Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'da Abdullah Avcı yönetiminde sezonun yıldızları! - Trabzonspor haberleri - Trabzonspor Haberleri
        1

        Sezonun büyük bölümünde liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, 35. haftada mutlu sona ulaştı. Uzun yıllar sonra zaferi tadan bordo-mavililerde bazı isimler şampiyonluğa giderken bir adım öne çıktı.

        2

        ANTHONY NWAKAEME

        2018'de katıldığı bordo-mavililerde sempatik tavırları ve üst düzey yeteceğiyle kısa sürede taraftarların sevgilisi oldu. Bu sezon hem golleri hem de asistleriyle belki de takımı taşıyan 1 numaralı oyuncuydu. Ligde 27 karşılaşmaya çıkan Nijeryalı oyuncu, 11 gol atarken 10 da asist yaptı. Son haftalarda performansında düşüş olunca bordo-mavililerin galibiyet serisi de bitti.

        3

        ANDREAS CORNELIUS

        Takımın en çok gol atan oyuncusu... 34 maçta 15 gol ve 5 asistle yıldızlaşan Danimarkalı golcü, birçok maçta galibiyeti getiren isimdi. Şampiyonluk maçında takımının ilk golünü attı. Zafer pastasında en büyük dilimlerden birini o hak ediyor. Ligin kalan bölümünde gol kralı olmak için yarışacak.

        4

        UĞURCAN ÇAKIR

        Trabzonspor'u rakiplerin bir adım önüne geçirdi. Birçok büyük maçta takımını adeta ipten aldı. Antalyaspor maçında skor 1-1 iken penaltıyı kurtarark şampiyonluğu getirdi! Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer listesine girdi. Bu sezon 2 maç kaçırırken bordo-mavililer ligdeki 2 mağlubiyetinden birini bu karşılaşmalarda yaşadı.

        5

        EDIN VISCA

        11 yıl top koşturduğu Başakşehir'in şampiyonluğunda büyük rol alan Visca, bu kez bordo-mavili formayla mutlu sona ulaştı. Devre arasında takıma katılan Boşnak yıldız, Başakşehir'deki performansını Trabzon'da da sürdürdü. 15 maçta 5 gol, 5 asiste imza attı. Üst üste oynanan Galatasaray, Kasımpaşa ve Konyaspor karşılaşmalarında attığı galibiyet golleriyle takımına kritik virajda 9 puan getirdi.

        6

        ANASTASIOS BAKASETAS

        Onun için sezonun ilk bölümünde Trabzonspor'u yarışa sokan isim diyebiliriz. İlk 9 haftada attığı 7 gol ve yaptığı 3 asistle bordo-mavililerin şampiyonluk koşusunda ilk metrelerin en öne çıkan ismi oldu. Ardından skor olarak düşüşe geçse de başarılı performansını sezonun büyük bölümünde sürdürdü. Toplamda 8 gol ve 4 asisti var.

        7

        MAREK HAMSIK

        Uzun yıllar Napoli formasıyla Avrupa futbolunun önemli oyuncuları arasında yer aldı. İtalya'da yaşayamadığı şampiyonluğa Trabzonspor'daki ilk sezonunda ulaştı. Sakatlıkları nedeniyle sezonun bir bölümünü kaçırsa da hem saha içinde hem saha dışında takımın lideri oldu. 2 gol ve 4 asistle takımın skor yüküne de katkıda bulundu.

        8

        ABDÜLKADİR ÖMÜR

        Genç yaşında parladığı kulübünde yaşadığı sakatlıklarla son 2 sezonu düşüş eğilimiyle geçirmişti. Şampiyonluğa koşan ekipte yeniden kendini buldu. Şampiyonluğun geldiği Antalyaspor maçında takımının 2 golünün de asistini yapan isim oldu. 31 maçta 7 gol ve 4 asistlik performans gösterdi. En önemlisi sakatlıklardan uzak, istikrarlı şekilde forma girdi. Yeniden Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi bildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ