Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet WhatsApp ve Facebook arasındaki veri paylaşımının durması için Fransa bir ay süre verdi - Teknoloji Haberleri

        Fransız düzenleyici kuruluş CNIL, WhatsApp'a verilerini Facebook'lapaylaşmayı durdurma talimatı verdi. Kurumun web sitesindeki duyuruya göre, uygulamada gereken değişikliğin yapılması için bir ay süre verildi.

        WhatsApp'ın geçtiğimiz yıl kullanım sözleşmesine Facebook ile hedefli reklam, güvenlik önlemleri geliştirme gibi amaçlarla verileri paylaşacağını eklemesi sonrasında harekete geçen kurum, bu iddialarıinceleyerek kararını verdi. WhatsApp'ın güvenlik önlemlerini artırma niyetinin haklıbulunduğunu belirten kurum, şirketin ticari bilgi toplamasının ise kabul edilemez olduğunu düşünüyor. WhatsApp'ın bunu kullanıcılarına bildirmemesi ve bu özelliğin kapatılamaması da CNIL'e göre "kullanıcıların temel özgürlüklerini" ihlâl ediyor.

        REKLAM

        İNGİLTERE'DE VERİ PAYLAŞIMINI DURDURDU

        Avrupalı düzenleyici kuruluşlar geçmişte Facebook'u, özellikle de veri paylaşımı konusunda denetlemek istemişlerdi. Almanya, geçen eylülde Facebook'un WhatsApp kullanıcılarından veri toplamasını durdurmasını isterken, İngiltere'de Facebook geçen kasımdaWhatsApp'tan veri toplamayı durdurmuştu.

        Bu yılınmayıs ayında ise Facebook'a AB'den 122 milyon dolarlık ceza geldi. WhatsApp satın alması hakkında "yanıltıcı bilgi" verdiği içincezalandırılan şirket, WhatsApp ve Facebook kullanıcıları arasında yazılımsal bağlantı kuramadığını söyleyerek otoriteleri yanılttı. Eylülde ise AB, Facebook'un da aralarında bulunduğu sosyal medya platformlarının nefret söylemi üzerine gitmesini, gitmedikleri taktirde de yasal düzenlemenin kendilerini beklediğini açıkladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ