Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Muhsin Bayrak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Chelsea'yi satın almak isteyen aşiret lideri Muhsin Bayrak ne iş yapıyor? - Futbol Haberleri
        1

        Mutki Aşireti lideri Muhsin Bayrak, son günlerin en çok merak edilen kişileri arasında bulunuyor. Roman Abramoviç'in Chelsea'yi satılığa çıkardığını açıklamasının ardından Muhsin Bayrak, kulübe talip olduğunu belirtti. Görüşmelerin sürdüğü ifade edilirken Muhsin Bayrak kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli konularıyla ilgili araştırmalar artış gösterdi. İşte, Chelsea'yi satın almak isteyen Muhsin Bayrak'ın hayatı hakkında bilgiler...

        2

        MUHSİN BAYRAK KİMDİR?

        Aslen Bitlisli olan Muhsin Bayrak, Türkiye sanayisinin önde gelen iş insanlarından birisi olarak tanınıyor. 1990'lı yıllarda ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden Muhsin Bayrak, eğitimini burada tamamladı. İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Muhsin Bayrak, 1999 yılında AB Grup Holding şirketini kurdu.

        3

        Yunanistan'da elektrik santrali bulunan ve Atina Marinası'nı da inşaa eden Muhsin Bayrak, yurt dışı ve yurt içinde önemli projelere imza attı.

        4

        "CHELSEA İÇİN GÖRÜŞMERE BAŞLADIK"

        Rus milyarder Roman Abramoviç, 27 Şubat'ta sahibi olduğu İngiltere'nin köklü kulüplerinden Chelsea'yi satışa çıkardı. Bitlisli iş insanı Muhsin Bayrak, kulübün satışa çıkarılmasının ardından kulüp yetkilileri ile temasa geçti. Bunun üzerine şirket adına Londra'ya giden avukat Berivan Erdoğan ve şirketin Avrupa temsilcisi Vehbi Kevser kulüp yetkilileri ile görüşmeye başladı. Muhsin Bayrak, "Dünyada Türk şirketlerinin her alanda olması gerektiğine inanıyorum. Bu kararımız hem ticaretimize hem ülkemize hem de holdingimize çok büyük bir prestij olacak." ifadelerini kullandı.

        TRUMP DA TALİP OLDU

        Görüşmelerin sürdüğünü 5-6 şirket ile birlikte ABD'nin eski devlet başkanı Trump'ın da kulübe talip olduğunu söyleyen Bayrak, " Yaklaşık 1 haftadır görüşmelerimiz devam ediyor. Bugün resmi olarak bizim heyetimiz Chelsea Spor Kulübü yöneticileriyle Londra'da görüşmeye başladı. Müjdeyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Muhtemelen yarın ya da cuma günü tam anlamıyla çalışmalar başlayacak. Çok afaki rakamlar dönüyor. Ben rakam olarak çok bir şey söylemeyeyim. Zaten bütün dünya basınına duyurulacak" dedi.

        'EKONOMİYE VE TURİZME ÇOK BÜYÜK FAYDALARI OLACAK'

        Gündeme gelen 3,3 milyar sterlinlik bir teklifte bulunulmadığını söyleyen Bayrak, "Bahsedilen rakam yok, yani çok daha altında bir rakamdır. Kulübün değeri o değil. O şişirilmiş bir rakam. Bizim açımızdan öyle bir rakam teklif edilmedi. Birçok ülkede Türk bayrağını dalgalandırıyoruz. Bunu Londra'da yapacağız ve bu sevinci Türk halkına tattıracağız. Alıcılar içerisinde en şanslı grup biziz. Ticaretimizi aksatacak bir durum yok, hesabımızı kitabımızı yaptık. Biz hazırız; karşı tarafa bıraktık. Oradan gelecek stratejiye göre, önlemimizi alıp pazarlığın içerisine dahil olacağız. Ekonomiye ve turizme çok büyük faydaları olacak" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ