Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung Galaxy A 2016 özellikleri- A3,A5 ve A7 özellikleri - Teknoloji Haberleri

        Samsung'un üst seviye donanım hedeflediği A serisi telefonlarının özellikleri belli oldu. Genellikle amiral gemileri olan Galaxy S ve Galaxy Note serileriyle bilinen Samsung, geçtiğimiz yıllarda ağırlık verdiği A serisi akıllı telefonlarıyla piyasada fiyat/performans etkisi yaratmaya çalışmıştı. Bu yıl içerisinde A serisi modellerinde tasarım güncellemesi yapan Koreli üretici, yeni modellerinin teknik ve görsel özelliklerini kullanıcılara sundu. İşte Galaxy A3, A5 ve A7 model telefonların özellikleri...

        SAMSUNG GALAXY A3 (2016 YILI TASARIMI)

        Samsung'un Galaxy A3 modelinde 4.7 inç boyutlarında çizilmelere, darbeye karşı dayanıklı Gorilla Glass 4 korumasına sahip HD Super AMOLED ekran kullanılırken, 4 çekirdekli ve 1.5GHz hızında çalışan bir işlemci dahil edilmiş. 1.5GB RAM ve 16GB depolama alanına yer verilen cihazda, 128GB'a kadar MicroSD bellek ekleme şansı eklenerek kullanıcıların hissettiği büyük bir eksiklik giderilmiş.

        13MP olarak yükseltilen arka kamera ve 5MP ön kamerasıyla kullanıcı ihtiyaçlarına hitap eden Galaxy A3'te, 4G/LTE Cat 4 ve NFC özellikleri de bulunuyor. 2.300mAh gücünde pil kullanılan akıllı cihaz, 134.5x63.2x7.3mm boyutlarına ve 132gr ağırlığa sahip.

        Önceki Modele göre farkları

        Büyük Ekran, geliştirilmiş işlemci, daha iyi ram, geliştirillmiş kamera ve büyütülmüş batarya.

        SAMSUNG GALAXY A5 (2016 YILI TASARIMI)

        A3 modeline göre Galaxy A5'te çok daha iyi geliştirmeler bulunuyor. A3'deki gibi 5.2 inçboyutlarında çizilmelere, darbeye karşı dayanıklı Gorilla Glass 4 Full HD Super AMOLED ekranı olan akıllı telefonda, 1.6GHz hızında, sekiz çekirdekli bir işlemci yer alacak.

        13MP Optik İmaj Sabitleme özelliği ve f/1.9 diyafram aralığı bulunan arka kameranın yanı sıra, iyi seviyede 5MP ön kamerası bulunacak cihazın, 2GB RAM ve 16GB depolama alanı MicroSD kart ile 128GB'a kadar genişletilebilecek.

        2.900mAh gücünde pil kullanılan akıllı telefonda hızlı şarj özelliği kullanılmış. Cihaz 144.8x71 x7.3mm boyularına ve 155gr ağırlığa sahip olacak. 4G/LTE desteğini Cat 6 ile daha iyi sunabilecek bu telefon da NFC desteği sunmakta.

        Önceki Modele göre farkları

        Büyük Ekran, geliştirilmiş işlemci, geliştirilmiş batarya gücü, hızlı şarj, çift sim kart özelliği.

        SAMSUNG GALAXY A7 (2016 YILI TASARIMI)

        Samsung'un olmasa da Galaxy A serisinin kendi içerisinde liderliğini üstlenen amiral gemisi Galaxy A7, çok küçük değişiklikler yapsa da en iyi performansı sunmaya aday olarak kullanıcının karşısına çıkıyor.

        5.5 inçlik Full HD Super AMOLED ekran ve Gorilla Glass 4 koruma ile devam eden Samsung, işlemci konusunda da Galaxy A5'teki 8 çekirdekli ve 1.6GHz hızında çalışan işlemci ile gelecek. Bellek miktarını 3GB'a çıkaran Galaxy A7, 16GB depolamayı MicroSD kart desteği ile devam ettiriyor. 13MP arka ve 5MP ön kamera özellikleri de Galaxy A5 ile bir olan cihaz 151.5x74.1x7.3mm boyutları ve 172gr ağırlığa sahip olacak. 3.300mAh gibi hızlı şarj destekli bataryası ile de rahat ve şarj gereksinimi olmayan bir gün geçirmenizi vaad ediyor.

        Önceki Modele göre farkları

        Geliştirilmiş batarya gücü, daha iyi ram.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ