Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika haberi İşte Galatasaray'ın stadının yeni adı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray ile Nef arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Galatasaray'ın stadının adı "Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu" oldu.

        Galatasaray Başkanı Burak Elmas açıklamalar yaptı ve "Seçim döneminde Galatasaray taraftarına sözler vermiştik, yerine getirmek için çabalıyoruz. Sözlerden bir tanesi de stat isim hakkıyla yeni sözleşmeydi. Bu süreçte ön sözleşme imzalamıştık yabancı bir firmayla ama detay çalışmalarda şartlarda anlaşamadık" dedi.

        "725 MİLYON TL'LİK ANLAŞMAYA İMZA ATIYORUZ"

        Nef'le sürecin başlamasına dair konuşan Elmas "Bu süreçten sonra Galatasaray'la birlikte olmak isteyen firmalarla görüşmeler yaptık. Sevgili Erden Timur, Galatasaray'a en iyi teklifi sundu. Benim için bu birlikteliğin başka bir özelliği de var. Erden Timur içimizden biri, çok iyi bir Galatasaraylı. Erden Timur'la birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Sponsorluk anlaşması kanun nedeniyle TL bazında belirlendi. İkinci beş sezonu opsiyonlu olmak üzere sezonluk ortalaması 72,5 milyon TL + KDV olmak üzere toplamda 725 milyon TL'lik bir anlaşmaya imza atıyoruz" ifadelerini kullandı.

        "TÜRK SPOR TARİHİNİN EN YÜKSEK BEDELLİ STAT İSİM SPONSORLUĞU"

        Anlaşmanın mali detaylarına dair bilgiler de veren Elmas, "Forma sponsorluğundaki yeni anlaşmayla birlikte Galatasaray tarihinin en büyük iki anlaşmasını hayata geçiriyoruz. Umarım Galatasaray'a ve geleceğine büyük faydalar getirir. Bir önceki stat sponsorun bedelin senelik 30 milyon TL olduğunu da belirtelim. Türk spor tarihinin en yüksek bedelli stat isim sponsorluğunu hayata geçirmiş olduk. Sevgili kardeşim, yol arkadaşım Erden Timur'a teşekkür etmek istiyorum. İyi ki var, iyi ki bizimle" dedi.

        REKLAM
         Galatasaray'dan dev sponsorluk! Stat ismi...
        Galatasaray'dan dev sponsorluk! Stat ismi... Haberi Görüntüle

        "RAKAMLAR NAKİT OLARAK GELECEK"

        Elmas anlaşmadaki meblağın nakit mi gayrimenkul olarak mı ödeneceği sorusunu da "Bu anlaşma 5+5 yıl ve artan rakamlarla nakit gelecek. Bu sefer stadyum isim hakkında kulübümüz ve amatör şubelere de gidecek. Nakit akışını SPK nedeniyle paylaşamıyorum ama her yılın parası belirtilen takvimlerde ödenecek" diyerek yanıtladı.

        "BENİM İÇİN DUYGUSAL BİR TOPLANTI"

        Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur da bu anlaşmanın kendisi açısından önemini vurgulayarak "Baştan bir af dileyeyim, benim için kolay bir basın toplantısı değil. Bundan önce birçok toplantı yaptık ama ilkinde de böyle olmuştu... Sadece fact'lerle konuşabileceğimiz bir şey değil, insan duygularından ibaret. Galatasaray uluslararası anlamda Türkiye'nin en değerli bir iki markasından birisi. Bizim açımızdan Nef de son üç yıldır global yolculuğa çıkmış, bu vizyonla başlamış ve kendi sektörümüzde uluslararası marka olma hedefini koymuş bir marka. Bu birliktelik onur verici" dedi.

        REKLAM

        "BİZİM İÇİN ADI HER ZAMAN ALİ SAMİ YEN STADYUMU"

        Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Timur, "Burası bizim evimiz, evimize Nef ismini koymak anlatılmaz bir şey! Tabii bir taraftan da Nef'in yönetim kurulu başkanıyım ama saklayamam Galatasaray taraftarıyım. Burasının adı bizim için Ali Sami Yen Stadyumu. Onun da her zaman bilincindeyiz. En önemli motivasyonlarımızdan biri de o isme layık olmak. Sonuçta insan çift kimlikle yaşayamaz. Sorumluluğun farkındayız. Mahcup olmayacağımızı düşünüyorum. Başkanıma da teşekkür etmek istiyorum. Yol arkadaşlığı derken biz de bunu böyle görüyoruz" ifadelerini kullandı.

        ELMAS VE EPÖZDEMİR'E TEŞEKKÜR ETTİ

        Burak Elmas ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir'e teşekkür eden Timur "Yaklaşım olarak da fedakarlık bakış açısı olarak da her şeyi bizlere sunarak bu anlaşmanın olmasında çok önemli emeği var. İlk başta konuşurken Rezan Beyin çok emeği geçti, bu işin oluşması için sürekli çaba sarf etti. Ona da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

        "ERDEN BEYİN ZAMANI GELİNCE BAŞKAN OLMASINI İSTERİM"

        Sarı-kırmızılıların mali durumuna dair konuşan Elmas "Bir iki seneyi kurtarıp popüler olmak istemiyoruz. Biz Galatasaray'ın geleceğini kurtarıyoruz. Borç azaltıyoruz. Tüm ilave kaynaklarda borçları ödenebilir, operasyonu devam ettirilebilir hale getirmek istiyoruz" dedi ve Erden Timur'u ileride başkan olarak görmek istediğini de vurguladı. Elmas "Erden Beyin zamanı gelince inşallah başkan olmasını isterim." dedi.

        "DAHA İYİ SPONSOR ÇIKARSA ANLAŞMA GALATASARAY LEHİNE"

        Elmas, üç yıllık görev süresinden sonra anlaşmanın fesih edilip edilemeyeceğine yönelik soruya "Sözleşmede Galatasaray'ın lehine fesih maddesi var. Anlaşma 5+5 yıllık ancak daha iyi bir sponsor çıkarsa sözleşme feshedilebilir. Bu madde karşılıklı anlaşılarak sözleşmeye koyuldu" yanıtını verdi.

        FESİH MADDESİ VAR MI?

        Erden Timur da fesih maddesine yönelik soruyu "Forma sponsorluğunda da aynı şey vardı. Galatasaray için daha iyi şart olursa, başka bir firmayla anlaşılmasına biz engel olmayacağız" diyerek yanıtladı.

        725 MİLYON TL'LİK İMZA

        Galatasaray, stat sponsorluğu için NEF İnşaat ile 5+5 yıllık, 725 milyon TL + KDV şeklinde sponsorluk anlaşması yapıldığını açıklamıştı. Sarı-kırmızılıların, isim hakkı için Türk Telekom ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının toplam bedeli 80 milyon dolar idi. Galatasaray'ın NEF ile TL bazında yaptığı yeni sponsorluk anlaşması bugünün kuru ile 80 milyon dolar + KDV'ye denk geliyor.

        Diğer yandan KAP'a yapılan bildirimde 725 milyon TL + KDV tutarının dolar karşılığı mı yoksa yıldan yıla dolar bazında mı ödeneceğine dair detay belirtilmedi. Zira Türk Telekom ile 10 yıllık anlaşmada Galatasaray 80 milyon doları kasasına koymuş, son 1 yıllık uzatma için de 30 milyon Lira gelir elde etmişti.

        Sarı kırmızılı kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, işbu tutarın 652 milyon 500 bin TL + KDV'sinin Galatasaray Sportif AŞ'ye, geri kalan 72 milyon 500 bin TL + KDV'sinin ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne ödeneceği belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ