Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe: 3 - Nordsjaelland: 1 | MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ! Fenerbahçe 11'de 11 yaptı! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında grubun iddialı takımlarından Nordsjaelland'ı konuk etti. Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler, ilk dakikadan itibaren rakibine oyun üstünlüğü kurarak baskıyla üst üste pozisyonlar yakaladı ve perde de erken açıldı.

        24. dakika oynanırken Miguel Crespo sahne aldı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

        Bu golden sonra da ataklarını kesmeyen sarı-lacivertliler, önde yaptıkları baskı sonrasında kapılan topta Michy Batshuayi ile bir gol daha buldu ve skor 2-0'a geldi.

        Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında başka gol olmadı ve Fenerbahçe devreye iki farkla önde gitti.

        İkinci yarıya da hızlı başlayan temsilcimiz, 47'de kullanılan köşe vuruşunda Serdar Aziz ile farkı 3'e yükseltti.

        REKLAM

        Nordsjaelland 3-0'dan sonra biraz kıpırdanırken 55. dakikada Villadsen farkı 2'ye indirdi.

        Fenerbahçe maçın kalanında topa sahip olarak rakibini oyuna ortak etmedi ve maçı 3-1'lik skorla kazanarak Konferans Ligi'ne galibiyetle başladı.

        Grubun diğer maçında ise Ludogorets, Spartak Trnava'yı 3-0'la geçti.

        11'DE 11!

        Sezona oldukça etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de 4, Avrupa'da ise 7 olmak üzere toplamda oynadığı 11 resmi müsabakayı da kazandı.

        Söz konusu süreçte Avrupa'da çıktığı mücadelelerde rakip fileleri 24 kez havalandıran Fenerbahçe, maç başına 3,5 gol ortalaması yakaladı. Sarı-lacivertliler, kalesinde ise 7 maç sonunda sadece 3 gol gördü.

        MAÇIN DAKİKALARI

        Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı santra vuruşundan sonra Fenerbahçe'den geldi. Soldan getirilen topu ceza sahası yayı önünde alan Mert Hakan Yandaş'ın sol ayağıyla vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

        24. dakikada ev sahibi ekip karşılaşmanın ilk golünü kaydetti. Sağdan Fred'in kullandığı serbest vuruşta, ön direkte Crespo kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

        30. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Orta sahada pas arası yapan Fred'in defansın arkasına gönderdiği topu önüne alan Batshuayi, ceza sahasına girer girmez kaleye vurdu ve meşin yuvarlak filelere yöneldi: 2-0.

        39. dakikada konuk ekip tehlikeli geldi. Ceza sahası sağ çaprazında Oosterwolde'nin kestiği top önüne düşen Ingvartsen'in çektiği şutta kaleci Livakovic topu zorlukla çeldi.

        Mücadelenin ilk yarısı 2-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı.

        Fenerbahçe ikinci yarıya farkı üçe çıkaran golle başladı. 47. dakikada sağ kenardan köşe vuruşunu kullanan Mert Hakan Yandaş'ın havadan gönderdiği ve savunma oyuncularının kafayla vurarak arkaya sektirdiği topu, iyi yükselen Serdar Aziz, kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 3-0.

        55. dakikada konuk ekip farkı ikiye düşürdü. Fenerbahçe ceza sahasında çoğalan konuk ekipte, Djiku'nun ceza sahasından uzaklaştırdığı top Crespo'ya çarparak sağ çaprazda bekleyen Villadsen'in önüne düştü. Bu oyuncunun vuruşunda top filelere yöneldi: 3-1.

        62. dakikada orta sahada kazanılan topu King, uzun pasla sol çapraza aktardı. Kent'in driplingle ceza sahasına kadar götürdükten sonra sol ayağıyla zayıf vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

        65. dakikada sol kenardan gelişen atakta Mert Hakan Yandaş'ın pasını ceza sahası yayı önünde iyi değerlendiren Fred, çalımlarla kaleye yöneldi. Bu oyuncunun vuruşunda savunma oyuncularına çarpan top kornere gitti.

        70. dakikada Fred bir kez daha tehlike yarattı. Ceza sahası yayı önünde topu soluna alan Brezilyalı'nın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

        79. dakikada sağ kenardan topu sürerek ceza sahasına giren Osayi-Samuel, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Savunmanın uzaklaştırdığı top, oyun sahasına döndü.

        81. dakikada Oosterwolde'nin sol kenardan getirdiği topu Szymanski ceza sahası yayı önünde aldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla şutunda, kaleci topu zorlukla çelerek oyun alanına gönderdi.

        Mücadele, Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: İnanç Ergülen

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ