Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Başkan Ali Koç görüşmelere başlıyor! - Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirirken teknik direktör konusunda açıklamalar yaptı.

        2

        Koç, yeni teknik direktör için şunları söyledi:

        3

        "Yarın birkaç ülke seyahati başlıyor. Seçeceğimiz hoca bu dönemden sezon sonuna kadar geçecek dönemin de nasıl geçeceğini belirleyecek. Belirli kalibredeki hocalar da sezon ortasında gelmeye sıcak bakmıyorlar. Bizim kafamızdaki hocaların somut tercihleri haziranda gelmek.

        4

        Bu da Fenerbahçe ve Türk futbolu için de bir ilk olur. Haziranda gelecek hocayı şimdiden belirlemek. O isme göre kalan 3,5 ayın nasıl yönetileceğini kararlaştırmak en ideali haziranda çalışacağın hocanın şimdi başlamasa da bu geçiş dönemine liderlik, rehberlik etmesi.

        5

        Kimsenin sorgulayamayacağı bir hoca hedefim var ise o da ertesi gün olmuyor. Kovid’in sıkıntısı şu oldu, bu işler zoom’la telefonla bitecek işler değil. Konuşursun, istişare edersin, aynı frekansta mıyız bakarsın, iş öyle bir noktaya gelir ki yüz yüze oturalım dersin. Yüz yüze de beklentilerini, sınırlarını paylaşırsın.

        6

        Mesela bir tane hoca var para puldan önce yapısal konuları konuşmak istiyor. Bizim tercih ettiğimiz kişiler haziran ayında gelmeyi tercih ediyorlar.”

        7

        GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

        Fenerbahçe'de ilk hedef Joachim Löw... Görüşmelerde ilerleme sağlanırken Başkan Koç'un Alman teknik adamla yüz yüze görüşüp sezon sonu için söz kesmesi bekleniyor.

        8

        Asıl hedef olarak önümüzdeki sezonu planlamak isteyen yönetim, bu sezonu da en iyi şekilde bitirebilmek için formül arayışında.

        9

        Löw'de bir pürüz çıkması halinde ise Benfica ile yollarını ayıran Jorge Jesus, B planı olarak görülüyor.

        10

        BİLİC'TEN AÇIKLAMA GELDİ

        Fenerbahçe'nin gündemine gelen bir diğer isim Slaven Bilic oldu. Hırvat teknik adam ülkesinin basınına konuyla ilgili açıklama yaptı.

        11

        Slaven Bilic'in açıklamaları şöyle:

        12

        "Gerçekçi olalım Fenerbahçe gibi bir kulübü reddetmek kolay değil. Bunu reddedemem. Fenerbahçe gibi bir kulüpten size her gün teklif gelmez. İstanbul kulüpleri gerçek anlamda 'dev'dir!

        13

        Türkiye gibi fenomen bir ülkeyi ve İstanbul'u her zaman çok sevdim, bunu da her zaman söyledim. Reddemeyeceğim bir teklif gelmezse ve şu anda kabul etmezsem yaza kadar Hırvatistan'dayım diyebilirim.

        14

        Çin'de çalışırken 6. ayımda ayrılmak istedim. Yazın Fenerbahçe ile her konuda anlaştım. O dönem Çin'de ne zaman futbol oynanacağı bilinmiyordu. Ailem bana gelemedi. Futbol söz konusu olduğunda akla gelecek her şey ters gitti.

        15

        Harika bir ilişkimin olduğu başkana gidip Fenerbahçe'yle anlaştığımı ve ayrılmak istediğimi söyledim. Kalmam için ısrar etti. Gerekli sonuçları almak için 2 yıl kalmamı istedi. 3 gün boyunca onunla konuştum. Sonunda o sezon boyunca kalmam üzerine anlaştık.

        16

        Ocak ayı geldiğinde istersem gitmemin adil olduğunu kabul etti. Şimdi bu adımı attım. Ona Çin'deki işimi bitirdiğimi söyledim. Hem insan hem de bir profesyonel olarak sıkıntı olmadan ayrıldık. Harika bir dostluğu arkamda bıraktım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ