Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz HTC VIVE Pro sanal gerçeklik gözlüğü Türkiye'de - Teknoloji Haberleri

        Tayvan merkezli teknoloji üreticisi HTC, yeni sanal gerçeklik (VR) başlıkları VIVE ve VIVE Pro’nun Türkiye tanıtımı gerçekleştirildi. Türkiye’nin ilk VR laboratuvarı VR First’ün bulunduğu Bahçeşehir Üniversitesi Galata Yerleşkesi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğine HTC Türkiye Ülke Müdürü Batuhan Başal, VR First CEO’su Ferhan Özkan ve BUG Game Lab Direktörü Güven Çatak katıldı.

        REKLAM

        VIVE ve VIVE Pro’nun hem oyun ve eğlence dünyasına hem de iş dünyasına yönelik uygulamalarla geleceğine değinen HTC Türkiye Ülke Müdürü Batuhan Başal, “Türkiye’de resmi ithalatın başlaması kullanıcılarımıza, hem resmi ithalatçı ve distribütor üzerinden garantili ürün temin etme olanağı sağlayacak, hem de yeni çıkacak ürünlerin dünyayla aynı zamanda ülkemizde de satışına başlanmasını mümkün kılacak” dedi.

        Tanıtımda paylaşılan bilgilere göre HTC VIVE ile işbirliği kapsamında sanal gerçeklik ile dijital dönüşüm çözümleri geliştiren şirket ve kurumlar arasında Volkswagen, Warner Bros, BMW, IKEA, Bayer, Stanford Üniversitesi gibi örnekler yer alıyor.

        BAŞLANGIÇ FİYATI 6499 TL

        VIVE'da her biri 1080x1200 piksel (toplamda 2160x1200 piksel) olmak üzere 9.14 cm'lik (3.6 inç), 90 Hz yenileme hızında, 110 derece görüş açılı iki OLED ekran ve dahili mikrofonlu kulaklık bulunuyor. Ürün ayrıca esnek bant, numaralı gözlükle beraber kullanma imkanı, yüz yastığı ve VR'dayken artırılmış gerçeklik senaryolarını kullanma veya gerçek dünyaya göz atma imkanı veren ön kamera gibi özelliklere de sahip. VIVE da ayrıca, bir kez şarj edilince 6 saate varan sürelerle kullanılabilen kablosuz bağlantılı ve titreşimli geri bildirimli iki kontrolör ile iki tane tutturmalı baz istasyonu bulunuyor.

        .png
        .png

        VIVE’ın üst modeli olan VIVE Pro'da bulunan ikili OLED ekran, orijinal VIVE’ye göre çözünürlüğünü yüzde 78 artırarak toplam 2880x1600 çözünürlükle görüntü sağlıyor. VIVE Pro'da ayrıca başlık üzerine konumlanmış ve yerleşik amfiye sahip yüksek performanslı kulaklıklar da yer alıyor. VIVE Pro paketinde kulaklık, iki kablosuz kontrolör ve iki iyileştirilmiş SteamVR baz istasyonu bulunuyor.

        Etkinlikte verilen bilgiye göre ilk olarak Mayıs ayında kullanıcılarla buluşacak ürünlerden VIVE 6499TL, Vive Pro Starter Kit 10499 TL ve VIVE Pro Full kit ise 12499 TL’lik fiyat etiketleriyle satışa sunulacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ