Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda Potanın Perileri, İspanya'ya 66-56 mağlup oldu - Basketbol Haberleri

        Tarihimizde ilk defa katıldığımız ve yarı finale yükseldiğimiz 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda; Potanın Perileri, İspanya'ya 66-56 yenildi. Milliler, dünya üçüncülüğü için Avustralya ile karşılaşacak. Bize yaşattıklarınız için teşekkürler Potanın Perileri...

        İspanya: 66 - Türkiye: 56

        Salon: Ülker Sports Arena

        Hakemler: Fernando Sampietro (Arjantin), Guilherme Locatelli (Brezilya), Anne Panther (Almanya)

        İspanya: Palau 5, Xargay 10, Torrens 28, Lyttle 18, Nicholls 3, Cruz, Dominguez, Gil 2, Martinez

        Türkiye: Işıl Alben 6, Esmeral Tunçluer, Şaziye İvegin Üner 5, Lara Sanders 18, Nevriye Yılmaz 18, Tuğba Palazoğlu, Birsel Vardarlı Demirmen 3, Tuğçe Canıtez 2, Cansu Köksal 3, Bahar Çağlar 1

        1. Periyot: 19-20

        Devre: 28-27

        3. Periyot: 41-39

        5 Faulle Çıkan: 39.07 Nicholls (İspanya)

        A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2014 FIBA Dünya Şampiyonası yarı finalinde İspanya'ya 66-56 yenilerek, final oynama şansını kaybetti.

        Bu sonuçla İspanya şampiyonada finale yükselirken, Türkiye ise ABD-Avustralya maçının kaybedeniyle yarın bronz madalya için karşı karşıya gelecek.

        Maça, Işıl'ın iyi yönlendirmeleriyle başlayan Türkiye, Sanders ve Şaziye'nin basketleriyle ilk dakika içinde 5-0 öne geçti. Ancak üst üste iki hücumda süreyi kullanamayan Türkiye karşısında Torrens'in arka arkaya 4, Palau'nun 3 ve Lyttle'ın 2 sayısıyla 9-0'lık seri yakalayan İspanya, 4. dakikanın başında 9-5 öne geçti. Nevriye ve Sanders ile skor bulan "Potanın Perileri", 6. dakikanın içinde 12-11 üstünlük kurdu. Bu dakikadan sonra millilerde Cansu ve Birsel, İspanya'da ise Torrens ve Lyttle basketler bulurken, 8. dakika, 16-16 eşitlikle geçildi. Periyodun son dakikasında Tuğçe ve Sanders ile basketler bulan Türkiye, Xargay ve Lyttle'ın sayılarına engel olamasa da çeyreği 20-19 önde tamamladı.

        İkinci periyoda iki takım da tutuk başladı. Çeyreğin ilk 4,5 dakikasında sayı atılmazken, sessizliği bozan Türkiye'den Sanders oldu. Bu oyuncunun 14. dakika içinde kaydettiği basketle milliler, skoru 22-19'a taşıdı. Yaptığı savunmayla 5 dakika rakibine sayı atma şansı vermeyen ay-yıldızlı takım, hücumda ise süreyi istediği gibi kullanamadığı için dengesiz atışlar yaptı. Torrens ve Lyttle'ın basketlerine engel olamayarak 18. dakika içinde 25-22 geri düşen Türkiye, savunma sertliğini artırdı ve Sanders ile devrenin bitimine 33 saniye kala 27-26 öne geçti. Bu basketin ardından gelişen hücumu iyi savunamayan ay-yıldızlı ekip, Gil'in turnikesine mani olamadı ve soyunma odasına 28-27 İspanya'nın üstünlüğüyle gidildi.

        İkinci devreye Işıl'ın 22. dakikanın başında attığı 3 sayılık basketle başlayan Türkiye, 30-28 öne geçti. Işıl'ın bu basketine Lyttle ve Torrens ile karşılık veren İspanya, 24. dakikada 32-30 üstünlük kurdu. Ancak Türkiye Nevriye'nin, Palau'nun sportmenlik dışı faulünde 3'te 3 yapması, ardından da 2 serbest atışı sayıya çevirmesiyle 25. dakikada yeniden öne geçti: (32-34). Nevriye'nin skorer oyunuyla etkili olan milliler, 26. dakikada farkı 7 sayıya (32-39) çıkardı. Ancak Torrens, Xargay ve Lyttle'ın basketleriyle 9-0'lık seri elde eden İspanya, 29. dakikanın sonunda 41-39 öne geçti ve son periyoda bu skorla girildi.

        Son çeyreğe İspanya, Torrens'in 5 sayısıyla başladı. Bu oyuncuya Türkiye, Birsel ve Sanders ile karşılık verirken, 32. dakika Nicholls'un serbest atıştan bulduğu tek sayıyla 47-43 İspanya'nın üstünlüğüyle geride kaldı. Bu dakikadan sonra Torrens'in 3 sayısı ile skoru 50-43 yapan İspanya, A Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'na 34. dakikada çalınan teknik faulü de Lyttle ile sayıya çevirdi: (52-44). Aynı dakika içinde Nicholls ve Torrens'le arka arkaya basketler bulan İspanya, farkı 12 sayıya kadar (56-44) çıkardı. Karşılıklı basketlerin atıldığı mücadelede 37. dakika 62-50 İspanya'nın üstünlüğüyle geçildi.

        Son bölümde maçın kontrolünü elinde bulunduran İspanya, karşılaşmayı 66-56 kazanarak adını finale yazdırdı.

        MAÇTAN NOTLAR

        2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası yarı finalinde İspanya'yla karşılaşan A Milli Takımı Türk basketbolseverler yalnız bırakmadı.

        Toplam 13 bin 800 kişi kapasiteli Ülker Sports Arena'da yapılan karşılaşmada, tribünlerde yer yer boşluklar olmasına karşın çok sayıda kişi müsabakayı izlemeye geldi. Kurban Bayramı'nın ilk gününde gerçekleştirilen müsabakayı yaklaşık 8 bin basketbolsever takip etti. Günün ilk iki sıralama maçında üst tribünler perdelerle kapatılırken, Türkiye-İspanya maçında tüm tribünler kullanıldı.

        BAKAN KILIÇ TRİBÜNDE

        A Milli Takım'ın İspanya ile oynadığı önemli karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tribünden takip etti. Müsabakayı izlemeye eşi Eda ve kızı Ece'yle gelen Bakan Kılıç'ı, salon girişinde FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel karşıladı.

        Bakan Kılıç, Türkiye'nin dün Sırbistan'a karşı çok güzel bir maç çıkarıp yarı finale kaldığını belirterek, "Dün akşam büyük bir mücadele gösterdiler. Geriye düşmelerine rağmen büyük bir azimle maçı aldılar. Ümit ediyoruz ki bu akşamki İspanya maçında da aynı kararlılığı gösterirler. Onların motivasyonlarının çok yüksek olduğuna inanıyorum. Ailece bu bayram gününde inşallah bir bayram daha yaşarız" ifadelerini kullandı. Akif Çağatay Kılıç, bütün İslam aleminin ve Türk milletinin Kurban Bayramı'nı da kutladığını sözlerine ekledi.

        İLK 5'LER

        A Milli Takım, İspanya karşısına, Işıl Alben, Esmeral Tunçluer, Şaziye İvegin Üner, Lara Sanders ve Nevriye Yılmaz ilk 5'i ile çıktı.

        İspanya Milli Takımı'nın Türkiye karşısındaki ilk 5'i ise Laia Palau, Marta Xargay, Alba Torrens, Sancho Lyttle ve Laura Nicholls'dan oluştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ