Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Erden Timur: 'Temiz Eller Operasyonu' gerekiyor - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, A Spor'da canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

        2

        "CITY GRUP GİBİ GALA GRUP OLUŞTURACAĞIZ"

        "Sponsorluk konusunda son 3 aydır görev alıyorum. Gayrimenkul konularıyla da ilgileniyorum. Tabii bu konularda tek başıma değilim, her birimin profesyoneli de var. Genelde giderleri bana bağlıyorlar ama işin aslı öyle değil... Biz şu an varlık satmadan kâr etmiş durumdayız. Bu yıllar sonra ilk kez gerçekleşti. İçinde bulunduğumuz mali durumdan çıkmak için Florya projesi çok değerli. Tabii oradan gelen parayı har vurup harman savurmayacağız. Borçlar ödenecek, gerisi fon olarak tutulacak. Oradan elde edilen gelir harcanabilecek. City Grup gibi bir Gala Grup oluşturacağız. Daha fazla oyuncuya daha fazla üst seviyede yer verebileceğimiz bir fon yapacağız.

        Bence her şeyden önemli bir iş. Bizim hedefimiz 500 milyon dolar gibi bir fon oluşturmak tüm borçlar ödendikten sonra. Sonrasında bu fonu düşüncelerimiz doğrultusunda kullanacağız."

        3

        ZANIOLO - YASA DIŞI BAHİS İDDİALARI

        "Zaniolo konusunda çıkacak karara göre Galatasaray'ın bir zararı olabilir. Oyuncu ve menajeri ile konuştuk. Böyle bir şey yapmadıklarını söylüyorlar. Spor üzerine bahis olmadığını söylüyorlar. Geçmişte de böyle bir şeye ismi karışmamış düzgün biri. Telefon ve tableti incelemede. Yakın zamanda sonucu çıkar. Biz, kendisine inanıyoruz. Aston Villa da kararı bekliyordur. Herkes sonucu görmek isteyecek. Roma'da oynadığı dönemle ilgili konu. Açıklamasına güveniyoruz."

        4

        "RONALDO İÇİN ARACI İLE İLETİŞİME GEÇMİŞTİK"

        Erden Timur, transfer söylentisi hakkında; "Her yıldız ismin akıllara gelmesi, toplumun özgüvenini arttırıyor. Cristiano Ronaldo ile yemek yemedim. Aracı kanalı ile fikrini sordum. 'Şu oyuncuya gidersek, alamazsak bize ne derler?' diye düşünmemek lazım. Yüzde bir ihtimal de olsa gideceğiz peşine. Ronaldo'ya Inter Miami'nin Messi'ye önerdiğine benzer bir teklif sundum. Bize yanıt olarak olmayacağı söylendi. Kafasını karıştırmış olabilir miyiz diye düşündük ama düşündüğümüzle kaldık. " dedi.

        5

        "SZYMANSKI'NİN TERCİHİ BİZDİK"

        Erden Timur transfer süreci için; "Szymanski iyi oyuncu dedim. Fred iyi oyuncu dedim. Rashica iyi oyuncu dedim. Transfer çalımı, önemli olmayan bir kavram. Bu, kulüpleri birbirlerine kırdırıyor. Bazen aynı oyunculara talip olabiliyorsunuz. Biz Zaha'yı aldık, bir şey demedim. Demem de. Rakiplerimiz Fred'de, Szymanski'de ve Rashica'da neler dediler. Szymanski'nin tercihi bizdik ama o paraları veremezdik. Harcama limitimiz yoktu." dedi.

        6

        "TEMİZ ELLER OPERASYONU"

        Erden Timur açıklamasında; "Hakem hatalarının bağımsız raporlanmasını istedik. 9 hakem tüm maçları izlesin, 15 günlerini alır. Ne çıkıyorsa kabul ediyoruz. Basit hata, kritik hata. Kim, kaç puan avantaj sağlamış? Neden yapmıyoruz bunu? Teraziden kaçan, hile yapıyordur. Türk futboluna İtalya'daki gibi; 'Temiz eller operasyonu' yapılması lazım" dedi.

        7

        "TFF ETİK KURULU ÇÖZEMEZ"

        "Elinizdeki belgeleri keşke zamanında TFF Etik Kurulu'na verseydiniz."

        Erden Timur: "Bu işi TFF Etik Kurulu çözemez. Savcı'nın incelemesi gerekiyor. Gözümüzü kapatmayalım. Herkesin telefonu incelensin. Türkiye'ye ahlaklı davranma ile ilgili 5 ay kaybettirdiğim için özür dilerim! O zaman yapsam, Galatasaray iki ay sonra şampiyon olsa 'Bak bundan dolayı' derlerdi ve konu güme giderdi. Şimdi açıklayacağım. TFF'ye gittiğinizde size anlatmıyorlar mı? Bilgi sızmıyor mu? Yapmayın Allah aşkına."

        8

        OKAN BURUK'UN SÖZLEŞMESİ

        "Okan Buruk'un opsiyonu kullanıldı. Maaş arışıyla ilgili son aşamadayız. Aşağı yukarı anlaştık, sona geldik. Bu yıllık bir sözleşme. Seçim var, hocamız da 'Böyle olması daha iyi' dedi."

        MUSLERA, ABDÜLKERİM, BOEY, NELSSON

        "Abdülkerim Bardakçı ile yeni görüşmeye başlayacağız. Kerem Aktürkoğlu'nun maaşını adil bir duruma getirmek gerekiyor. Abdülkerim'in de böyle bir talebi yokken, biz yapıyoruz. Sacha Boey'in menajeri ile görüşüyoruz, önümüzdeki hafta yeniden gelecek. Fernando Muslera ile öyle bir şey gündeme gelmedi. Futbolla ilgili planları var. Sezon sonuna doğru bakacağız. Çocukları orada okuyor, burada yaşıyor. Nando, Galatasaray'ın önemli figürü. Ayrılacaksa, kolay bir süreç değil."

        9

        "VECINO İÇİN İMZA ATTIK"

        "Matias Vecino'dan önce başka isimler vardı. Ancak harcama limitimiz yok diye 5 hafta beklettik. Süreç uzayınca, oyuncular sizi gayri ciddi görebiliyor. Başka isimler çıkıyor ve kafaları karışıyor. 6 da oynayabilen 8 numara arıyorduk. Vecino için bizim taraf imza attı. Maurizzio Sarri, Lazio'nun sahibine 'Giderse, ben olmam' dedi. Geçen Sarri de açıkladı. Biz dediğimizde inanılmadı. Tanguy Ndombele çok iyi bir oyuncu ama 8 numara."

        "SADIO MANE İLE GÖRÜŞTÜM"

        Erden Timur: "Matteo Guendouzi, Sofian Amrabat gündemdeydi. Sadio Mane ile bir kere konuştum. Paulo Dybala, bize söylendi. Mane ile transfer değil, Afrika'daki vakfım için konuştum. Leandro Paredes hiçbir zaman kesin olarak 'Geliyorum' demedi."

        10

        "LALE ORTA; ALİ KOÇ'A VAR GÖRÜNTÜSÜ YOLLADI"

        Erden Timur: "Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Ali Koç'a göndermesi! Bunun kaydı var! Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023'te gerçekleşiyor. Lale Orta'nın MHK başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız. 3 Şubat sabah Adana Demirspor - Fenerbahçe maçının kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan attığı güzel bir gol iptal edilmişti. Lale Orta, VAR hakemi Koray Genceler'e iptal nedenini soruyor. Elle temastan iptal ettiğini söylüyor. O görüntü sadece VAR odasında var. Cep telefonuyla o pozisyonu çekiyor. Lale Orta'nın 3 Şubat gününde yaptıkları incelensin. Çünkü odadaki kayıtlar 1 yıl saklanıyor. Lale Orta 'Bu pozisyonu Ali Koç'a gönderdim' demiş mi? Koray Gençerler 1,5 ay maç almadı. Lale Orta bu maçta ciddi hatalar olmadığını söyledi ama neden maç vermedi? Bu VAR görüntüsü yollamanın başka maçlarda olmadığını nerede bileceğiz. TFF bunu incelesin."

        "LALE ORTA, BÜYÜKEKŞİ'Yİ MANİPÜLE ETTİ"

        Erden Timur: "Lale Orta, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye kendilerini manipüle ettikleri yönünde şeyler söylüyor. MHK Başkanı, TFF Başkanı'nı Ryan Donk-Nicolo Zaniolo pozisyonu için manipüle ediyor. Pozisyonu düzgün göstertmiyor. Pozisyondaki bazı görüntüler atılıyor, bu zaten medyaya da yansıdı."

        11

        ALİ ŞANSALAN, BEŞİKTAŞ MAÇI

        Erden Timur: "Ali Şansalan'ın Beşiktaş - Galatasaray maçına atanmamasını istedik. Beşiktaş Kongre üyesi ile Alanyaspor maçı öncesinde aynı otelde kaldığı, yemek yediği, aracına bindiği yönündeki konuları TFF'ye sorduk. İlgili soruşturmanın ardından Yaşar Kemal Uğurlu ceza aldı. Neden Ali Şansalan ceza almadı? Bu soruların yazılı olarak TFF'ye gönderilip gönderilmediğini öğrenirim ve size söylerim."

        12

        "ALİ KOÇ, BENİM İÇİN DOSYA HAZIRLATTI"

        Erden Timur: "Bir spor yöneticisinin hakkında şikayet hattı kurduğunu görmedim. Fenerbahçe kurdu. Ali Bey kendisi söyledi bunu. Hakkımda yarın ne iftira kampanyaları yapılacak! Bir mevlite gittiğim için neler denildi. Kadın - erkek birbirine sarılıyor. El öptüğüm söyleniyor ama ben el öpmüyorum. Kadın var, tarikat lideri deniyor! Komedi! Bir spor yöneticisiyle ilgili bu da çıktı. Ali Koç, benimle ilgili dosya hazırlattığını söyledi. Sonra öyle bir şey söylemedim falan demeye getirdi."