Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Altay ALTAY SÜPER LİG'E DÖNDÜ! Altınordu: 0 - Altay: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Adana Demirspor ve Giresunspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takım, play-off finalinde Altınordu'yu 1-0 yenen Altay oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan play-off final müsabakasının ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

        Dakikalar 89'u gösterdiğinde Marco Paixao, Altay'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Altay, Altınordu'yu 1-0 mağlup ederek Süper Lig'e yükseldi!

         Büyük Altay'ı Süper Lig'e taşıdı
        Büyük Altay'ı Süper Lig'e taşıdı Haberi Görüntüle

        2002-03 sezonunda Süper Lig'e veda eden ve sonrasında zor günler yaşayan siyah-beyazlılar, TFF 3. Lig'e kadar düştükten sonra Mustafa Denizli yönetiminde Süper Lig'e döndü.

        MAÇIN DAKİKALARI

        12. dakikada Altınordu gole yaklaştı. Savunma arkasına atılan uzun pasta Murat Akça'nın yaptığı hatayı değerlendirerek meşin yuvarlağı kapan Ahmet İlhan Özek ceza sahası içi sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun yerden şutunda zamanında çıkarak açıyı kapatan kaleci Cihan Topaloğlu topun ağlara gitmesini önledi.

        25. dakikada Altay'da Poko'nun sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği meşin yuvarlak rüzgarın da etkisiyle kaleye yöneldi. Kaleci Erhan Erentürk arka direkte topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

        39. dakikada Metehan Mimaroğlu'nun sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan ileriye çıkan Sinan Osmanoğlu'nun kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

        51. dakikada sol kanattan Metehan Mimaroğlu’nun ortasında direkt kaleye yönelen meşin yuvarlak kaleci Cihan Topaloğlu’nda kaldı.

        66. dakikada Poko’nun sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Paixao’nun kafa vuruşunda kale önünde Erhan Çelenk müsait durumda meşin yuvarlağa dokunamadı.

        68. dakikada Mehmet Erdem Uğurlu’nun sol taraftan ortasında kale önünde Paixao’nun vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp dışarı gitti.

        87. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda ön direkte Ahmet İlhan Özek’in kafa vuruşunda kaleci Cihan Topaloğlu meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        89. dakikada Kappel’in sağ taraftan ortasında arka direkte Erhan Çelenk'in kafa ile indirdiği topa kale önünde Paixao’nun dokunuşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

        OYUNA GİRDİ, BİLETİ GETİRDİ

        Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Spor Toto 1. Lig gol kralı Marco Filipe Lopes Paixao'yu yedek oturttu. Ligde normal sezonda 22, play-off'larda da 2 gol atan Portekizli futbolcu, Altınordu karşısında maça yedek kulübesinde başladı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Paixao, Altay'ı Süper Lig'e çıkaran golü de 89. dakikada kaydetti.

        REKLAM

        BAŞKAN EKMEKÇİOĞLU DUYGULANDI

        Altay'ın 31 yaşındaki başkanı Özgür Ekmekçioğlu, maçtan sonra sahada sesi titreyerek yaptığı açıklamada, "38 yıl sonra hocamız buraya geldi. İlk kez teknik direktör olarak görev aldı. Burada şampiyon olmak ve taraftarımızla olmak beni çok duygulandırdı. Mustafa Denizli hocamız buranın bir parçası, yaşayan efsanelerinden bir tanesi. 'Gelir görevimi yaparım' dedi. Kendisine minnettarız. Geldi ve Altay'ı şampiyon yaptı" diye konuştu.

        MUSTAFA DENİZLİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçtan sonra futbolcuların omuzlarında tribünleri selamlarken, deneyimli teknik adam gözyaşlarına hakim olamadı. Mustafa Denizli, kupayı havaya kaldırarak şampiyonluk sevincine ortak oldu. Atatürk Olimpiyat Stadı hoparlöründen çalınan Altay Marşı eşliğinde siyah-beyazlılar şampiyonluk şarkıları söyledi.

        KUPASINA KAVUŞTU

        Altay, Play-Off birinciliği kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik'in elinden aldı. Altay takım kaptanı İbrahim Öztürk kupayı arkadaşlarıyla birlikte havaya kaldırdı. Kupa töreninde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de yer aldı.

        İZMİR 18 SEZON SONRA İKİ TAKIMLA!

        Altay'ın da Süper Lig'e dönmesiyle birlikte İzmir, 18 yıl sonra ilk kez iki takımla birlikte Süper Lig'de temsil edilecek. Profesyonel futbol liglerinin başladığı 1959'da Milli Lig Beyaz Grup'ta Altay ve İzmirspor, Kırmızı Grup'ta da Göztepe ve Karşıyaka ile temsil edilen İzmir, bir sonraki sezon Altınordu'nun da katılımıyla 1964-1965 sezonuna kadar 5 takımla yer aldı.

        1972-1973'e kadar en az 3 takımla Süper Lig'de mücadelesini sürdüren İzmir takımları, bu sezondan sonra temsilcisinin kalmadığı 1983-1984 sezonuna kadar en az bir takımla ligde boy gösterdi.

        1984-1985 sezonunda Altay'ın tekrar Süper Lig'e yükselmesiyle 1999-2000 sezonuna kadar Süper Lig'de yer alan İzmir, 2000-2001'de yine temsilcisiz kaldıktan sonra 2001-2002'de Göztepe, 2002-2003'te de Göztepe ve Altay ile en üst ligde mücadelesini sürdürdü. Bu iki takımın lige vedasıyla 2003-2004'ten 2010-2011'e kadar Süper Lig'den uzak kalan İzmir'in hasretini Bucaspor dindirse de sarı-lacivertli ekip sadece 1 sezon kümede kalabildi. 2017-2018'den itibaren Göztepe ile tekrar Süper Lig'de boy gösteren İzmir kenti, gelecek sezon sarı-kırmızılı ekibin yanı sıra Altay'ın da katılımıyla iki takımla Süper Lig'de yer alacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ