Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Toplu taşıma yarın ücretsiz mi? 19 Haziran 2022 Pazar günü YKS yarın toplu taşıma bedava mı, otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur ücretsiz mi ve saat kaça kadar? (İstanbul, Ankara, İzmir)
        1

        YKS sınavı için geri sayım başladı hafta sonu sınava girecek olan adaylar bir yanda da toplu taşıma bedava mı, ücretsiz mi olacak gibi sorulara yanıt aramaya başladı. YKS için çalışmalarına ara vermeden devam adaylar YKS günü sınav merkezine gidebilmek için toplu taşıma kullanmak zorunda olanlar gözünü belediyeler tarafından yapılacak toplu taşıma açıklamalarına çevirdi. Peki YKS sınavında toplu taşıma ücretsiz mi? 18-19 Haziran 2022 YKS günü toplu ulaşım bedava mı, İETT, metro, metrobüs ücretsiz mi olacak? İşte ayrıntılar...

        2

        18-19 HAZİRAN İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI?

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada;

        Her iki sınav için geçerli olacak ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanmak isteyenlerin sınav belgeleri veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak.

        Sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

        ÖSYM UYARDI: SINAVA GİRECEKLER DİKKAT!

        2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

        2022-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

        ÖĞRENCİLERDEN YKS YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        TYT SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI? - TIKLAYINIZ

        YKS SINAV SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? - TIKLAYINIZ

        YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

        YKS PUAN VE NET HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        YKS SINAV GÜNÜ 18-19 HAZİRAN ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

        EGO Genel Müdürlüğü bu yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı’ndan (LGS) sonra 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için de öğrenci, veliler ve görevli eğitmenlerin sınav alanlarına gidiş gelişlerini kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz toplu ulaşım hizmeti verecek.

        EGO Genel Müdürlüğü, YKS’ye girecek adayların mağdur olmamaları amacıyla ANKARAY, Metro ve Teleferik başta olmak üzere 51 güzergâhta 202 adet ilave otobüs servisi ile ücretsiz toplu ulaşım sağlayacak. YKS’ye katılacak öğrenciler, EGO’ya ait toplu taşıma araçlarından sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla ücretsiz yararlanabilecek. Veliler ve görevli öğretmenler de sınav gününde toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ