Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyadaki ülkelerin en ilginç gelenek ve kültürleri!
        1

        ÇEKYA

        Çekler, genel olarak biranın vücuda iyi geldiğini ve ruhsal anlamda da sağlıklı olduğunu düşünüyorlar. Bu nedenle 'bira havuzları' bulunuyor ve bu havuzlarda duş almak ya da eğlenmek, Çekyalılar arasında bir gelenek halini alıyor.

        2

        ÇİN

        Çin'de gelinlerin düğünden önceki bir ay boyunca ağlaması oldukça yaygın. Tıpkı bizdeki kına gecesi gibi düşünülebilir. Bu gelenek gelinin ailesinin evine bağlılık ifade ettiği göstergesi olarak kullanılır.

        3

        JAPONYA

        Japonya'da bulunan Harakiri adeti, kaybetmeyi kabul etmeyen Japonların yenilgiyi yaşatmaktansa ölmeyi tercih etmeleri anlamına geliyor. Kişinin yenilmemek uğruna onurunu korumak için kendisini öldürmesidir ve ülkede günümüzde de yaygındır.

        4

        ALMANYA

        Her ne kadar Türkçeye "Bekarlığa veda" olarak çevrilse bile, Polterabend geleneği oldukça farklıdır. Geleneğe göre evlenmeye karar veren çitfin yakınları düğünden önce toplanıp yemek yedikten sonra tüm tabakları kırar ve çiftten bunları toplaması istenir. Bu ilginç geleneğin amacı ise müstakbel evlilere el ele vererek tüm zorlukların üstesinden gelebileceklerini göstermektir.

        5

        MORİTANYA

        Bir kadın olarak Moritanya'da evlenmek için 60 ila 100 kilo arasında olmanız gerekiyor. Balık etli kadınlar Moritanya'da evlenmek için gözdedir.

        6

        BUDİZM

        Budizm denilince akıla ilk gelen şey turuncu kıyafetler ve kazınmış saçlardır. Budizm'de saçların tamamen kazınmasının nedeni ise dünyevi isteklerden arınmak anlamına gelir.

        7

        İSPANYA

        İspanyolların en ilginç geleneklerinden birisi olan Siesta'da öğlenleri biraz kestirmek serbestir. Siesta zamanında kimse çalışmaz.

        8

        KUZEY KORE

        Kuzey Kore kapalı bir kültür olması ile meşhur. Bilinen bir gelenek ise Kuzey Kore'de kadınların evlenme yaşı 26 - 28, erkeklerin ise 30 - 33'tür. Bu geleneğe göre kadın veya erkekler daha önce evlenemezler ayrıca kanunen de geçerli bir yasadır. Önce devlete karşı görevlerini yerine getirip sonra evlenmekle yükümlüdürler.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ