Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Talisca: Her zaman burada kalmak istediğimi belirttim - Beşiktaş Haberleri

        Süper Lig'de üst üste 2. kez şampiyonluk sevinci yaşayan Beşiktaş'ta, yıldız futbolcular Anderson Talisca ve Ricardo Quaresma geride kalan sezon ve takımdaki gelecekleri hakkında konuştular.

        TRT SPOR'a verdikleri röportajda Ricardo Quaresma "Çok uzun bir yıl oldu bizim için. İniş çıkışlar oldu tabi ki insanın istemediği şeyler de oluyor başımızdan geçti. Bu sene böyle geçti önümüzdeki sene daha da iyi olacak diye düşünüyoruz. Beşiktaş uzun senelerdir iki kez üst üste şampiyonluk görmemişti ama bu takım bunu başardı ve iki sene üst üste şampiyon oldu." dedi.

        Anderson Talisca ise "Portekiz'den Türkiye'ye geldim ve şanslıyım ilk senemde şampiyon oldum. Çok mutluyum o anlamda, çok mücadele ettik uzun süren mücadele sonunda kazandık." diye konuştu.

        "BAŞINDAN BERİ ŞAMPİYON OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORDUM"

        Şampiyonluk hakkında konuşan Ricardo Quaresma "Aslında ben başından beri şampiyon olacağımızı düşünüyordum. Hiç inancım kırılmadı. Kötü başlangıç yapmamıza rağmen ben hep şampiyon olacağımızı düşünüyordum. Tek bir maç söylemek gerekirse, lig sonuna kadar gitti ve sondan bir hafta önce bitti. Önemli bir maç söylemek şu an için zor." ifadelerini kullandı.

        Anderson Talisca da "Buraya geldiğimde, Beşiktaş'a imza attığımda şampiyonluk için mücadele eden her sene şampiyonluğa oynayan bir takıma geldiğimi biliyordum ve öyle de oldu. Lig boyunca bir yol haritamız vardı o yolda ilerledik ve şampiyon olduk." diyerek Beşiktaş'ın hedefine ulaştığını belirtti.

        QUARESMA'DAN ÇİN İDDİALARINA YANIT

        Oyun stili hakkında da açıklamalar yapan Quaresma (3-3'lük Benfica maçında yaptığı rabona ile ilgili) "Bütün hayatım boyunca sahada farklı şeyler yaptığım için eleştirildim ve eleştirilmeye de devam ediyorum. O an kafama yatarsa her şeyi yaparım. Aslında biraz güçlü bir karakterim, inatçıyım. Biraz kafamın dikine giden bir yapım var. Kariyerim boyunca aya çok sevildim, ya çok nefret edildim bu böyle devam edecek sanırım." dedi.

        Portekizli yıldız takımdaki geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Quaresma transferle ilgili sorulan soruya "Taraftarımız çok özel, mükemmel bir taraftar grubuna sahibiz. Bazen maçta oynayamıyorsunuz, sakat oluyorsunuz. Oynamasanız da stada girdiğinizde size enerji veriyorlar. Beşiktaş taraftarı hep kalbimin bir köşesinde olacak buradan ayrıldığımda da. Çin ile ilgili transfer haberleri nereden çıkıyor bilmiyorum. Ben kimseyle görüşmedim ve bilmiyorum" diye cevap verdi.

        "FRİKİKLER YETENEK VE ÇALIŞMA İLE OLUYOR"

        Talisca bu sezon attığı frikik golleriyle ilgili olarak "Çok çalışma var bunun arkasında tabi ki Allah'ın verdiği bir yetenek var ama o yeteneğin üzerine çalıştığınız zaman oluyor. Biz antrenmanlardan sonra devamlı çalışıyoruz, kalecinin pozisyonuna bakıyoruz. Quaresma'nın dediği gibi kafamıza eseni yapıyoruz ama sürekli çalışıyoruz. İkimizde topa iyi vuruyoruz. İkimizin de farklı yetenekleri var. Çok iyi arkadaşız. Maç içinde kim daha iyi hissediyorsa topa o vuruyor. Maç içinde de gösterdik bu yeteneğimizi. Bu oyunumuzu ve kapasitemizi gösterdiğimizde umarım daha çok şampiyonluklar yaşarız." dedi.

        QUARESMA: TALISCA TOPA DAHA İYİ VURUYOR

        Ricardo Quaresma, röportajda Talisca'dan övgüyle bahsetti. Portekizli yıldız yaptığı açıklamada "Talisca ile antrenman yapmak benim için büyük bir keyif, büyük bir zevk. Çünkü öğrenmenin yaşı yok. Ben ondan yaşça büyük olduğum halde ondan yeni şeyler öğreniyorum. Aramızda iyi bir uyum olduğunu düşünüyorum. Tabi ki Talisca topa daha iyi vuruyor, başka yetenekleri de var. Bir gün ileride dünyanın çok büyük kulüplerinde oynayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

        TALISCA, BEŞİKTAŞ'TA KALMAK İSTİYOR MU?

        Anderson Talisca, Beşiktaş'taki geleceğiyle ilgili sorulan bir soruya da yanıt verdi. Brezilyalı futbolcu "Her zaman kalmak istediğimi belirttim. Ondan sonraki mevzular beni aşar Beşiktaş ile Benfica'nın arasında benim bilemeyeceğim, başkanın bileceği iş. Ben burada kalmayı her zaman belirttim. Ailem burayı çok sevdi, İstanbul'u, Beşiktaş'ı çok benimsedik. Burada bir faktör vardı. Bizim burayı benimsememizde Quaresma faktörü çok önemliydi. Çıktık bana İstanbul'u gezdirdi, nerede yemek yiyeceğimi, gezeceğimi gösterdi. Benim buraya adapte olmamda, başarımda Quaresma'nın çok büyük payı var. Portekiz'de Quaresma ile ilgili biraz farklı yorumlar yapılsa da karakteriyle ilgili, Quaresma bana burada çok yardımcı oldu." dedi.

        "BİRİSİ BÖBREĞİNİ, BİRİSİ ARABASINI KOYMUŞ"

        Talisca, bonservis bedeliyle ilgili yapılan esprileri de takip ettiğini söyledi. Brezilyalı yıldız "Tabii ki taraftarın bu güzel alkışlarını, tebriklerini görmek çok güzel. Biz bunun için çalışıyoruz. Tabi komik şeyler ben de gördüm. Birisi böbreğini koymuş, birisi arabasını koymuş bunlar komik. Ama az önce Quaresma'nın da dediği gibi Benfica'da son senem iyi gitmedi ve yeni bir hava yeni bir nefes lazımdı. Hocamın bana güvenmesi, taraftarın desteği çok iyi oldu." ifadelerini kullandı.

        "ŞENOL GÜNEŞ, ÇOK BÜYÜK BİR HOCA VE İNSAN"

        Ricardo Quaresma 2 sezon beraber çalıştığı teknik direktör Şenol Güneş için de övgü dolu ifadeler kullandı. Portekizli yıldız "Hocamız her zaman söyledim, diğer röportajlarda da belirttim çok büyük bir hoca ve çok büyük bir insan. Baktığınız zaman burada bir çok oyuncu var farklı karakterde. Onların günlük mutlu ve mutsuzlukları var. Onlarla nasıl ilgileneceğini biliyor. Zaten iki sene üst üste yaşanan şampiyonluk onun nasıl büyük bir hoca olduğunu gösteriyor." dedi.

        Talisca da "Quaresma'nın dediği gibi çok büyük bir hoca ve kalitesini konuşmaya gerek yok. Nerede ne zaman oyuncuya nasıl yaklaşacağını iyi biliyor. Sadece oynayan oyunculara değil, oynamayan oyunculara da nasıl yaklaşacağını biliyor ve etkisi çok büyük. Benim de iyi anlarım oldu kötü anlarım oldu. Bana da gelip ne yapmam gerektiğini anlattı çok teşekkür ederim hocama." diyerek deneyimli teknik adama övgüler yağdırdı.

        "HEP BERABER SAÇLARI BOYAYALIM DEDİK"

        Beşiktaş'ın iki yıldızı, sık sık imaj değiştirdikleri yönündeki soruya da cevap verdi. Quaresma, "Ben Talisca kadar saçlarımı boyayamam artık kel kalıyorum" derken, Talisca ise "Ben aslında çok konuşmak istemiyorum bu konuyla ilgili. Önceden görmüştüm saçları beraber boyayalım dedim. Sarıya boyattık aynı renk olmadı. O siyah ben beyaz, o beyaz ben siyah gittik hep ama Beşiktaş'ta kaldık." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ