Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bazı insanların hayal kuramamasını neden olan zihin körlüğü durumu| Zihin körlüğü nedir, nasıl anlaşılır?
        1

        Zihin körlüğü kavramı ile daha önce tanışmamış olabilirsiniz. Bu çok şaşırtıcı değil çünkü dünyada bunu yaşayan insan sayısı oldukça az.

        Şimdi, aklınıza çok mutlu olduğunuz bir anınızı getirin. Gözünüzün önüne gelen imgelerde, o sırada yanınızda olan insanları ve diğer detayları görebiliyorsunuz, öyle değil mi? İşte, zihin körlüğüne sahip insanlar bu tarz bir imgeleme yapamıyor.

        2

        Zihin körlüğü; görselleştirme yetersizliğidir. İmgesiz düşünme olarak da bilinir. Buna sahip kişiler; akıllarında tanıdık nesnelerin, insanların veya yerlerin resimlerini oluşturmazlar.

        3

        Bu durum, içsel görüşü etkiler ve hayal gücündeki diğer duyuları etkileyebilir. En sevdiğiniz yemeği düşündüğünüzde, neredeyse onun kokusunu veya tadını alabilirsiniz; buna koku alma ve tat alma imgelemleri denir.

        Ancak zihin körlüğü durumunda kişiler hayal güçlerini kullanarak sesleri duyamaz, kokuları, tatları, hareketleri hayal edemez veya dokunamazlar. Bu, bir hastalık veya engel değildir. Sadece nadir bir zihin durumudur.

        4

        Zihin körlüğü hem doğuştan hem de gelişimsel bir durumdur; çoğu kişinin doğumundan itibaren vardır, nadiren felç veya kafa travmasından kaynaklanabilir.

        Kendinizde zihin körlüğü olup olmadığını merak ediyorsanız bunu anlamanın en basit yolu; bir şeyi hayal etmektir. İmgeleme sırasında karşınıza hiçbir görüntü gelmiyorsa zihin körlüğüne sahip olabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ