Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Playstation 3 Türkiye’de de satışa çıktı - Teknoloji Haberleri

        Japon Sony firmasının yeni oyun konsolu Playstation 3, Japonya ve Kuzey Amerika’dan 4 ay sonra Avrupa, Avustralya ve Türkiye’de de piyasaya sürüldü. Saatlerce kuyrukta bekleyemeyi göze alan Playstation tutkunları sonunda oyuncaklarına kavuştu.

        İngiltere’nin başkenti Londra’da soğuğa karşın, uzun saatler kuyrukta beklemeyi göze alan Playstation tutkunları, geri sayım biter bitmez oyuncaklarına kavuşmak için harekete geçti.

        Playstation’ı İngiltere’de ilk satın alanlar arasındaki 100’den fazla kişiye birer büyük ekran televizyon da hediye edildi.

        Avustralya’daki satışta da benzer görüntüler vardı.

        Japonya ve Kuzey Amerika’da 4 ay önce piyasaya sürülen Playstation 3’ün dünyanın diğer bölgelerindeki satışı firma yeterince konsol üretemediği için gecikmişti.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Türkiye’de de 1500 YTL fiyatla satışa sunulan Playstation 3’ün temininde bazı sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. Firma yetkilileriyse, Türkiye’ye ayrılan kontenjanın tamamının ulaştığını ve dağıtımının yapıldığını açıkladı.

        Playstation 3, kullanıcılarına oyun oynamanın yanı sıra DVD oynatma ve internete bağlanma imkanı da veriyor. Cihaz, MP3 playerlar ve dijital kameralarla da uyumlu. MUCİZE KUTUSUNDA HANGİ ÖZELLİKLER VAR? Dolby 5.1 ve DTS ses kalitesine sahip PS3 için yalnızca oyunlar yok. İlk Blue Ray DVD filmlerini de aynı ortamda test edebileceksiniz. Daha önce PSP’de de olduğunu gibi bir kampanya ile geliyor PS3. Avrupa’da satın alan 500 bin kişiye bir James Bond: Casino Royal Blue Ray DVD armağan edilecek. Cell işlemcisi ile saniyede 200 milyar işlem yapabilen PS3’ün teknik özellikleri ise şöyle; PS3 temel özellikleri: ” İşlemci: Cell ” Hafıza: 512MB ” Sabit disk: 20/60GB ” Video çıkışı: 1920x1080 (1080p full HD) ” Uyumlu film/müzik formatları: Blue- Ray, DVD filmleri, MP3, Mpeg4, Mpeg1 ” Uyumlu oyun formatları: Blue-Ray (Full HD), PlayStation 2 oyunları ” Bağlantılar: HDMI (TV), RGB (TV), USB 2.0 (USB fare, klavye, sabit disk vs...) ” Kablosuz bağlantılar: 802.11b/g (Wi-Fi) ve Bluetooth ” Kontroller: Bluetooth veya USB bağlantısı ” İnternet bağlantısı: Gigabit Ethernet ” Ses çıkışı: Dolby 5.1 ve DTS PS3 teknik özellikleri Ürün Adı PLAYSTATION®3 Computer Entertainment System Ürün Kodları Avrupa, Orta Doğu ve Afrika: CECHC04 İngiltere ve İrlanda: CECHC03 Avustralya/Yeni Zelanda: CECHC02 Rusya/Hindistan: CECHC08 CPU Cell Broadband Engine GPU RSX Audio Dolby Digital 5.1 ch, DTS 5.1 ch, LPCM 7.1 ch, AAC, others1,2 AAC Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell-base processing) Hafıza 256 MB XDR Main RAM, 256 MB GDDR3 VRAM Hard Disk HDD 2.5” Serial ATA - 60GB Giriş/Çıkışlar USB 4 x yüksek hızda USB2.0 Memory Stick yuvası Standard/Duo boyutu, MagicGate, Memory Stick PRO ve yüksek hızda veri transferi desteklenmektedir SD Memory Card yuvası Copyright-koruma fonksiyonu desteklenmemektedir CF yuvası (Type I, II), Microdrive Ağ bağlantıları Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 1 Wi-Fi IEEE 802.11 b/g Bluetooth Bluetooth 2.0 (EDR) Kablosuz Kontrol (Bluetooth) SIXAXIS Wireless Controller Built-in rechargeable Lithium-Ion battery Voltage - DC 3.7V Battery capacity - 610 m/Ah Weight - Approx 136g AV çıkış Çözünürlük 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p HDMI HDMI (supports Deeep Color / Ver 1.3a) x1 Analog AV MULTI Out connector x 1 Digital audio Digital out (optical) connector x 1 Disk Ortamı CD PlayStation® CD-ROM PlayStation®2 CD-ROM4 CD-DA (audio CD) CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW Super Audio CD DVD PlayStation®2 DVD-ROM4 DVD-Video DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, AVCHD Blu-ray Disk PLAYSTATION®3 BD-ROM BD-Video BD-ROM, BD-R, BD-RE* *BD-RE version 1.0 is not supported BD/DVD/CD sürücü maksimum okuma hızları BD x 2 (BD-ROM), DVD x 8 (DVD-ROM), CD x 24 (CD-ROM) Boyutlar Yaklaşık 325mm (W) x 98mm (H) x 274mm (D) Ağırlık Yaklaşık 5Kg

        ntvmsnbc

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ