Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Carlo Ancelotti futbolu" Kasımpaşa - Galatasaray maçı yazar yorumları - Spor haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: Real Madrid-Mallorca maçı öncesi basın toplantısında sorulan bir soru üzerine Ancelotti’nin verdiği yanıt enteresan: “Topa sahip olma oyunu bir hevesti. Dikine oynamak daha verimli. Kaleye daha çabuk gitmek artık yeni moda” Ben futbolda tek bir doğru olduğuna inanmıyorum, Guardiola’nın da yaptığı saygıdeğer, Ancelotti’nin de...

        2

        Ancak Ancelotti evinde 6 tane Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi madalyası olan efsanevi bir futbolcu, elit bir teknik adam. O bir şey söylüyorsa hafife almazsınız, kulak kabartırsınız. Sanırım Okan Buruk’un da Galatasaray’da daha fazla kulak kabarttığı vizyon, Ancelotti’nin vizyonu.

        3

        ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray’da bu kadar transfer bolluğunda, bu kadar futbolcu çokluğunda en büyük eksik; savunma güvenliğinin yetersizliği olarak görünüyor. Kafayı vurduruyorlar, şut atılmasına izin veriyorlar, rakibi arkaya kaçırıyorlar. Görünen o ki, bu sezon Galatasaray’da “yiyenler ile atanlar” yarışacak gibi... Neyse ki, Galatasaray’ın müthiş bir hücum zenginliği var.

        4

        Icardi geldi, Seferovic bekliyor, Gomis çok iyi oynuyor. Yunus Akgün öyle... Bu maçla birlikte Kerem ortaya çıktı. Kısa süre oyunda kalan Rashica bayağı etkili işler yaptı. Galatasaray kazandı, daha da farklı kazanırdı. Sadece maçı kazanmadı, belki de maçtan daha önemlisi Kerem Aktürkoğlu‘nu kazandı. Galatasaraylı şunu unutmasın; Kerem varsa her şey tamam...

        5

        AHMET ÇAKAR: Haftalardır G.Saray'ı tek başına taşıyan adam, yani Gomis yer tutma zekasından ötürü golü yaptı. Aslında gol öncesi Kerem ve gol pasını veren Yunus önemli işler yaptılar. İkinci yarı Kerem sahneye çıktı. Haftalardır 'Sorunu var, parasını beğenmiyor' gibi problemlerle boğuştuğu iddia edilen Kerem, çok iyi işler yaptı. G.Saray'ın ikinci, Kerem'in ilk golünde Oliveira'nın pas zamanlaması mükemmel. Üstelik Oliveira belki de direklerden dönen toplar açısından ligin en şanssız futbolcusu.

        6

        Kerem'in attığı bir ikinci gol var ki seyrine doyum olmaz. Yaklaşık 25 metreden ayak iç üstüyle öyle bir vurdu ki Ertuğrul'un yapabileceği hiçbir şey yok. Bu dakikadan sonra maç bitti diyorduk ki uzatmalara girdiğimizde Kasımpaşa'nın ikinci golü geldi. Bir korner, yine yerleşim hatası ve Sadık'ın golü. Sonuçta G.Saray, kolay gol yemediği sürece Türkiye'nin en etkili takımı ama kolay gol yediği sürece de çok sürpriz puanlar kaybedebilir.

        7

        OSMAN ŞENHER: Sacha Boey, sağ çizgide hayatının futbolunu oynuyor. Bitmez tükenmez enerjisi, temposu, takımına çok büyük katkı veriyor. Yunus ilk golün pasını verdi, iyi günündeydi. Oliveira, gol şansını kıramıyor. Geçen hafta olduğu gibi yine mükemmel vuruşu direkten döndü. Torreira sahada basmadık yer bırakmıyor. Sadece rakip ataklarda değil, ayağındaki topu mükemmel kullanıyor.

        8

        Forvetteki arkadaşlarına iki gol pası verdi. Gomis yaşı kaç olursa olsun büyük golcü. Cim Bom’un tek sıkıntısı sol tarafta. Okan hoca Kerem’i merkeze alıyor, o da golleri buluyor. Ama o sol koridorda Van Aanholt, Sacha Boey gibi çıkıp etkili olamıyor. Sonuçta her iki takımı da kutlarız. Kasımpaşa da Galatasaray da çok iyi oynadılar. Maçta heyecan vardı, goller vardı.

        9

        NEVZAT DİNDAR: Harry Potter'ın galası... Galatasaray havaya girmeye başladı. Geçen hafta 10 kişi ile Gaziantep’i deviren Cim-Bom, çıkışını Kasımpaşa deplasmanında da sürdürdü. Aslan maçı 3-2 kazanırken, karşılaşmaya damgasını vuran isim son haftaların tartışılan ismi Kerem Aktürkoğlu oldu.

        10

        Kerem iki şık golle galibiyeti getiren isim olurken, kötü geçirdiği ilk yarı sonunda onu oyundan almayan Okan Buruk galibiyetin mimarıydı. Buruk bu radikal kararı ile hem maçı hem de Kerem’i kazandı.

        11

        RIDVAN DİLMEN: Kerem gollerini buldu, kazanmayı hak ettiler. Her geçen gün toparlıyorlar. Kötü oynarken de kazanmışlardı, şimdi iyi oynarken kazandılar. Büyük takımlar böyle puan toplar zaten. Ne Mertens, ne Mata, Ne Icardi planlı programlı olamıyor transferleri. Kulüpleri izin verince alınabiliyor. Ligimizde artık daha kaliteli maçlar izleyeceğiz.

        12

        NECATİ ATEŞ: Hoşgeldin Kerem diyorum ben, ilk yarı ve ikinci yarı siyahla beyaz kadar farklıydı. Özgüven diyoruz, Oliveira'nın muhteşem pasıyla Kerem'in gol vuruşu acayip bir özgüven kazandırdı. Golü 50 dakika bekledi Kerem, ilk dakikada da atabilirdi golü.

        Haberi Hazırlayan: İnanç Ergülen

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ