Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Türkiye'de üretilen Oppo Reno 5 Lite satışa çıktı - Haberler - Teknoloji Haberleri

        Akıllı telefon markası Oppo, Türkiye’de üretilen Reno 5 Lite modelini satışa sundu. Reno 5 Lite, Çinli akıllı telefon markası Oppo’nun Türkiye’de mart ayında üretime başlayan Tuzla’daki fabrikasında üretilen ilk modeli olan Oppo A15s’in ardından “Made in Turkey” ibaresiyle gelen ikinci modeli oldu.

        REKLAM

        48 MP çözünürlüğünde dörtlü arka kameraya sahip Reno 5 Lite modelinde fotoğraf ve videolara derinlik kazandırmak için ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP makro kamera ve 2 MP mono kamera bulunuyor.

        ÇİFT GÖRÜNTÜLÜ VİDEO KAYDI

        Önde 32 MP çözünürlüğünde bir selfie kamerası bulunan akıllı telefon, iki perspektifi tek seferde yakalamanın yanısıra çift görüntülü video özelliği hem ön hem de arka kameralardan aynı anda kayıt yapabiliyor.

        Oppo'nun Yapay Zeka Portre Video özelliği Reno 5 Lite modelinde güncelleştirilmiş bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Bu özellik, çekilen videodaki kişileri tanıyıp, geri plandan ayırt edebiliyor. Çekimdeki kişi parlak renklere sahip olurken geri planda kalanlara ise bir siyah beyaz portre uygulanıyor ve böylece portrenin öznesi olan kişi öne çıkıyor.

        Monochrome Video özelliği ise her karede tek RGB (Kırmızı-Yeşil-Mavi) rengi vurguluyor ve diğer renk spektrumlarını filtreliyor. Böylece videolar, zıt renkleri yan yana sıralayarak çekilebiliyor. Telefon, perde arkasında Elektronik Görüntü Sabitleme (EIS) özelliği ile hareket halinde sabit bir video kaydı yapabiliyor.

        30W HIZLI ŞARJ

        Oppo’nun yerli üretim ikinci telefonu olan Reno 5 Lite modelinde bulunan dinamik Bokeh bulanıklaştırma efekti ışığı çizgilere dönüştürüyor ve arka planın ayrıntılarının görülmesini engelliyor.

        Yapay Zeka Sahne Geliştirme 2.0 özelliği ile 22 çeşit manzarayı tanıyan Oppo Reno 5 Lite, gece portresi ise geri plana yuvarlak mercek ışıkları koyuyor. 4310 mAh pil ve 30W VOOC Hızlı Şarj 4.0 teknolojisiyle birlikte gelen Reno 5 Lite, 56 dakikada tam şarj oluyor.

        Reno 5 Lite Teknik Özellikleri

        Reno5 Lite
        Ekran 6.4 inç AMOLED ekran
        Ekran Çözünürlüğü 2400 x 1080
        İşlemci Mediatek Helio P95
        Bellek 8 GB
        Dahili Depolama 128 GB + 256 GB’a kadar microSD kart
        Kamera 48 MP Ana Kamera8 MP Geniş Açılı Kamera2 MP Makro Kamera2 MP Mono Kamera
        Ön Kamera 32 MP
        Pil 4310 mAh, 30W VOOC 4.0 Hızlı Şarj
        İşletim Sistemi Android 11 ColorOS 11.1
        Boy x En x Kalınlık 160.1 mm x 73.2 mm x 7.8 mm
        Ağırlık 172g
        Renk Sonsuz Siyah, Aurora Moru
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ