Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe TARİHE GEÇTİ! Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal... - FB haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kariyer sezonunu yaşıyor. Tecrübeli teknik adam, bu sezon Fenerbahçe'nin başında 2,65 puan ortalamasına imza attı.

        2

        Süper Lig'de bu sezon 20 maçta 17 galibiyet alan Fenerbahçe, İsmail Kartal ile birlikte yüzde 85'lik bir galibiyet oranına ulaştı.

        3

        Kartal ayrıca Sarı lacivertli kulübün Süper Lig tarihinde en yüksek galibiyet yüzdesi ve puan ortalaması yakalayan Türk teknik direktör oldu.

        4

        Fenerbahçe'deki üç sezonuna bakıldığında ise toplamda yüzde 71 maç kazanma oranına ulaşan olan Kartal, 2,33 puan ortalaması yakaladı.

        5

        İsmail Kartal'lı Fenerbahçe bu sezon hem galibiyet oranı hem de gol sayısıyla da lige damga vurdu. 20 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 57 kez rakip fileleri havalandırdı. Sarı lacivertli ekip bu süreçte kalesinde 16 gol gördü.

        6

        Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde eleme ve grup maçlarında oynadığı 12 maçın 10'unu kazandı ve sadece iki kez kaybetti. Sarı-lacivertli ekip, grubunu lider bitirerek son 16 turuna yükseldi.

        7

        Teknik Direktör İsmail Kartal, 2014-15 sezonunda Fenerbahçe'yle 34 maça çıkıp 2,18 puan ortalamasına ulaşmıştı. Sarı lacivertli takım otobüsünün kurşunlanmasıyla hatırlanan o sezon, Fenerbahçe'nin lig ikinciliğiyle tamamlandı.

        8

        Kartal daha sonra 2021-22 sezonunun devre arasında, Vitor Pereira'nın gidişinin ardından Fenerbahçe'yle 18 maça çıktı. 2,28 puan ortalaması yakalayan İsmail Kartal, koltuğunu Jorge Jesus'a bırakmıştı. 

        9
        10

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ