Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 3. Lig Serdar Sabuncu: ''Serdar Sabuncu'' - Futbol Haberleri

        Altay'da tartışmalı bir süreç sonrası göreve getirilen Teknik direktör Serdar Sabuncu, kulübün sportif olarak dibe vurduğunu belirterek, "Bu tabloyu avantaja çevirmek bizim elimizde. Tek yapmamız gereken ayağımızı hızla dibe vurup, yukarıya çıkmak" dedi. Transfer yasağını dert etmediğini belirten Sabuncu, "Son 5 yılda yasak olmamasına rağmen kulübün geldiği durum ortada" diyerek şunları söyledi:

        "Bu hamle 5 sene önce yapılsaydı Altay bir lig inip orda tutunur, tekrar borçsuz şekilde yukarılara çıkabilirdi. Bu sene ligde tutunma ve yapılanma yılımız. Önümüzdeki sene bu ligden kurtulma yılı. Yönetim devam ettikçe biz de görevdeyiz, bıraktıklarında belki burada olmayız. Performans alırsak, uzun vadeli hedefler koyabiliriz. O zaman 5 yılda Süper Lig'e yükselmeyi hedef olarak belirleriz."

        Zor bir dönemde görev üstlendiğini vurgulayan genç teknik adam, tüm güçlüklere rağmen geçmişte elde ettiği başarılan tesadüf olmadığını kanıtlamak istediğini belirterek şöyle devam etti:

        "Altay PTT 1'inci Lig'de olsaydı belki Serdar Sabuncu'yu göreve layık görmeyebilirlerdi. Ancak biz ekip olarak Konfüçyüs'ün 'Karanlığa küfretme, bir mum yak' sözünü felsefe edindik. Bu kaos ortamını avantaja çevirme cabasındayız. Camiaya ve taraftarımıza her maçı kazanma sözünü vermiyoruz, ama her maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz. Kesinlikle küme düşme gibi bir korkumuz yok. Bunu aklımazdan bile geçirmiyoruz." Sabuncu, Antrenör Özgür Doğramacı, Kaleci Antrenörü Mücahit Dönmez ve Kondisyoner Mehmet Can Karagöz ile iyi bir teknik ekip olduklarını anlattı.

        AĞLAYARAK GİTTİ UMUTLARLA GELDİ

        Serdar Sabuncu, 2008-09 sezonunda Altay'dan gözyaşları içinde ayrıldığını, o olayın burukluğunu hiçbir zaman unutmadığını söyledi. O sezon B genç takımı Türkiye şampiyonu yaptığını hatırlatan genç teknik adam, "Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi rakipleri gol yemeden yenerek kupayı aldık. Okay, Aytaç, Süleyman, Oğulcan, Yiğitcan, Caner, Mertcan, Uğur gibi isimleri Türk futboluna kazandırdık. Bu ekibin Altay'a 100'üncü yılında Süper Lig'de şampiyonluk yaşatmasını hayal ediyordum. Ancak şampiyonluk ödülüm minik takıma indirilmek oldu. Haksızlığa uğramıştım. Bunun üzerine istifa ettim. Kulüpten ağlayarak, üzülerek ayrıldım. Çocuklarla birbirimize sarıldığımız o günü unutamam. Şimdi hem mutlu, hem de buruğum" diye konuştu.

        KUPALARA ALIŞKIN

        Altay B Genç Takımı'na 2008-09'da Türkiye şampiyonu yapan teknik direktör Serdar Sabuncu, altyapılarda kupalara ambargo koydu. İzmirspor'da minik, yıldız ve B genç takımlarda şampiyonluk yaşayan Sabuncu, Göztepe U16 ve U17 ekiplerinin başında da aynı başarıyı gösterdi. 38 yaşındaki teknik adam Kipa 10'uncu Yıl Anadolu Lisesi ile Türkiye şampiyonluğunun ardından, dünya ikinciliği ve dünya üçüncülüğü elde etti. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Serdar Sabuncu, kısa bir süre Bucaspor ve Altınordu altyapılarında görev aldı, Göztepe ve Tire 1922'de yardımcı antrenörlük yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ