Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Rusya işgali sonrası Ukrayna'daki Lifecell'den açıklama - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyon sonrası gözler, Ukrayna’daki Türk şirketlerine de çevrildi. Bu şirketlerden biri ise Turkcell’in sahibi olduğu ve Ukrayna’nın en büyük 3. GSM operatörü olan lifecell.

        REKLAM

        Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre Ukrayna’da 9.2 milyon abonesi olan lifecell, Rusya’nın başlattığı işgal hareketi sonrası yaptığı açıklama ile müşterilerine “Sakin olun” çağrısı yaptı. lifecell’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

        “lifecell seninle. Her zamanki gibi çalışıyoruz ve sizden tek bir şey istiyoruz, yalnızca resmi kaynaklara güvenin ve hiçbir şekilde panik yapmayın. Her şey Ukrayna için…”

        2021'DE GELİRLERİ YÜZDE 24 ARTTI

        2004 yılında faaliyetlerine başlayan lifecell’in hisselerinin tamamı Turkcell Grubu bünyesinde bulunuyor. 2021 yılı finansal sonuçlarına göre lifecell’in gelirleri yıllık bazda yüzde 24 artışla 4 milyar TL’yi (8 milyar 483 milyon Ukrayna Grivnası) aştı.

        Son 3 aylık aktif müşteri sayısı bir önceki yıla göre yüzde 14 artan lifecell’in Ukrayna’da 9.2 milyon abonesi bulunuyor. Şirketin 4G abonelerini aylık ortalama data tüketimi de yıllık bazda yüzde 7 artışla 14 GB’ye çıktı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ