Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Mersin İdman Yurdu'nun teknik direktörü Hakan Kutlu, "Buradan galibiyetle ayrılabilseydik ligde kalma umutlarımız yeşerecekti" dedi - Futbol Haberleri

        Kutlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok iyi oynadıkları bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

        Maçın 60 dakikalık bölümünde çok sayıda pozisyon ürettiklerini anlatan Kutlu, şöyle devam etti:

        "Oyun olarak Bursaspor'un üstünde bir futbol ortaya koyduk. Ne yazık ki girdiğimiz pozisyonları golle sonuçlandırmadık. 64. dakikadan sonra takımımız moral ve motivasyon anlamında büyük düşüş yaşadı. Geriye düştüğümüz maçı çeviremedik. Hamle gücümüz de yoktu. Verilmeyen net bir penaltı pozisyonu var. Buradan galibiyetle ayrılabilseydik ligde kalma umutlarımız yeşerecekti. Rakibimize pozisyon vermeden, 5-6 gol pozisyonuna girdiğimiz bir maçı kaybettiğimiz için üzgünüz."

        Futbolcu Tanju Kayhan ise iyi bir futbol ortaya koydukları halde mağlup olduklarını söyledi.

        Rakiplerinden daha fazla pozisyon ürettiklerini ifade eden Kayhan, "Son vuruşlarda etkili olamayınca gol bulamadık. Maç hakkımızdı, mağlup gelmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi. Burhan Eşer de basit ve ucuz bir gol yediklerini belirterek, "Kısmetsizlik var. Amatörde bile yenilebilecek bir gol değildi. Elimizden gelenin en iyisini yaptık ama olmadı. Bir yerde bir şeyler eksik. Demek ki bu sene kısmetimize değil. Mersin camiası bizi affetsin" diye konuştu.

        BURSASPOR CEPHESİ

        Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da Mersin İdman Yurdu'nun geçen hafta Galatasaray ile yaptığı maç itibariyle tüm Türkiye'nin konuştuğu bir takım olduğunu söyledi.

        Kendilerinin de Beşiktaş'ı farklı bir skorla geçerek Mersin'e geldiklerini hatırlatan Karaman, "Mersin İdman Yurdu, güçlü ve dirençli bir takım. Bu yüzden ilk 45 dakikada da bu gücü ve direnci gördük. Etkili olup, oyuna hakim olmak istediler. Oyun disiplini anlamında bazı sıkıntılar yaşasaydık, ilk 45 dakika ummadığımız sonucu da görebilirdik" diye konuştu.

        Devre arasında ilk yarıdaki eksiklikleri konuştuklarını ve ikinci yarıda bunları gidermeye çalıştıklarını anlatan Karaman, şöyle devam etti:

        "Bu maç, tamamen strateji maçıydı. Çünkü Mersin İdman Yurdu'nun kulübedeki hamle gücünün zayıf olduğu belliydi. Sadece ilk 11'inin 90 dakikayı tamamlamak zorunda olduğunu biliyorduk. Zaten kadrolarını 16 kişiden oluşturmuşlardı. Bizim hamle gücümüzün rakibe göre çok daha iyi olduğunu bilerek, temkinli ve soğukkanlı oynamaya özen gösterdik. Nitekim 2. yarıda gol bulduğumuz gibi ardından da rakibimize göre oldukça oyun anlamında üstündük. Çok önemli bir 3 puan aldık. Tüm oyuncularımı kutluyorum."

        Karaman, Mersin İdman Yurdu karşısında alınan galibiyetle, kulübün 500. galibiyetiyle tanışmasının hatırlatılması üzerine, "500'üncü galibiyet çok önemli. Teknik adam olarak bu beni de mutlu ediyor. Mersin'deki skor, Mersin İdman Yurdu adına çok üzücü olabilir ama bizim adımıza 500'üncü galibiyet olarak çok anlamlı. Camiamıza hayırlı olsun" diye konuştu.

        -"Üç puanlar ayrıca önem kazanacak"-

        Karaman, Bursaspor'un bundan sora çıkacağı maçlara da çok iyi konsantre olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Bundan sonra çıkılacak maçlar ve alınacak 3 puanlar bizim için ayrıca önem kazanacak. Nasıl ki Türkiye'deki bazı kulüplerimizin Avrupa'daki başarısını konuşabiliyorsak, Bursaspor da Türkiye dışına çıkıp bu başarıyı gösterebilecek bir kulüp. Benim kafamdaki en büyük proje, 16-17 Yaş Avrupa Şampiyonu olan ve turnuvalarda sürekli birinci gelen altyapıdaki oyuncularımızı bizzat kendim onlara idman yaptırarak, hem Türk futbolunu yönlendirecek hem de Avrupa'da büyük işler yapabilecek bir Bursaspor kurmak istiyorum. Tabi camia, taraftar ve şehir buna destek verecek."

        Dünyadaki büyük kulüplerin en büyük yatırımı altyapıya gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaman, "Maalesef biz hep yukarılara bakıyoruz. Anadolu kulüpleri, başarıyı 3-4 sene bekleyip altyapıyı üst düzey hale getirmeli. Biz Bursaspor'da bu projeyi başlattık. İnşallah devamını getiririz" diye konuştu.

        Futbolculardan Michael Basser ise çok önemli bir rakibe karşı mücadele verdiklerini, maçın ilk başlarında rakiplerinin oyunlarını bozmayı başardığını ancak sonuçtan memnun olduklarını kaydetti.

        Musa Çağıran da sıcak bir havada oynadıklarını ve ilk yarıda bekledikleri oyunu ortaya koyamadıklarını ancak ikinci yarıda planladıkları golü bulduktan sonra iyi bir savunma yaparak skoru koruduklarını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ