Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig VavaCars Fatih Karagümrük Spor yazarları, Fatih Karagümrük - Galatasaray maçını kaleme aldı - VavaCars Fatih Karagümrük Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: TERİM'İ ANLAMAK ZOR

        Terim’in performansı konusunda çok ciddi bir kafa karışıklığı yaşıyorum. Avrupa’da işlerliği olan bir oyun kuruyor. Ve zor bir grupta kafaya oynuyor. Ligdeyse anormal dalgalanmalar ve anlaşılmaz rakip analizleriyle işi sıkıntıya sokuyor. Dün için ilk 11 tercihi, Avrupa dönüşü, rakip analizi vs...

        2

        "Bunları alt alta koyduğunuzda Terim’in planına çok bir şey söylemiyorum. Mutlaka bir bildiği vardır. Ama 25’te Burak sakatlanıp Biglia savunma göbeğine geçtikten sonra santrfor oyuna almak için 63. dakikayı beklemesini anlamakta zorluk çekiyorum. 43’ten itibaren direkt hücumun temel direği Karamouh da yokken."

        3

        "Maçın sonundaki topuyla tüfeğiyle hücum yerine, orta sahada detayda işi bitiren bir beceri -ki bunlar Feghouli ve Morutanve hücumda güç ve kuvvete (Diagne ve Mohamed) daha erken yer verse maçı hiç riske etmeyebilirdi. Çünkü üstüne son 10 dakikaya sığdırdığı baskı, geride büyük açıklar da verdi. Pesic lig standardında olsa maçın açılışını da kapanışını da yapabilirdi" (FANATİK)

        4

        UĞUR MELEKE: FARIOLI, BU LİGİN NAGELSMANN'I

        Farioli evet çok deneyimsiz, ama yaşı ve vizyonu itibariyle bu ligin Nagelsmann’ı. Dün Olimpiyat Stadı’nda bir kez daha gösterdi ki farklı düşünüyor, sürüden ayrılmak istiyor. Başka türlü bir düşünce dünyası var. Dün tüm sezon yaptıkları gibi geriden pasla çıktılar. Biglia sahada olduğu için de fena değillerdi bu konuda.

        5

        "Ve yine tüm sezon olduğu gibi önde bastılar. Galatasaray’ın her hatasında da fatura kesmeye yaklaştılar. 69’da da Emre’nin bir hatasında faturayı kestiler. Galatasaray’ın dün kazanabilmesi için bence her zamankinden biraz farklı düşünmesi gerekiyordu. Mesela 6 numarada klasik kesici Berkan yerine, sürpriz bir derin oyun kurucu kullanabilirdi Terim. Pirlo’nun Juventus’ta yaptığı gibi sizi geriden güvenle çıkaracak birisi" (HÜRRİYET)

        6

        ERMAN TOROĞLU: DERBİDE GÖRÜRÜZ

        Karagümrük'ün belli oyun sistemi var herkes ezberledi.Fatih Terim maçtan sonra "Çok iyi oynadık, çok pozisyona girdik" diyor ben aynı fikirde değilim.Galatasaray'ın attığı golü Karagümrüklüler hediye etti.Karagümrük ise golü doğru baskıyla yani hakkıyla aldı.

        7

        "Şu bir gerçek; Fatih Terim'in yardımcıları uyaracak, fikir verecek insanlar değiller.Fatih hep yanına "Haklısın padişahım" diyenleri alıyor. Yıllar önce Bülent Ünder ve Müfit Erkasap vardı, onlar Fatih'i yönlendiriyordu.Yıllardır böyle yardımcılar alamadı, belki de almadı. Bunun sıkıntısını kendi çekiyor" (FOTOMAÇ)

        8

        LEVENT TÜZEMEN: FATİH TERİM HAMLELERDE GEÇ KALDI

        Feghouli'yi kulübede oturtumak Fatih Terim'in yanlışıydı. Babel, Emre Kılınç ve Ömer Bayram tercihleri bence fanteziydi ve Galatasaray'a katkı sağlamadı. Emre Kılınç çok pas hatasıyla oynuyor ve çok top kaybediyordu. Bertolacci'nin attığı golde Emre'nin çevre kontrolü yapmadan geriye pas atmasının payı büyüktü. Oyunculara bu uyarılar Florya'da yapılmıyor mu?

        9

        Kerem ile Halil'in de yorgun olduğunu düşünürsek Terim'in ikinci yarıya Feghouli, Diagne ve Mostafa Mohamed üçlüsünü alarak başlamaması şaşırtıcıydı. Bu üçlü oyuna geç girdikten sonra bile Karagümrük kalesinde kurulan baskıya bakınca Terim'in, "Keşke değişiklikleri erken yapsaydım" dediğini düşünüyorum. Bu arada Galatasaray'ın duran toplardan ve kornerlerden pozisyon üretememesine Terim'in artık bir çözüm bulması gerekiyor. (SABAH)

        10

        ŞANSAL BÜYÜKA: PERŞEMBEDEN PAZARA

        Galatasaray, perşembe akşamı Lokomotif Moskova maçını “uçarak” oynadı, üç gün sonra Karagümrük maçına “yürüyerek” başladı. Üç günde ne değişti de “uçarak” oynayan Galatasaray, “yürüyerek” oynayan Galatasaray’a döndü.

        Sakın “Perşembenin yorgunluğu” kandırmacasına kapılmayın. Maçın daha 10. dakikasında, 20. dakikasında, ilk yarım saatinde yorgunluk mu olur? Son 20 dakika yorulursun, yürümeye başlarsın anlarım. Galatasaray daha dakika bir, yürüyerek oynamaya başladı, son 10 dakikaya kadar “uygun adım” yürüyerek devam etti.

        11

        Galatasaray’ı hiç beğenmedim. Hocayı, takımı hiç ama hiç beğenmedim. Önceki gün oynayan Trabzonszpor’a bakıyorum, dönüyorum , dün oynayan Galatasaray’a bakıyorum, futbol, hırs, istek, tempo, güçlü oyun olarak arada dağlar var. Üstüne üstlük bir de 9 puanlık fark var. Bu Galatasaray mı Trabzonspor’u yakalayacak? Fatih Hoca en umutsuz anlarda “Biz bitti demeden bitmez” der ama, bu defa kazın ayağı öyle değil... (MİLLİYET)

        12

        BÜLENT TİMURLENK: OCAK AYINDA UFUK ÇİZGİSİ...

        Bu "genç" kadro sadece Avrupa Ligi için kurulmadı... İlk yarı bittiğinde iki kafacı santrforu kenarda olan G.Saray 14 orta yapmıştı, maçı da "2021 bitiyor ve G.Saray hâlâ Ömer'in ortalarıyla gol aramaktan başka bir plan üretmiyor" ışığında 41 ortayla bitirdiler... Yanlış 11, geciken değişiklikler, yanlış kramponlar, amaçsız ortalar, Ömer'in ayağına bakan G.Saray...

        13

        Farioli, 8+3 kıskacında yaptığı değişiklikleri. Fatih Terim ise elinde ne kadar forvet varsa sahaya sürdü ve bir bireysel hatayla ancak 1-1'i buldular. Bu G.Saray, ocak ayından sonra iyi futbol oynar-oynamaz, bunu bilemem ama bildiğim, bu futbol ve Fatih Terim'in tercihleri sürerse ocak ayında Trabzon ufuk çizgisinde kaybolmuş olur... (SABAH)

        14

        OSMAN ŞENHER: BU FUTBOL YAKIŞMADI

        Bu takımın iki tane santrforu var. Biri Mustafa, diğeri Diagne... İkisi de kulübede oturuyor. Herhalde takım yenik duruma düşmese, Mustafa da, Diagne de, Feghouli de, Morutan da oyuna girmeyecek. Mustafa gol kaçırabilir ama şu an hocanın elindeki en etkili santrfor Mısırlı futbolcu... Tabii bizim Fatih Terim’e söyleyecek lafımız yok... Florya’nın patronu o... İstediğini oynatır, istediğini oynatmaz. Ne var ki kesin olan bir şey var: Mustafa’nın oynamadığı maçlarda sarı-kırmızılılar gol yollarında etkisiz kalıyor.

        15

        Gerçekten dün üzüldüm. Bir bakıyoruz Lokomotiv Moskova karşısında harika Galatasaray, üç gün sonra Karagümrük karşısında son anda mağlubiyetten kurtulan bir Galatasaray... Muslera’yı taraftarın ne kadar sevdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak bu Bertolacci’nin bu vuruşunu da kurtarması gerekirdi. (MİLLİYET)

        16

        OĞUZ DİZER: TERİM, FARKLI ŞEYLER DENEMELİ

        Galatasaray’da gençleşme, mücadele, uyum, baskı, transfer doyumsuzluğu adına tevafuk tamam da! Savunma ve gol noktalarında; İletişim ve iş bitiriciliği gelişim kalite sertifika kurslarına mı, gerek var acaba? 69’da Andrea Bertolacci'nin attığı gole kadar, Aslanlar akide şekeri emer gibi oyalandı, eveleyip geveledi yani!

        17

        87’de de Mısırlı golcü Mohammed hamd-ü sena olsun, 4. sayısını attı 1-1. Şimdi gelelim sadede! Şimdi gelelim sadede! Terim egoizmini tatmin için, daha farklı konseptler denemelisin. Yaptıklarında tevafuk mevcut ama netice yok ki! Gol esnasında Diagne, Feghouli, Morutan ve Mohammed var. Var da ne diye dakika 87‘de var? Beraberliğe muvaffak olup, Karagümrük ile farkı korumak için mi? Trabzonspor, Abdullah Avcı ile uçtu gitti. Ben farkındayım da, sizi bilmem! (FANATİK)

        18

        EBRU KILIÇOĞLU: AKŞAM SEFASI

        Galatasaray, Fatih Terim’in oturtmaya çalıştığı yeni taktik dizilişi 4-3-3 ile çıkıyor sahaya. İlk 11’de Babel, Ömer ve Emre Kılınç’ı tercih etmiş bu sefer. Bütün bu pozisyonlar için alternatif olabilecek futbolcularsa yedek kulübesinde. Bu tercihler Galatasaray adına sahaya sıkıntı olarak yansıyor. Gol organizasyonu yok, rakip üzerinde kurulan baskı yok, tehlikeli pozisyon yok, atak yok!

        19

        Bir takımı hocasından iyi tanımak mümkün değil ama sahadaki tabloya bakılırsa, belki ikinci yarıda oluşan kadro ilk yarıda oyuna başlasa Galatasaray istediği 3 puanı rahatça alabilir. Özetle tırmanışa geçmek için elde ettiği avantajı ‘Akşam sefası’ tadında oynadığı maçla, kendi elleriyle bırakıyor. (CUMHURİYET)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ