Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni nesil Intel yonga setleri AMD grafikleriyle geliyor - Teknoloji Haberleri

        Uzun yıllar yeni bilgisayar alacakların aklındaki en büyük soru işareti, Intel mi yoksa AMD işlemcili mi bir sistem tercih etmeleri gerektiğiydi. Bu soru önemini yitirdi çünkü ezeli rakipler artık birlikte çalışıyorlar.

        Intel tarafından duyurulan sekizinci nesil yonga setlerinde Intel işlemciler ile AMD grafik işlemcileri bir arada bulunuyor.

        CES 2018 fuarında duyurulan ortaklık, Intel'in yeni Core i5 ve Core i7 işlemcilerini, AMD'nin Vega M grafik işlemcileriyle aynı platformda buluşturacak.

        REKLAM

        Sekizinci nesil Intel-AMD melezi yonga setlerinde işlemci ve grafik işlemciler ayrı ancak aynı platformda yer alıyorlar. Normalde performans bilgisayarında bu iki donanım bileşeni ayrı platformlara sahipler. Bu da güçlü bilgisayarların daha kalın ve ağır olmalarıan sebep oluyordu.

        Intel, AMD ile birlikte geliştirdikleri sekizinci nesil yonga setleriyle çalışan dizüstülerin bugünün Core i7 işlemcili ve Nvidia GTX 1060 Max-Q grafik işlemcili bilgisayarlarından daha ince ve daha güçlü olmanın yanı sıra, daha uzun pil ömrü sunacağını açıkladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ