Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Mark Zuckerberg'den flaş hamle! Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger, "Meta" çatısı altında! - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Facebook Inc.’nin altındaki Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger ve Oculus VR, artık “Meta” markası altında konumlandırılacak.

        Yeni adı “Meta”yı duyuran Facebook, sanal evreni metaverse platformunu da tanıttı. Facebook’un metaverse platformunun adı Horizon oldu. Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, "Facebook şirketi artık bir metaverse şirketi" dedi.

        "SOSYAL BAĞLANTININ BİR SONRAKİ BÖLÜMÜNE HOŞ GELDİNİZ"

        Yapılan açıklamaya göre Meta'nın odak noktası, metaverse’ü hayata geçirmek ve insanların bağlantı kurmasına, topluluklar bulmasına ve işletmeleri büyütmesine yardımcı olmak olacak.

        Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp uygulamalarının adının aynı kalacağı belirtilen açıklamada, "Meta, üç boyutlu olarak oynayacağımız ve bağlanacağımız bir yer olan metaverse'ü oluşturmaya yardımcı olacak. Sosyal bağlantının bir sonraki bölümüne hoş geldiniz" denildi.

        YENİ EVRENİNİ TANITTI: HORIZON

        Facebook Connect 2021 etkinliğinde konuşan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, "internetin yeni formu" olarak da nitelendirdiği metaverse platformunlun adı "Horizon" oldu.

        REKLAM

        Fiziksel dünya ile dijital dünyayı, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri ile bir arada deneyimlemeye odaklanan Horizon, Horizon Home, Horizon Worlds, Horizon Workrooms gibi platformlardan oluşacak.

        Horizon Marketplace üzerinden sanal ürün satışının da yapılacağı Facebook’un metaverse’ünde NFT’ler (benzersiz dijital varlık) de yer alacak.

        Horizon platformunda, oyun, spor, konser, parti ve ofis gibi sosyal hayatın hemen hemen her alanına yönelik sanal evrenler (metaverse) yer alacak.

        HİSSELERİ YÜZDE 4 YÜKSELDİ

        Facebook'un yeni çatı marka adının duyurulduğu ve metaverse platformu Horizon'ın tanıtıldığı etkinliğin hemen ardından, şirkeitn ABD Borsalarında işlem gören hisseleri de uçuşa geçti.

        Facebook Connect 2021 etkinliği öncesinde 314 dolar seviyesinde olan Facebook hisseleri, etkinlikte yapılan duyuruların hemen ardından yüzde 4'lük yükselişle 324 doları aştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ