Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Gayrimenkul Sertifikası başvuruları 29 Mart'ta başlıyor - Emlak Haberleri

        Türkiye'de ilk kez Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde Makro İnşaat'ın Park Mavera 3 projesinde uygulanacak gayrimenkul sertifikası için 29-30-31 Mart'ta talep toplanacak.;

        TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Gayrimenkul Sertifikası'nın Türkiye'de uzun zamandır konuşulduğunu, projeye çok emek verildiğini belirtti.

        Projenin Mart ayı sonunda halka arz edileceğini belirten Turan, "Yeni yasaya göre ilk uygulamayı da TOKİ olarak biz bir projemizde gerçekleştiriyoruz. İnşallah 29, 30, 31 Mart'ta talep toplamaya çıkacağız." ifadelerini kullandı.

        Turan, projenin uygulanma şekline ilişkin şunları kaydetti:

        "Mesela projemizde daire fiyatları 400-500 bin lira ama bunu sizin almaya gücünüz yetmiyor. Şu anda 30-40 bin liralık bir birikiminiz var. Açıklanan rakamları bölgesine göre inceliyorsunuz. Ondan sonra da birikiminiz oranında bu gayrimenkul sertifikasından, dairelerden pay alıyorsunuz. Başakşehir'de bir inşaat firması ile geliştirdiğimiz projenin yaklaşık yüzde 30'unu, sitede 700 daire var, bunun yaklaşık 200 dairesini sertifikalandırdık. Sertifikalandırdığımız bu 200 dairenin pay senetlerini oluşturduk, her bir payı 42,5 lira. Her 100 pay da yaklaşık 1 metrekarelik ortalama kullanıma tekabül ediyor. Vatandaşlarımız bu 42,5 liralık pay senetlerinden alacaklar."

        "ALTYAPI PROJELERİ DE GAYRİMENKUL SERTİFİKASINA DAHİL EDİLEBİLİR"

        Gayrimenkul sertifikası ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de birtakım açıklamalarda bulundu. Gayrimenkul sertifikasının son derece önemli bir finansman aracı olduğunu ifade eden Canikli, "Şu an için konut projeleri başta olmak üzere dönüşüm projeleri için düzenlendi, altyapı projeleri için mümkün değil ama ileride onlar da bir şekilde modele katılabilir." dedi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ