Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Tornike Okriashvili: "Türkiye'de Şota Arveladze gibi futbol oynayıp, gelişim sağlamak isterim" - Futbol Haberleri

        Ara transfer döneminde Belçika'nın Genk takımından Eskişehirspor'a gelen Okriashvili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Türkiye'de Gürcü futbolcular Şota ve Arçil Arveladze kardeşlerin futbol oynadığını hatırlattı.

        Arveladze kardeşlerin çok önemli futbolcular olduğunu anlatan Okriashvili, "İyi kariyerleri vardı. Ailemden sayılırlar. İkisine de değer veriyorum ve çok önemliler. Türkiye'de Şota Arveladze gibi futbol oynayıp, gelişim sağlamak isterim." ifadelerini kullandı.

        Gürcistan Milli Futbol Takımı'nda da forma giyen Okriashvili, futbola 6 yaşındayken ailesinin teşvikiyle başladığını söyledi.

        Gürcistan'ın Gagra, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk, Illichivets Mariupol, Chornomorets Odessa takımlarında forma giydiğini belirten Okriashvili, şöyle konuştu:

        "2014-2015 futbol sezonunda Belçika'nın Genk takımına transfer oldum. Genk takımında oynarken bu sezonun ikinci yarısında Eskişehirspor'dan teklif geldi. Bunu kabul ettim. Eskişehirspor'a gelmeden önce Türk futbolu ve Türkiye hakkında bilgi sahibiydim. Türk futbolunu beğeniyorum ve ilgiyle izliyorum. Bu bilgileri aldıktan sonra buraya gelmeye karar verdim."

        "ESKİŞEHİRSPOR'UN LİGDE KALMASINA KONSANTRE OLDUM"

        Eskişehirspor'un ligdeki durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Okriashvili, şu anda oynadıkları futbolda bazı sorunlar olduğunu dile getirdi. Sorunları düzeltip daha iyi duruma geleceklerini belirten Gürcü futbolcu, şunları kaydetti:

        "Mersin İdmanyurdu maçında galibiyet golünü attığım için çok mutluyum. 69. dakikada oyuna girip, galibiyet golünü attığım için takımım adına sevinçliyim. Performansımın iyi şekilde devam etmesini umut ediyorum. Eskişehirspor'a katkı sunmak istiyorum. Bize hep destek veren, her deplasmana gelen taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Trabzonspor maçında onlara çok ihtiyacımız var. Eskişehirspor'un Süper Lig'de kalmasına konsantre oldum. Başka hiçbir şey düşünmüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ