Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Beyinden beyine bir yol var görülmez! - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD’de yürütülen bilimsel çalışmalarda, bilimkurgu serisi Matrix’te olduğu gibi çok kısa sürede süper yetenek ve mesleki becerilere kavuşmayı mümkün kılabilecek sonuçlar elde edildi. Matrix filmlerinin kahramanları doğrudan beynine kung-fu dövüşü, helikopter kullanma veya her türlü silahı kullanma tekniğini yükletebiliyordu.

        ABD’nin California Eyaleti’ndeki HRL Enformasyon ve Sistem Bilimleri Laboratuvarları, Matrix filmindeki yöntemi taklit ederek beynin öğrenme gücünü artırabildiklerini açıkladı. Eğitimli ve deneyimli bir pilotun elektrik sinyallerini analiz eden Amerikalı bilim insanları topladıkları verileri pilot eğitimi almamış olan bir öğrencinin beynine elektrik sinyali olarak verdi. Bu sinyalleri alan öğrencinin, beynine sahte sinyal verilen öğrencilere göre pilotluk eğitiminde yüzde 33 daha başarılı olduğu görüldü. Ekibin lideri Dr. Matthew Philips, “Yaptığımız bilimkurgu gibi görünüyor ama sistemimizin ardında büyük bilimsel gerçekler bulunuyor. Beynimiz bir şeyler öğrendiğinde fiziksel olarak değişir. Bağlantılar güçlenir. Bu bilgilerin nerede yoğunlaştığını bulmamız mümkün. Bizim sistemimiz de bu bölgeleri tespit edip başkasına aktarmaktan ibaret” dedi.

        ABD Savunma Bakanlığı Savunma Projeleri Araştırma Geliştirme Birimi de (DARPA) geçtiğimiz günlerde, bilgisayardan insan beynine bilgi aktarabilecek bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ