Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Yunus Egemenoğlu: İbra etmeme kararı bir mesajdır - Futbol Haberleri

        Egemenoğlu, ibra etmemenin Türkçe karşılığının "aklamamak" olduğunu belirterek, bu kararla Bursaspor kongre üyelerinin eski yönetimi yapmış olduğu icraat ve işlemlerden dolayı aklamadığını söyledi.

        Genel kurul üyelerinin oylama sonucunda "Biz aklamıyoruz. Eski yönetimin görev süresi boyunca yapmış oldukları her türlü işlem, eylem her türlü kararları, harcamaları incelensin" dediklerini kaydeden Egemenoğlu, ancak ibra edilmemenin doğrudan "karalama" olarak da algılanmaması gerektiğini, bu mesajın "Aklamıyorum. Ak mısın, kara mısın, bir incelensin" olarak algılanması gerektiğini ifade etti.

        Egemenoğlu, ibra edilmeme sonrası yönetimin icraat ve eylemlerinin mahkeme tarafından inceleneceğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

        "Genel kurul, seçtiği yönetim kurulunun yaptığı bazı faaliyetlerini, icraatlarını doğru bulmazsa 'aklamıyorum seni' der. Bu karalanması anlamına da gelmez. Yapılacak şey, bundan sonra ilgili yönetim kurulu üyelerinin yönetim dönemleriyle ilgili yaptıkları bütün işlem ve eylemlerinin mahkeme vasıtasıyla incelenip ihmalleri, kusurları, hataları ve bu yüzden de kulübün bir zararı olup olmadığının anlaşılmasıdır. Yoksa bir problem yoktur. Varsa onların ikinci etabında onlarla ilgili bir tazminat davası, verdikleri zararların kulübe tekrar bunlardan alınıp verilmesi davası gündeme gelecektir."

        "YÖNETİME BİR GÖREV VERİLMİŞTİR"

        Türkiye'de spor kulübü yöneticilerinin ibra edilmemesi sonrası ceza davalarının açılmasıyla ilgili örnekler bulunduğuna işaret eden Egemenoğlu, "Daha da artması gerektiğine inanıyorum bu örneklerin. İnsanlar da bu sayede yönetimde oldukları dönemlerde kendi eylemlerinin denetlenebileceğini bilerek iki defa düşünerek, üç defa düşünerek işlem yapsınlar" diye konuştu.

        Egemenoğlu, Bursaspor'da kongre sonrası eski yönetimin ibra edilmemesiyle ilgili davanın çok kısa sürede açılacağını tahmin ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

        "Büyük ihtimalle kulüp yönetimi bununla ilgili hareket yapacaktır. Ticaret kanununda ibranın sonrasında bu tür bir tazminat davası açılmasıyla ilgili sorumluluk süreleri var. 3 ay ya da daha uzun süre ama buradaki süreçte ikiye ayırmak lazım. Bununla ilgili olay zaten dava süreci bu sıcaklıkta bu senenin ilk yarısında olacaktır. Genel kurul görev vermiştir yönetim kuruluna. Bununla ilgili 'ben ibra etmedim, kulüp yönetim olarak gereğini yap, bu davayı aç' diye. Bu dava maalesef Türk yargı sisteminde 6 ayda, 1 yılda biten bir dava değil."

        Galatasaray'da Adnan Polat'in ibrasıyla ilgili kararın Yargıtay'dan daha yeni çıktığının altını çizen Egemenoğlu, şunları kaydetti:

        "Daha da bitmedi, dava devam ediyor. Bana göre genel kurulun kararı önce bir mesajdır. Hem geçmiş yönetim hem de gelecek yönetimlere de mesajdır. Artık Bursaspor’da genel kurulun bu tür olaylarda suskun kalmayacağı, gözünü kapatmayacağının mesajıdır. Bana göre çok anlamlı mesajdır. Bundan sonra da yönetime görev düşüyor. O verilen mesajla beraber yönetime bir görev verilmiştir; 'ben ibra etmedim yasal işlemleri yap' diye. Yönetimin de o görevi yapmak zorunluluğu vardır. Hep beraber göreceğiz; bir ihmal, kusur var mı? Belki insanların hiçbir kusuru hatası yok, hep beraber onlar da bir şekilde kusuru olmadığını mahkeme kararıyla görüp çok rahatlıkla herkese gösterebilecek."

        Egemenoğlu, "Yönetim kurullarını bireysel olarak ibra etmemek mümkün mü?" sorusuna ise "Kongre de senin ibra etmemen lazım. Zabta ibra etmediğini geçirmen lazım. Yani gidip tutanakta 'ben ibra etmiyorum, benim ibra etmediğimi yazın, niye ibra etmediğimi de buraya yazın' demen lazım. Ondan sonra da bireysel de dava açabiliyorsun" yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ