Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone 5 ne zaman Türkiye'de - Teknoloji Haberleri

        Necdet ÇALIŞKAN / HABERTÜRK

        Apple'ın 21 Eylül'de ABD başta olmak üzere 9 ülkede satışa çıkardığı ve aradan geçen yaklaşık 2.5 ayda 47 ülkede resmen satışa çıkan son akıllı telefonu iPhone 5, 14 Aralık'ta Türkiye'ye geliyor. Teknoloji devi Apple'ın açıkladığı Aralık ayında resmen iPhone 5 satışına başlayacağı ülkeler takvimine göre yeni iPhone 7 Aralık'ta Güney Kore'de satışa çıkacak ardından 14 Aralık Cuma günü GSM operatörleri kanalıyla Türkiye'de de tüketiciyle buluşacak.

        Türkiye ile birlikte 14 Aralık'ta iPhone 5'in piyasaya çıkacağı diğer ülkeler ise şunlar: Arnavutluk, Antigua, Barbuda, Ermenistan, Bahamalar, Bahreyn, Bolivya, Brezilya, Şili, Çin, Kosta Rika, Kıbrıs Rum Kesimi, Ekvador, Grenada, Endonezya, İsrail, Jamaika, Ürdün, Kuveyt, Makedonya, Malezya, Moldova, Karadağ, Panama, Paraguay, Filipinler , Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Venezuela.

        UGANDA'DAN ÖNCE BİZE GELECEK!

        Bu tarihten bir hafta sonra (21 Aralık Cuma günü) ise Apple, Barbados, Botswana, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Gine, Fildişi Sahili, Kenya, Madagaskar, Mali, Mauritius, Fas, Senegal Nijer, St Kitts, Saint Lucia, St.Vincent & Grenadines, Tunus, Uganda ve Vietnam'da iPhone 5 satışına başlayacak. Böylece bu yıl sonu itibariyle 100 ülkede satışa çıkacak olan iPhone 5'in piyasaya resmen sunulduğu ülkeler listesinde Türkiye, ilk 47 ülke arasına giremezken, ilk 81 ülke ülke arasında yer almış oldu!

        Ekranı bir önceki modele göre 3.5 inçten 4 inçe çıkan iPhone 5'in kalınlığı 7.6 mm ve ağırlığı ise 112 gram.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ