Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Younes Belhanda ile sözleşme imzaladı! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü, Bafetimbi Gomis'in ardından Fransa'da uzun yıllar top oynayan Faslı oyuncu Younes Belhanda ile de sözleşme imzaladı. Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirilen ve kulüp başkanı Dursun Özbek'in de katıldığı imza töreninde Belhanda, kendisini 4 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

        İmza töreninde açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, çok önemli transferlerden birini daha imza altına aldıklarını belirterek, "Belhanda, Galatasaray için çok önemli bir oyuncu. Galatasaray'ın eksik noktalarını tamamlayacak transferlerden biri." dedi.

        Belhanda'nın gelecek sezon Galatasaray'ın başarısı için mücadele edecek bir oyuncu olduğunu kaydeden Özbek, "Galatasaray ailesi için başarılar diliyorum. Çok huzurlu, başarılı bir sezon geçirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

        BELHANDA: "GALATASARAY, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ KULÜBÜ"

        Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferlerinden Younes Belhanda ise Galatasaray ailesine dahil olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, "Bir numaralı kulübüm, Türkiye'nin en önemli kulübü." diye konuştu.

        FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A TAŞ

        Geçmişte Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de kendisine transfer teklifi yaptığının hatırlatılarak, Galatasaray'ı neden tercih ettiği yönündeki soruya Belhanda, şu yanıtı verdi:

        "Bu konuda tartışmaya bile gerek yok. Türkiye'nin bir numaralı kulübü, Avrupa'da başarı elde etmiş, kupa kazanmış tek kulübü. Dolayısıyla bu seçim çok açık. Futbol direktörümüz Fas'ta beni ziyaret ettiğinde daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'den teklif geldiğini söyledim. Ben Galatasaray'ı bekledim. En sonunda Galatasaray'dan da teklif geldi ve hayalimi gerçekleştirmiş oldum."

        Eski kulübü Montpellier'in başkanının kendisini, ölse dahi Türkiye'ye göndermeyeceği yönündeki açıklamalarının ve transfer olduğu gün vefat etmesinin hatırlatılması üzerine Belhanda, "Söyleyecek fazla bir şey yok. Bana çok şey katmış bir insan. Hayatta bazen rastlantılar yaşanabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Younes Belhanda, kalması halinde takımın önemli oyuncularından Wesley Sneijder ile oynamanın bir onur olacağını dile getirdi.

        Son dönemde farklı takımlarda oynamasına açıklık getiren Belhanda, "Uzun süre Fransa'da istikrar yakaladım. Sonra 2,5 sene Dinamo Kiev'de oynadım. Schalke'de maceram 6 ay sürdü. Antrenör değişikliğine gitti. Nice'te oynadım. Bu kulübün ekonomik imkanları izin vermedi ve Galatasaray'ı tercih ettim." diye konuştu.

        Younes Belhanda, öğleden sonra kamp çalışmaları için Slovakya'ya gidecek takımın kafilesinde yer alacak.

        Öte yandan, Galatasaray'ın sözleşme imzalamak için İstanbul'a getirttiği ve sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçen Brezilyalı futbolcu Maicon Pereira Roque'nin de takım uçağıyla Slovakya'ya gideceği belirtildi.

        İMZA TÖRENİNDE SNEİJDER AÇIKLAMASI

        Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ile önümüzdeki hafta görüşecekleri söyledi.

        Törende konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder'in takımdan ayrılacağı yönünde çıkan haberlere cevap verdi. Dünkü yapılan basın toplantısında Sneijder ile ilgili açıklama yaptığını belirten Özbek, "Sneijder izinliydi. Önümüzdeki hafta gelecek, görüşeceğiz" diye konuştu.

        MALİYETİ BELLİ OLDU

        Galatasaray Kulübü'nden KAP'a gönderilen açıklama şöyle:

        "Profesyonel futbolcu Younès Belhanda ve kulübüFC Dynamo Kyiv ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Bunagöre, futbolcunun eski kulübüne net 8.000.000 EUR tutarında transfer bedeliödenecektir.

        Ayrıca, bonuslara istinaden maksimum 2.000.000Euro (net) olmak üzere,

        Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonlarıarasında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her birdönem için 500.000 Euro net

        Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonlarıarasında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönemiçin 250.000 Euro net

        Futbolcunun forma giyeceği her bir yirmibeşinci resmi maça istinaden 250.000 Euro net

        Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbolsezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için aşağıdaki şartlardaanlaşılmıştır.

        2017-2018 sezonu için net 3.350.000 EUR sabittransfer ücreti

        2018-2019 sezonu için net 3.350.000 EUR sabittransfer ücreti

        2019-2020 sezonu için net 3.350.000 EUR sabittransfer ücreti

        2020-2021 sezonu için net 3.350.000 EUR sabittransfer ücreti

        Buna ek olarak Futbolcuya takımın futbolcununfiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için5.000 EUR prim ödeyecektir. Kulübümüzün, oyuncunun görev aldığı maçlardakazanacağı her 25 puan sonrası ekstra 100.000 Euro prim ödemesi yapılacaktır.

        Kamuoyunun bilgisine sunarız."

        KARİYERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ İKİ KULÜPTE GEÇİRDİ

        Younes Belhanda, futbol hayatına Fransa altyapısında başladı.Profesyonel kariyerine Fransa'nın Montpellier takımında başlayan Belhanda; kariyerinin büyük bölümünü iki kulüpte geçirdi. Montpellier ve Dinamo Kiev de uzun yıllar görev alan Belhanda, kısa süreliğine Almanya'nın Schalke 04 takımında da forma giydi.

        REKLAM

        HÜCUMDA KATKI VERECEK

        Hücuma dönük orta sahada forma giyen Fas Milli Takım oyuncusu, yaptığı asistlerinin yanı sıra golcü kimliğiyle de dikkati çekiyor.

        Belhanda, kariyerindeki 4 takımda toplam 53 sarı, 5 de kırmızı kart gördü.

        Milli takım kariyerine Fransa 20 Yaş Altı Takımı'nda başlayan Younes Belhanda, A Milli Takım düzeyinde Fas forması giydi. Belhanda, Fas Milli Takım formasıyla 36 maçta 3 kez fileleri havalandırdı.

        KARİYERİ

        Younes Belhanda'nın 4 farklı takımda oynadığı maçlar ve istatistikleri şöyle:

        Takım Maç Gol Sarı Kart Kırmızı Kart
        Montpellier 144 29 24 3
        Dinamo Kiev 88 11 19 1
        Nice 36 3 8 1
        Schalke 04 17 2 2 -
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ