Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Rıdvan Dilmen: "Ersun Yanal böyle devam ederse seneye kalmayabilir" - Trabzonspor Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Fenerbahçe-Trabzonspor maçını değerlendirdi. Dilmen, Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını da yorumladı...

        2

        İLK YARI SONU

        Son 7 maçın altısını kazanan Trabzonsor ve son haftalardır kazanamayan Fenerbahçe... Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı'ya yılın asistini yaptı. Trabzonspor 2 kez de Rodallega ile pozsiyona girdi. Birini Harun kurtardı, diğeri direkten döndü.

        3

        Fenerbahçe daha sonra bir reaksiyon gösterdi. Orta sahada pres yapması etkili oldu bunda. Trabzonspor da hücuma çıkarken top kaybetti. Fenerbahçe pres ve baskı yapıyor ama gol pozisyonuna giremiyor. Baskı var ama bitirici gol pozisyonları gözükmüyor.

        4

        Hakemlik bir sıkıntı yoktu. VAR'a dahi gitmedi. Kararlar doğruydu. Trabzonspor kültüründe deplasman diye bir şey yok zaten. Her yere kazanmaya giden bir takım. TT Arena, Vodafone, Kadıköy gibi... Bugün de öndeler.

        5

        Trabzonspor Başkanı ve yönetimi tebrik etmek gerek. Ünal Karaman'ı Yeni Malatyaspor maçından sonra gönderebilirdiler ama arkasında durdular. Devam ettiler ve sonuçta karşılığını aldılar. Oyuncu-antrenör uyumunu görüyoruz.

        6

        Trabzonspor'un kazanmasını konuşmamız için 1 gole daha ihtiyaç var. Yine Fenerbahçe baskılı başlayacaktır ikinci yarıya. Dakika 5; Ayew'e ıslık başlıyor. Çok tuhaf. Sanki 10 oyuncu uçuyor, 1 oyuncuda problem var. Valbuena - Ayew değişikliğine gidecektir Ersun Yanal. Minumum 1 değişiklik olacaktır. Belki 2 olur. Antrenörün hamle yapma durumu geldi.

        7

        Fenerbahçe'de en zor iş santrfor oynamak. Diğer takımlarının forvetlerine bayılıyordurlar. Diagne 28 tane atmış ama Trezeguet leblebi gibi pas atıyordu. Soldado asist-santrfora döndü.

        8

        Aslında mayıs ayına girdiğimiz zaman şampiyonluğu ve ligden düşecek takımı konuşacakken şimdi konuşamaz hale geldik. Beşiktaş 5'te 5 yaparak yarışa ortak oldu. Başakşehir de üst üste puanlar kaybetti. Fenerbahçe'nin 4-5 maçta bir 37-38 bulması için puan ya da puanlar alması lazım.

        9

        MAÇ SONU

        Bugün Fenerbahçe canla başla mücadele edip 1 puanı kurtardı. Trabzonspor da 22 yıl aradan sonra 3 puanı almayayım diye her şeyi yaptı. Rakip 10 kişi kalmış, yetenekli oyuncuların var ve kendi sahana kapanırsan 1-0'ı korumak kolay değil. 2'yi atarsan maçı koparırsın.

        10

        34 puan yaptı Fenerbahçe. Uzun zamandır maç da kazanamıyor. Bu 1 puan çok önemli. Mücadele önemli, taraftarın gelmesi önemli. Trabzonspor'un ilk 20 dakika performansına rağmen Fenerbahçe'nin daha fazla üretken olacağını düşündüm.

        11

        Ama aceleci oyun, istek var. Bir de üzerine Sadık atıldı. Yusuf ve Abdülkadir de çıkınca top tutamamaya başladı Trabzonspor. Trabzonspor'un bir diğer maçını Vodafone'de gördüm. 4 puan kaybettiler İstanbul'da. Bu anlamda baktığımız zaman birer puan fena değil. Ama oyuna baktığım zaman son 15 dakika çok kötüydü Trabzonspor. İlk 15 dakika ise 'Bize her yer Trabzon' gibi oynadı.

        12

        Fenerbahçe her anlamda o kadar kritik bir gol attı ki hem 22 yıllık serüven devam etti hem de önemli bir puan aldı. Fenerbahçe oyuncularının performansına baktığımız zaman Hasan Ali dışında iyi performans sergileyen oyuncu yok. 56 dakika boyunca duran topları kim daha iyi kullanır? Valbuena kullanır. Bugün üzülmesi gereken taraf Trabzonspor. 'Kapasitenin altında kaldım' demeleri lazım.

        13

        Bu sene Fenerbahçe'yi seyirci kümede tuttu. Bunda da çok iddialıyım. Topu tutacak oyuncular gerekirken hoca Yusuf'u çıkardı. 1-0'a da yattı. Burada Fenerbahçe'nin arzusu, coşkusu derken 1 puanı aldı. Fenerbahçe taraftarıyla kümede kaldı.

        14

        Hoca Zajc ile Ayew ile ne düşünüyor bilmiyorum. Fenerbahçe'nin santrforları da toplam 8 gol attı. Soldado'ya da kızamıyorum. Galatasaray'da oynasın 17-18 tane atar. Klası var. Fenerbahçe'de oyun kurucu santrfor çıktı. Pasör santrfor gibi oldu. Çünkü top gelmiyor. Soldado'nun veya diğer forvetlerin iş yapması zor.

        15

        Neden Avrupa çapındaki Cüneyt Çakır, Trabzonspor'un maçlarına verilmedi bunca zaman? Özgür Yankaya niye verilmedi? Biri çıksın açıklasın bunu bana. Sadık'ın yaptığından maçta 10 kez yapıyorlar ama atmıyorlar. Hakem doğru karar vermiştir eğer vurduysa. Cüneyt Çakır'ı niye daha önce vermediniz?

        16

        Ersun Yanal, Tolgay'ı kaybetmek üzereydi. Oynatmayarak doğru yaptı. Jailson ile başlaması doğal.

        17

        Abdullah Avcı'yı 8 puan öndeyken Fener'e, Beşiktaş'a yaptılar. Ama teklif olduğunu düşünmüyorum. Ersun Yanal da böyle devam ederse seneye kalmayabilir ama Ali Koç'un ben teknik direktör aradığını düşünmüyorum.

        18

        ŞAMPİYONLUK YORUMU

        Lig lideri geriye düştüğü hiçbir maçı kazanamamış. Bence Başakşehir ile Galatasaray eşit şansa sahip.

        19

        8 puan önde Galatasaray olsaydı bizler su içecektik. Başakşehir hayatta onları geçemezdi. Şampiyon olan takım bir sonraki sezonun çalışmalarına başlardı. Büyük takımla büyük kulübü o yüzden ayırt etmek lazım. Fenerbahçe maç kazanamıyor ama 38 bin küsür seyirci gidiyor maça.

        20

        Galatasaray'ın rakibi Konya düşüşte. Ankaragücü maçında biraz toparlanmış gördüm. Kolay olmayacak Galatasaray'ın işi. Ama takım iyi gidiyor.

        21

        Şampiyonluk yüzdelerine bakacak olursak; Başakşehir ile Galatasaray yüzde 40, Beşiktaş yüzde 20.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ