Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: YA ESKİYE DÖNECEK...

        Rakibe pozisyon vermemek peki. Max - Vedat ve Mevlüt yokluğunda Alper'i oynatmak da peki. Ama Ersun Hocam eski günlerinde bize hiç göstermediği bir şey yapıyor; artık korkuyor.

        2

        Hele hele Tolgay'ı son 2 dakikada oyuna almanın manası nedir bir anlatsın bana. Lam-ı cimi yok ya Ersun Hocam eskiye dönecek ya F.Bahçe macerası mutlu sonla bitmeyecek.

        3

        İBRAHİM YILDIZ: KADRO DA DEĞİŞİKLİKLER DE YANLIŞ

        Kim ne derse desin Ersun Hoca’nın sahaya çıkardığı kadro da, sonradan yaptığı değişiklikler de yanlıştı. Son yarım saat gerekli hamleleri yapamadı. Kazanma düşüncesi yerine skoru korumak istedi.

        4

        GÜRCAN BİLGİÇ: ŞAMPİYON YAPMAZ

        Fenerbahçe'nin sezon başında çok beğendiğimiz, ısrarcı ve agresif vücut dilinden de eser yoktu sahada. Tıpkı geçen iki maçta da olduğu gibi.

        5

        Değişmeyen ilk on bir iskeletinin ciddi bir rekabete sokulması, bundan sonraki maçların farklılaşması için şart. Tehdit eden takımdan, mücadele eden haline dönüşüyorlar. Bu görüntü bir takımı şampiyon yapmaz.

        6

        ÖMER ÜRÜNDÜL: RODRIGUES'İ GEÇ ALDI

        Çok önemli 2 puan daha kaybedildi. Ersun Yanal, Rodrigues'i oyuna geç aldı. Moses fiziki yetersizlikten katkı sağlayamıyor. Neredeee o Premier Lig'deki driplingleri… İlk yarıdaki çok net fırsatı da değerlendirmedi.

        7

        Mete Kalkavan'ın kaleciye faul gerekçesiyle goldeki kararı yanlış. Penaltıda VAR komedisi yaşandı. Hakem çalıp verseydi 'ağır karar' derdim. Ama böyle bir pozisyona VAR'ın müdahalesi çok skandal bir hatadır. Penaltıda da kalecinin önde olmasından dolayı tekrar edilmesi gerekiyordu.

        8

        LEVENT TÜZEMEN: FUTBOL CAHİLİ METE KALKAVAN

        Malatyalı oyuncuların temaslı oyununda hakem Mete Kalkavan sert faullere göz yumdu ve gergin bir ortam yarattı. Temposu ve pozisyonlarıyla futbol adına gözümün pasını silen mücadelede maalesef "Futbol cahili" hakem Mete Kalkavan kararlarıyla saç-baş yoldurttu.

        9

        Fenerbahçe'nin penaltısında Kalkavan'ın VAR'a gitmesi ne kadar doğruysa Malatya'nın golünde VAR'daki Mustafa Öğretmenoğlu'na teslim olup VAR ekranına gitmeden "Faul var. Gol iptal" demesi skandaldı. MHK maalesef FIFA hakemlerine yaptırım uygulayamıyor.

        10

        AHMET ÇAKAR: VAR OPERASYON YAPIYOR

        İddia ediyorum, Türk futbolunda en büyük operasyon VAR hakemlerince yapılıyor. Hakemi ne zaman davet edip ne zaman davet etmeyeceklerini planlıyorlar, skora ve takımın büyüklüğüne göre yapıyorlar. Dün bunun en canlı örneğini Malatya'da yaşadık.

        11

        İlk yarıda Malatya'nın attığı bir gol var. Dünyada bir kişi buna faul desin, ben bir şey bilmiyorum. Ama VAR'dan tık yok. Mete yanlış görmüş olabilir ama VAR bu pozisyonlar için var. Gelelim penaltıya... Bence penaltı değil. Kitabi olarak bakarsanız penaltı ama günümüz futbolunun doğal akışında penaltı değil. Ve nitekim Mete penaltıyı vermiyor ama ne hikmetse VAR, Mete'yi davet ediyor ve adeta zorla penaltı verdiriyor.

        12

        İLKER YAĞCIOĞLU: DEFANSTA NE KADAR İYİYSE...

        Fenerbahçe defansta ne kadar iyiyse rakip kaleye gitmekte de bir o kadar yetersizdi. F.Bahçe taraftarının Ersun hocayı bu kadar çok sevmesinin sebebi sürekli hücumü düşünen, gol yememeyi değil, 'daha çok nasıl atarım' diyen bir teknik adam olması.

        13

        Maçın hakemi Mete Kalkavan'ın F.Bahçe lehine verdiği penaltı doğruydu. Malatya'nın iptal edilen golü ise tam anlamıyla bıçak sırtı bir pozisyondu.

        14

        ERMAN TOROĞLU: MALATYA'NIN GOLÜ, NET GOL

        Malatya'nın attığı gol, hakemin iptal ettiği. Net gol. Hiçbir şekilde faul yok. Topa bakarak kafaya çıkan futbolculara doğru koşan kaleci Altay. Topu tutamıyor, elinden kaçırıyor. Gol oluyor. Hakem yanlış bir kararla iptal ediyor.

        15

        Neden verdiğini ben anlamadım çünkü Malatyalı futbolcular kaleciye gitmiyor, doğrudan topa bakarak yükseliyor ve topa müdahale ediyorlar. Kaleci ise hem kendini dağıtıyor hem ortalığı dağıtıyor. Fenerbahçe'nin kazandığı ise net penaltı.

        16

        EMRE BOL: KREDİN TÜKENİYOR

        Ersun Yanal Fenerbahçe'yi "yapan" değil, "bozan" bir takım haline getirdi. Sahaya çıkan 11'de Emre dışında rakibi şaşırtacak ikinci bir isim yoktu. Bu kadar bozanın olduğu takımın kazanmayı değil, beraberliği düşündüğü çok net görülüyor. Peki beraberliği kazanç sayan Fenerbahçe nasıl şampiyon olacak?

        17

        Antalya ve Kayseri mağlubiyetleriyle zaten krediyi tükettin. Takım kalitesiyle ilgili bir endişem yok. Ancak Yanal'la ilgili çekincelerim var. Fenerbahçe'nin deplasmanlarda kazanmayı öğrenmesi gerekiyor. Yoksa winner bir teknik direktör gelip bunu yapar Ersun hoca. Kredin giderek tükeniyor. Benden söylemesi...

        18

        SİNAN ENGİN: NİYE MACERA ARIYORSUN?

        Ersun Yanal elindeki malzemeyi çok kötü kullanıyor. Deniz ve Rodrigues'i koy kanatlara, Moses'ı da ileride oynat. Sonra keyfine bak. Niye macera arıyorsun?

        19

        RIDVAN DİLMEN: İSTATİSTİK BİR NUMARALI DÜŞMANI

        Fenerbahçe'nin bir numaralı düşmanı istatistiktir. Elinizi vicdanınıza koyun, bu kadar istatistikli bir takım 15 puan kaybeder mi? Fenerbahçe şutta 1, kornerde 1, taçta 1, tabloda kaç? 4. sırada. Her şey istatistik mi? Ali bey de televizyonda istatistik anlatıyor. Fenerbahçe'nin kadrosu kötü kadro değildir.

        20

        Malatyaspor'un ağları bulan topunda ilk bakışta faul olduğunu görmedim ama al geri, ver ileri, Jahovic'in müdahalesini ve alttan Chebake'nin hamlesini gördüm.

        21

        Penaltı pozisyonunda Moses vurduktan sonra top auta gitse, VAR'a gidilmeyecek. Top oyunda kaldığı için Öğretmenoğlu penaltıyı verdi. Kaleci kontrolsüz geliyor, Moses daha çabuk gidip kafayı vuruyor. Top auta gitse de ver o zaman penaltıyı.

        22
        23

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ