Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Starbucks Wi-Fi ağını kullananlara kötü haber! Kripto para madenciliğinde kullanıldı - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın en büyük kafe zincirlerinden Starbucks, bir kafesindeki Wi-Fi ağının siber korsanların eline geçtiğini ve bu ağa bağlanan kullanıcıların bilgisayarlarının gizlice kripto para madenciliğinde kullanıldığını kabul etti.

        Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te bulunan kafenin ağına sızan siber korsanlar, çalışmak için buraya gelen kişilerin bilgisayarlarının işlem gücünü kullanarak dijital para kazandılar.

        Olayın ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan Starbucks, sorunu çözmek için hızla harekete geçtiklerini duyurdu.

        Siber korsanların kaç kişinin bilgisayarına sızdığı, ne süreyle bu operasyonu sürdürdükleri ve daha da önemlisi kullanıcıların özel bilgilerine ulaşıp ulaşmadıkları bilinmiyor.

        REKLAM

        Kafenin ağındaki siber tuzak, New York merkezli bir teknoloji şirketinin tepe yöneticisinin durumu fark etmesiyle ortaya çıktı.

        Noah Dinkin, siber korsanların bilgisayarında çalıştırmak istediği kodu Twitter üzerinden paylaştı. Dinkin bu kodun Bitcoin madenciliği için yazıldığını belirtse de, birçok uzman siber korsanların bu tuzakla elde ettikleri kripto paranın Monero olduğuna dikkat çekiyor.

        Starbucks, yapılan incelemeler sonucunda diğer şubelerinde benzer bir soruna rastlanmadığını açıkladı. Ancak uzmanlar halka açık Wi-Fi ağlarının her zaman tehlikeli arz edebildiğini, korunmak isteyen kullanıcıların güncel yazılım kullanmaları ve şüpheli işlemlere karşı tetikte olmaları gerektiğini belirtiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ