Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ile 2022 üniversite sınavı TYT, AYT, YDT YKS sınav sonuçları ne zaman ve kaç günde açıklanır?
        1

        Başvuruları 11 Şubat ile 7 Mart günleri arasında alınan Üniversite sınavı 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. TYT, AYT, YDT olmak üzere üç oturum olarak gerçekleştirilecek sınavın ardından gözler YKS sınav sonuçlarının açıkalancağı tarihe çevrildi. Sınava katılım sağlayacak olan milyonlarca üniversite adayı “2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusuna yanıt arıyor. İşte, ÖSYM takvimine göre sınav sonuç tarihi…

        2

        2022 YKS SINAVI NE ZAMAN?

        ÖSYM resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "18 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2022-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 01 Haziran 2022 tarihinde saat 08.00'den itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir." ifadelerine yer verdi.

        3

        YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

        ÖĞRENCİLERDEN YKS YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        TYT SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI? - TIKLAYINIZ

        YKS SINAV SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? - TIKLAYINIZ

        YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

        YKS PUAN VE NET HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        ÜNİVERSİTE SINAVI 2022 YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ