Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Monchi, Sevilla'da bir kez daha başardı! - Futbol Haberleri
        1

        İspanya Ligi'nin köklü takımlarından Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde kupaya adeta ambargo koydu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle Almanya'nın Köln kentinde seyircisiz oynanan finalde Inter'i 3-2 yenen Sevilla, 6. kez final oynarken 6. defa kupanın sahibi oldu.

        2

        Sevilla'nın mimarlarından biri de sportif direktör Rodriguez Verdejo, bilinen ismiyle Monchi.

        3

        Sevilla'nın eski kalecisi Monchi, futbola veda ettiği 30 yaşından beri 18 yıl sportif direktörlük görevini başarıyla yürütüyor.

        4

        Sevilla'daki ilk döneminde 5 UEFA Kupası, 2 İspanya Kral Kupası ve birer UEFA Süper Kupası ile İspanya Süper Kupası kazandıran Monchi, 2017'de Roma'da sportif direktörlük yapmış, 2019'da yuvaya dönmüştü.

        5

        BAŞARISININ SIRRI BÜTÇEYİ İYİ KULLANMASI

        Monchi, Sevilla'nın mütevazı bütçesini en iyi şekilde kullanıyor ve takıma en iyi oyuncuları kazandırma konusunda isabetli kararlar alıyor.

        6

        Takımın futbol ekonomisi, yetenekli oyuncuların satışları ile sağlıklı yürüyor. Önemli oyuncuların satılmasıyla takımın dengesinin bozulması beklenirken Monchi'nin doğru isimleri bulma yeteneği istikrarı getiriyor.

        7

        Geçen yaz Ben Yedder, Luis Muriel, Pablo Sarabia, Quincy Promes, Munas Dabbur ve Maximilian Wöber transferlerinden yaklaşık 130 milyon Euro gelir elde eden Monchi, yerlerini de birçok yıldızla doldurdu.

        8

        Daha önce de Alberto Moreno, Ivan Rakitic ve Federico Fazio'yu 46 milyon Euro'ya satmış, Alvaro Negredo, Jesus Navas, Geoffrey Kondogbia ve Gary Medel'den de kulübe toplam 78 milyon Euro gelir elde ettirmişti.

        9

        Pek çok İspanyol takımın yaşadığı ekonomik sorunları, parasını dikkatli harcayarak ve doğru oyuncuları bularak aşan Sevilla'yı diğer takımlardan ayıran en önemli özellik, Monchi'nin her konuda çok titiz ve detaycı davranması olarak gösteriliyor.