Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 1 (MAÇ SONUCU) - Trabzonspor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - TRABZONSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig 22. haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u ağırladı. Tarihe geçen maçta 2 penaltı ve 4 kırmızı kart kararı çıktı.

        Karşılaşmada ilk gol 25. dakikada penaltı vuruşuyla Erkan Zengin'den geldi. 59'da Özer Hurmacı Trabzonspor'u 10 kişi 63'te Podolski skoru eşitledi. 69'da Aykut Demir, maçtaki 2. kırmızı kartı gördü. 86. dakikada hakem Galatasaray lehine penaltı verince saha karıştı. Trabzonspor'dan Cavanda ve Salih oyundan atıldı. Penaltı vuruşunu kullanan Selçuk İnan, 88'de sonucu ilan etti: 2-1.

        Bu sonuçla Galatasaray puanını 37 yaparak 3. sıraya yükseldi. Trabzonspor ise 27 puanla 9. sırada kaldı.

        GALATASARAY: 2 - TRABZONSPOR: 1

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Deni̇z Ateş Bi̇tnel, Kemal Yılmaz, Ceyhun Sesi̇güzel

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 84 Linnes), Koray Günter (Dk. 58 Bilal Kısa), Hakan Balta, Carole, Donk, Chedjou, Podolski, Selçuk İnan, Olcan Adın (Dk. 58 Sneijder), Umut Bulut

        TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Bosingwa, Akakpo, Özer Hurmacı, Sefa Yılmaz (Dk. 62 Salih Dursun), Erkan Zengin, Marin (Dk. 67 Yusuf Erdoğan), Muhammet Demir (Dk. 76 Musa Nizam)

        GOLLER: Dk. 25 Erkan Zengin (penaltıdan) (Trabzonspor), Dk. 63 Podolski, Dk. 89 Selçuk İnan (penaltıdan) (Galatasaray)

        KIRMIZI KARTLAR: Dk. 59 Özer Hurmacı, Dk. 70 Aykut Demir, Dk. 86 Cavanda ve Salih Dursun (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 70 Podolski, Dk. 79 Sneijder (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada Carole'un soldan ortasında altıpas gerisinde uygun durumda kafa vuruşunu yapan Olcan Adın, meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

        12. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla sağdan ceza alanına giren Podolski, dar açıya rağmen sağ ayağıyla sert bir şut çıkardı ancak top kaleci Onur Kıvrak'tan döndü.

        14. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu, meşin yuvarlağı Podolski'ye aktardı. Alman oyuncunun ceza sahası dışı sağ çaprazda yaptığı düzgün vuruşta, top üst direğe çarparak oyun alanına geldi.

        19. dakikada Chedjou'nun ceza sahası dışından çektiği şutta, kaleci Onur Kıvrak yerden gelen topu güçlükle kontrol etti.

        24. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Erkan Zengin, Koray Günter ile girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı kararı verdi. 25. dakikada atışı kullanan Erkan, kaleci Muslera ile topu ayrı köşelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1.

        İlk yarının kalan dakikalarında iki takım adına da önemli gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle girildi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Donk'un soldan ortasında ön direkte yükselen Umut Bulut, uygun durumda kafayla vurduğu topu, farklı şekilde auta yolladı.

        52. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortasında arka direkte Hakan Balta ve Olcan Adın'ın vuramadığı top altıpas içindeki Umut Bulut'un önünde kaldı. Bu oyuncunun müsait durumda yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak kale çizgisindeki Olcan'ın yüzüne çarptı ve Galatasaray mutlak bir golden oldu.

        54. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Marin'in ceza alanı çizgisi üzeri sol çaprazdan vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        63. dakikada Galatasaray skora denge getirdi. Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında Trabzonspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı yayı gerisindeki Selçuk İnan'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Onur Kıvrak, soluna gelen meşin yuvarlağı güçlükle çeldi. Pozisyonu takip eden Donk kayarak topu kaleye göndermek istedi ancak yine Onur meşin yuvarlağı çıkardı. Bu kez ceza alanı içi sağ çaprazda topu alan Podolski, açısını düzelttikten sonra düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1.

        69. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışı sol çaprazdan yaptığı plase vuruşta kaleci Onur, soluna gelen topu güçlükle kornere çeldi.

        85. dakikada Bilal Kısa'nın soldan ortasında altıpas içindeki Umut Bulut uygun durumda topa vuramayınca, sarı-kırmzılı ekip mutlak golden oldu.

        86. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Umut Bulut, Cavanda'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı kararı verdi. 89. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1.

        Galatasaray, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, kadroda 2 değişikliğe gitti. Denizli, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio'ya karşı oynanan maçın 11'inde yer alan isimlerden Wesley Sneijder ve Jason Denayer'i yedek soyundurup, yerlerine Umut Bulut ve Olcan Adın'a görev verdi.

        Denizli'nin özellikle Sneijder'i yedek soyundurması sürpriz olarak değerlendirilirken, tecrübeli çalıştırıcı maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Kadromuzu en sağlıklı şekilde kullanmak istiyoruz. Üç aydır hemen hemen sürekli üç günde bir maç yapıyoruz. Bu yüzden tüm pozisyonlardaki arkadaşlarımızı sağlıklı bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bugün Sneijder'i koruma amaçlı olarak kenarda tutuyoruz. Önümüzde zorlu bir periyot var. İhtiyaç olması halinde kullanacağız. İhtiyaç olmaması durumunda kullanmayı düşünmüyoruz. İnşallah da olmaz" diye konuştu.

        SNEIJDER 478 GÜN SONRA YEDEK SOYUNDU

        Trabzonspor maçının ilk 11'inde yer almayan Wesley Sneijder, ligde 478 gün sonra bir maçın yedekleri arasında yer aldı. Sakatlığı veya kart cezalısı olması nedeniyle zaman zaman maç kaçıran Hollandalı yıldız, 478 gün sonra bir müsabakanın ilk 18'inde olduğu bir müsabakanın yedekleri arasında kendisine yer buldu. Sneijder, en son 2013-2014 sezonu 8. haftasında 31 Ekim 2013 tarihinde Kasımpaşa maçına yedekler arasında başlamıştı. Sneijder'in oyuna 54. dakikada dahil olduğu karşılaşmayı sarı-kırmızılı ekip, 90. dakikada Umut Bulut'un golüyle 2-1 kazanmıştı.

        Öte yandan, maç öncesi tribünlerden Sneijder lehine tezahüratlar yapılması dikkati çekti.

        GALATASARAY'DA İKİ EKSİK

        Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor karşısına cezalı olmaları nedeniyle 2 oyuncusundan yoksun olarak çıktı.

        Ligde son oynanan Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören Semih Kaya ve sarı kart cezalısı durumuna düşen Yasin Öztekin, bordo-mavili ekibe karşı takımdaki yerlerini alamadı. Ayrıca, sakatlığı sonrası tedavisi süren Sinan Gümüş ile takımla çalışmalara başlamasına karşın fiziksel eksikleri bulunan Hamit Altıntop maç kadrosuna giremedi.

        CENK GÖNEN'İN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

        Galatasaray'da maç öncesi kaleci Cenk Gönen'in doğum günü kutlandı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Trabzonspor maçı öncesi kampta bulunan sarı-kırmızılı takımın 28 yaşına basan kalecisi Cenk Gönen için doğum günü pastası kesildi. Takım arkadaşları ve teknik heyet, Cenk Gönen'in yaş gününü kutladı.

        Öte yandan, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in de maç öncesi tesisleri ziyaret ettiği bildirildi. Özbek'in, Cenk Gönen'i doğum günü nedeniyle kutladığı, takıma da Trabzonspor maçı için başarı dileklerinde bulunduğu aktarıldı.

        TRABZONSPOR'DA 6 EKSİK

        Trabzonspor, sakat ve cezalı oyuncularından yoksun olarak 6 eksikle Galatasaray karşısına çıktı. Bordo-mavili ekipte, sakatlığı bulunan Oscar Cardozo, Mehmet Ekici, Güray Vural, Okay Yokuşlu ve Aytaç Kara ile kırmızı kart cezalısı Douglas Franco Teixeira maç kadrosunda yer almadı. Öte yandan, Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, ligde son oynadıkları Kayserispor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı. Sakatlığı nedeniyle sahadaki yerini alamayan Aytaç Kara'nın yerine Galatasaray maçında Serge Akakpo oynadı.

        Müsabaka öncesi, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ