Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yüzdeki Lekeler Neden Olur ve Nasıl Geçer? Yüzdeki Lekeye Nasıl Düzelir ve Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Pek çok farklı nedenden dolayı oluşan bu izler kişinin kendini rahatsız hissetmesine ve psikolojik anlamda kötü olmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle izleri geçirmeye yönelik tedavi yöntemleri merak edilmektedir. Peki, Yüzdeki lekeler nasıl geçer, yüzdeki kahverengi lekeler nasıl yok edilir, yüzdeki lekeler en hızlı nasıl geçer? Tüm detaylar…

        Yüzdeki Lekeler Neden Olur?

        Yüzde oluşan lekeler her kişide farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı da nedeni bazı durumlarda tahmin edilememektedir. Bazı durumlarda bir sağlık sorunundan dolayı da meydana gelebildiği bilinmektedir. Bu nedenle uzun süre geçmeyen ve anormal olan lekelerin mutlaka bir doktor tarafından incelenmesi gerekmektedir. Kişileri psikolojik anlamda da kötü etkileyebilen bu lekeler bazı tedavi yöntemleri ile iyileştirilmektedir. Ancak bu noktada önceli olan neden kaynaklandığını da bulabilmektir. Neden kaynaklandığı bulunduğunda tedavi yöntemi daha faydalı olmaktadır. Yüzdeki lekelerin oluşumuna etki eden faktörler ise şu şekilde sıralanmaktadır:

        • Hormon tedavisi
        • Cilt enfeksiyonları
        • Genetik yatkınlık
        • Aşırı yağlı ve baharatlı beslenme düzeni
        • Sigara ve alkol kullanımı
        • İleri yaş
        • Bazı ilaçlar ve antibiyotikler
        • Son kullanma tarihi geçen kozmetik ürünler
        • Özellikle yaz aylarında yapılan ağda işlemleri

        Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer?

        Farklı tedavi yöntemlerinin uygulanması ile birlikte bu yüzdeki lekeler artık giderilebilmektedir. Estetik anlamda kişinin kaygılanmasına yol açan lekeler hem doğal yöntemlerle hem de uzman bir hekim tarafından uygulanan yöntemlerle giderilebilmektedir. Evde uygulanabilecek doğal yöntemlerden sonuç alınmadığında mutlaka doktora başvurulması ve buna uygun bir tedavi uygulanması gerekmektedir. Lekeleri geçirmeye yönelik tedavi yöntemleri arasında lazer tedavisi, mikrodermabrasyon, kimyasal peeling, kriyoterapi, fraxel lazer bulunmaktadır. Kişinin cildinde oluşan lekelere bakılmakta ve duruma en uygun olacak yöntem uygulanmaktadır. Böylelikle daha temiz bir cilt elde edilebilmektedir.

        REKLAM

        Yüzdeki Lekeye Ne İyi Gelir?

        Ciltte bulunan lekelerin giderilmesi için evde uygulanabilecek olan bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin belirli aralıklarla uygulanması kişinin cildinin temizlenmesini ve arınmasını sağlamaktadır. Yapılacak olan doğal maskelerin oldukça sık kullanıldığı gözlemlenmektedir. Ancak kullanırken cildinize en uygun olanı seçmeniz önerilmektedir. Yüzdeki lekelere iyi gelen maskeler şu şekilde sıralanmaktadır:

        • Zerdeçal maskesi
        • Karbonatlı leke maskesi
        • Aleo vera maskesi
        • Güllü kil maskesi
        • Ballı limon maskesi
        • Salatalık maskesi

        Bu maskelerin dışında limon ve maydanoz, maydanoz ve yoğurt, limon ve kafur yağı gibi maddelerde lekelerin geçmesine, azalmasına yardımcı olmaktadır. Yüzdeki kahverengi lekeler nasıl yok edilir sorusu ise oldukça sık merak edilen konulardan biridir. Burada oluşan kahverengi lekelerin giderilmesi içinde bu maskelerin uygulanması ve cildin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Böylelikle lekelerin giderilmesine olanak sağlanmış olmaktadır. Ancak bu maskeler herkese iyi gelmeyebilmektedir. Bundan dolayı da mutlaka uzman bir hekime danışılarak uygulanması önerilmektedir.

        Yüzdeki Lekeler En Hızlı Nasıl Geçer?

        Lekelerin hızlı bir şekilde giderilmesi için doğal yöntemlere başvurularak bazı maskeler yapılabilmektedir. Ancak bunun yanında bir hekime başvurarak uygulanabilecek olan yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirileceğinden dolayı daha hızlı bir iyileşme sağlayabilmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ