olmaması gerekir.

        7

        Penaltı pozisyonunu çıkardığımızdaki durum; Beşiktaş'ta işler geçen senenin çok gerisinde. Beşiktaş oyununu, geçen seneki performansları ve büyük beklentilerle kadroya dahil edilen Alex, Batshuayi ve Pjanic'in katkılarını arıyor.

        8

        OKTAY DERELİOĞLU: Beşiktaş'ın bu sezonki en büyük sorunlarından biri kulübeden gerekli katkıyı alamaması. Bu sorun dün de ortaya çıktı ve kulübeden gelenler skoru değiştirecek bir oyun oynamadı. Beşiktaş için kilit nokta bu.

        9

        Eğer Siyah-Beyazlılar kulübe kalitesini artıramazsa Hatay maçındaki sorunları bu sezon fazlasıyla yaşayabilir. Trabzonspor maçına ligin rakibinin 7 puan gerisinde çıkacak olan Kartal için önümüzdeki hafta oynanacak olan derbi 'final' niteliği taşıyacak.

        10

        RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ın sorunları var. Büyük takımlarda olur bu. Şampiyon olduktan sonra enerji, motivasyon fazlalığı yaşanır. Sergen Yalçın bundan dolayı 35-40 gün bekledi, Rosier ve Ghezzal bekledi uzun süre mesela. Şampiyon olduktan sonra büyük takımlarda yaşanır bunlar.

        11

        Beşiktaş hemen hemen bu kadroyla Galatasaray'a karşı çok yüksek eforla oynadı. Oyuncular yoruldu. Batshuayi'nin sakatlığı geliyorum dedi. Sakatlık geleceği belliydi, oyuncu gitmiyordu. Çok fazla rotasyonu doğru bulmuyorum ben. 5 değişiklik de mesela bana göre iyi bir şey değil.

        12

        METİN TEKİN: Enerjisi yüksek bir Beşiktaş izlemedik. Oyun 2. yarı biraz değişti. Böyle oyunları kabul ederim, şöyle kabul ederim, bu oyunu tercih edersiniz, pozisyon vermezsiniz. Bunun bir mantığını anlarım. Hatayspor'un istediği bir oyun oynandı. Beşiktaş, 2. yarıda topa daha çok sahip oldu ama üreten bir Beşiktaş izlemedik. Batshuayi, Pjanic ve Josef'in eksikliği önemli. Futbol aniden bitmez, veda birazcık kendini hissettirir. Atiba'da bir şeyler görüyoruz ama umuyorum değildir, fiziksel olarak görüyoruz. Bazen oyunla büyür, o enerjiyi sağlarsınız. Ne zaman ki olmayan, kovalayan takıma dönüşürseniz o enerji sizi aşağı çekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ