Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Skandal ve entrika ile dolu 7 kraliyet düğünü!
        1

        1. KRAL IV. PHİLİP (FELİPE)

        İspanya Kralı IV. Philip (Felipe) öz yeğeniyle evlendi ve çocukları genetik hastalıklarla dünyaya geldi. İspanyol İmparatorluğu'nun son Habsburg hükümdarı II. Carlos, çiftin hayatta kalan tek çocuğu oldu. Ancak kimse onun hasta olduğunu kabul etmedi, büyülendiğine inanıldı. Varisi olmadan hayatını kaybettiği için arkasında tahta çıkacak kimseyi bırakmadı ve bu durum İspanya Veraset Savaşları'na neden oldu.

        2

        2. KRALİÇE ELİZABETH

        1919'da elmas, altın ve gümüşten yapılan özenli taç, Kraliçe Elizabeth'in evleneceği günün sabahı kırıldı, daha sonra taç tamir edildi.

        3

        3. SAXE - GOTHA PRENSESİ AUGUSTA

        Saxe - Gotha Prensesi Augusta, Birleşik Krallık'ın varisi Prens Frederick ile evlenecekti. 16 yaşında olan Prenses evlenirken o kadar stres yaşadı ki düğün günü kayın validesinin üzerine kustu.

        4

        4. PRENSES DİANA

        20. yüzyılın en tartışmalı çifti olan Prenses Diana ve Prens Charles çifti neredeyse evlenemiyordu. Prens Charles'ın halen Camilla ile görüştüğünden şüphelenen Diana ile sorun aşılsa bile düğün günü gelinliğine parfüm döküldü. Gelinlikte iz kaldı ve makyözü yürürken lekeli yeri tutmasını söyledi. Böylece leke gözükmedi.

        5

        5. MARİE ANTOİNETTE

        Marie Antoinette henüz 14 yaşında iken Fransa Kralı XVI. Louis'le evlendi. Evlilik öncesi terzileri ölçülerini yanlış alınca gelinliğinin fermuarı kapanmadı ve düğün boyunca sırtı açık olarak dolaştı.

        6

        6. KRAL VIII. EDWARD

        İngiltere'nin en çok konuşulan olaylarından birisi de Kral VIII. Edward'ın aşkıydı. Daha önce evlenmiş ve boşanmış olan Wallis Simpson ile evlenmek isteyen kral geleneklere karşı çıktı. Bunun üzerine VIII. Edward tahttan çekildi ve aşkını yaşadı.

        7

        7. GALLER PRENSİ GEORGE (KRAL IV. GEORGE)

        1795'te Galler Prensi George (Kral IV. George) kuzeni Brunswick Prensesi Caroline ile evlenme kararı aldı. Ancak evleneceği gün gelini gören Kral IV. George "Ben iyi değilim, bana bir bardak brendi getirin!" dedi. Evlendiği gün ayakta duracak hali olmadığı kaynaklarda geçer.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ