Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Beşiktaş maçı yorumu: Şenol Güneş beni aradı... Şampiyonluk sözleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Beşiktaş maçını değerlendirdi. Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar:

        2

        İLK YARI SONU

        Mariano çok formdaydı, ligimizin en iyi sol taraf oyuncusuna karşı oynuyordu ve Galatasaray için sakatlanması handikap. Beşiktaş’ın hedef santraforu sakatlandı. Vagner Love hazır mı bilmiyorum ama tercih etmedi. Beşiktaş öndeyken yapılan bir değişiklik gibi oldu.

        3

        Galatasaray çok tecrübeli, kendi evinde ligimizin en coşkulu oynayan takımı. Beşiktaş’ın da uzun zaman sonra oyunu kabul ettiremediği bir 45 dakika gördüm. Galatasaray, buna izin vermedi.

        4

        İki tane kırılma anı oldu. Negredo’nun karşı karşıya kaçırdığı pozisyon, bir de Gomis’in 1-0’ken kaçırdığı pozisyon oldu. İlk yarının en kötüsü tartışmasız Pepe’dir. Golde de rakibin önüne geçmesine rağmen topa vurdurdu. Kendin vuramıyorsan, rakibe de vurdurmamalısın.

        5

        Beşiktaş’ın kendi oyununu kabul ettirmesi için, Medel’i stopere çekip Oğuzhan’ı oyuna koyarak risk alması gerekiyor. Fatih Terim, birazdan Belhanda’yı alır diye düşünüyorum.

        6

        MAÇ SONU

        Galatasaray takımının şampiyonluklarının 3'te 1'i Fatih hoca ile gelmiş. Bu sezon Tudor kalsaydı böyle olmazdı. Galatasaray ligin ikinci yarısında şampiyonluk rakiplerinden Fenerbahçe ile deplasmanda berabere kalıp Başakşehir ve Beşiktaş'ı içerde yenmiş. Tudor kalmış olsaydı böyle olmazdı.

        7

        Tudor’un ardından Fatih Terim devreye girdi. Çok iyi yarışmacı antrenör. Dursun Özbek’in yaptığı en önemli operasyon. Agresif bir takıma çevirdi Galatasaray’ı… Başkan Dursun beydi. Onun yönetimi yaptı bu kadroyu. Gelen yeni yönetim de aynı şekilde devam etti.

        8

        Beşiktaş takımı son 2 yılın şampiyonu. Bu ligde üst üste 3 kez şampiyon olmak çok zordur. Fenerbahçe'nin tarihinde 4 sezon şampiyonluk yok, 3 sezon üst üste var ama.

        9

        Galatasaray futbol takımı ve taraftar Fatih Terim ile birlikte derbiye çok iyi hazırlandı. Full konsantrasyon oldular hafta içinde. Beşiktaş ise iyi hazırlanamadı. Hafta içi kupa maçından kalan olaylar konsantrasyonlarını bozdu.

        10

        Beşiktaş mental olarak maça hazırlanamadığı Şenol hocanın maç önü röportajında takımın zaten bu maça hazırlanmadığını gördüm ben.

        11

        Galatasaray Medel'i 2-0 yendi. Beşiktaş savunma hattında ayakta kalan tek oyuncuydu. Negredo ve Quaresma'da konsantrasyon 0'dı. Babel de etkisiz kaldı. Beşiktaşlı oyuncuların coşkusu azdı. Galatasaraylı oyuncular da Jaws gibiydi. Çok agresiflerdi.

        12

        Penaltı pozisyonunu tam göremedim ama Tosic itiraz etmediğine göre pozisyon penaltı. Galatasaraylı oyuncularda harika bir konsantrasyon vardı.

        13

        Oyunun hiçbir dakikasında Beşiktaş’ı ortak etmediler. Korkunç bir odaklanma ve sıfır hata… Linnes çok çabuk oyuncu, mükemmel oynadı. Nagatomo da müthişti.

        14

        Galatasaray'da sol bek orta açtı, ön libero golü attı. Gomis bugün gol atsa gol krallığını ilan ederdi. Galatasaray'da teknik direktör ve taraftar da 5 yıldızdı. Bir tarafta muhteşem bir konsantrasyonla hazırlanan Aslan; diğer tarafta maça konsantre olamayan Kartal...

        15

        Şenol Güneş, Babel'i Denayer ve Maicon'un arasına soktu. Babel ancak Maicon'un hatasıyla pozisyona girebilirdi. Negredo'ya en çok ihtiyaç duyulan yerde sakatlanarak oyundan çıktı.

        16

        Galatasaray bugün Başakşehir maçından da iyi oynadı. Çünkü Başakşehir ortaya bir mücadele koyabilmişti. Beşiktaş kendi oyununu hiç oynayamadı bugün. Gökhan Gönül de mesela sezonu kapatmış gibiydi. Oyun 11'e 11 devam etseydi Beşiktaş son anlarda daha çok pozisyon bulabilirdi.

        17

        Şampiyonlar Ligi Beşiktaş’ı olumsuz etkiledi ve bunun bedelini ödediler. Beşiktaşlılar kızmasınlar ama üstlerinde yer alan 3 takımın birbirleriyle maçları kalmadığı için Beşiktaş'ın şansı neredeyse hiç kalmadı.

        18

        Galatasaray, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'nin birlikte olarak 9-10 puan kaybetmesi lazım. Beşiktaş gruptan lider çıkmaları ve Bayern maçı arasını kötü geçirdi. Galatasaray, Beşiktaş'ı ilk kez yenmiyor, Beşiktaş da ilk kez yenilmiyor.

        19

        Beşiktaş'ın 5-6 maçı varken arada kafalar Bayern Münih maçına gitmişti. O dönem konsantrasyon çok düşüktü. Biz bu uyarıyı yapmıştık. Şenol hoca da görüyordur muhakkak.

        20

        Pepe'yi bir gördüm sıçrayamıyor, kuvvetsiz. Ben kuvvetli oyuncusu hemen anlarım. Kendi kendini attı bugün. Yıllardır stoper bu adam. Gomis her kafa topunu aldı. Pepe 1.87 cm, Gomis 1.84 cm. Sakatlandı ve çıkmak zorunda kaldım ve vücudu gitmiyor. Gökhan Gönül'ün vücudu gitmiyor, Quaresma da var ama gitmiyor.

        21

        Şenol hoca beni aradı. Çok demoralizeydi. Daha sonuç açıklanmamıştı. Canı o kadar sıkkın hissetim ki... Hala sıkkın. Bu da performansını etkiliyor. Abartı bir kelime kullanıyorum belki ama yenilgiyi kabullenmiş. Beşiktaş'ın bundan sonraki 3 maçı kolay olmaz.

        22

        Lig nasıl biterse bitsin sezonun teknik direktörü Abdullah Avcı. Hayat devam ediyor, oyuncular 3 gün sonra oynayacaklar. Kupa için ne kadar verecekler bilmiyorum...

        23

        Korkunç istekli bir Garry Rodrigues vardı. Ama bazen saçma sapan yerlere vuruyor aşırı istekten. Tecrübeli bir Fernando ama nereye pas vereceğini, ne zaman faul yapacağını çok iyi biliyor.

        24

        11'e 10 devam etse Beşiktaş, oyunun sonlarında daha dirençli olabilirdi. Puan farkı 4 olduğu için Fatih Terim, skoru 3-0 yapıp ikili averajı dengelemek yerine 2-0 iyi sonuç dedi.

        25

        Nagatomo'nun ilk maçından sonra çok kötü oynadı ama temkinli olalım demiştik. Her geçen gün daha iyiye gittiğimi düşünüyorum diyor. Dahası da var yani. '10 üzerinden 7'yim daha' diyor.

        26

        Maçtan sonra kazanan teknik direktörü övmek, kaybedeni eleştirmek doğaldır. Şenol Güneş, Gomis'in Pepe'ye üstünlüğünü görmeliydi. Şenol hocanın Perşembe'den itibaren hayatına baktığımızda mental olarak yorgun günler geçiriyor.

        27

        Galatasaray, 20 derece üstü 2 deplasmana gidecek. Akhisar ve İzmir'e. En zor fikstür onlarda. Fenerbahçe, Galatasaray'ın kazanmasını istiyordu. Galatasaray'ın finalleri iyi oynayan bir teknik direktörü var.

        28

        Fenerbahçe'nin maçları zor. Tek kolay maçı Karabükspor. Fatih Terim'li Galatasaray, ligde ilk 5 sıradaki takımların hiçbirine kaybetmedi.

        29

        Maaşlarını alamayan futbolcular var. Ankaragücü lige çıktı, aylarda maaş alamayan futbolcuları varmış. Süper Lig'de aylarca para alamayan futbolcular var.

        30

        Sahaya bir şey atılması konusunda hiç konuşmayacağım. Çünkü her şeyi biliyorum ben. Özür dilerim ama konuşamam. Gerekli mecralar skandal kararlar verdiği için... Konuşmaya gerek bile yok.

        31

        Federasyon, temsili olarak geçen sene Mardin'de oynanan maçı göstermiş. Maç penaltılara kalıyor, sahaya bir giriyorlar tekme tokat... Kalecinin de burnunu kırıyorlar. Maç iptal oluyor. Federasyon, maçın tekrar kararını veriyor.

        32

        Kalecinin burnu yok, ne yapacaklar? Başka kaleci getiriyorlar. Orada 1 maç saha kapatma cezası veriliyor. Fenerbahçe'ye niye 3 maç saha kapatma cezası veriliyor? Yazık yazık... Faili bulununca cezalar düşüyor. E bulundu...

        33

        Bu 3 maçlık ceza akıl alır gibi değil. Ben bunu kabul edemiyorum. Federasyon, aldığı kararlar ile iz bırakıyor. Çok üzücü çok...