Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SON DAKİKA! Galatasaray Çaykur Rizespor maçının yazar yorumları: İflasın belgesi - GS haberler - Galatasaray Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Fatih Terim özetle, yönetim dedi, rakipler dedi, TFF dedi, çim dedi, oyuncularını suçladı, hatta ve hatta kendi taraftarını bile suçladı ama bir kez bile kendisini tartıya koymadı..

        2

        12. adam gibi çizgilerde maçlar yönetti ama artık OYUN YOKSA, PLAN YOKSA, STRATEJİ YOKSA kazanılamıyor. Zaten, "Başkan ol" diyenler var. Zaten ziyaretler arttı. Fatih Terim'in artık hocalıktan başkanlığa geçme dönemi geldi. Eğer bu gerçeği ve bu gidişatı görürse başkan olur; yok göremezse tarihine hakkıyla geçtiği kulübün, kalbine girdiği taraftarından 'istifa' seslerini duymak zorunda kalır.

        3

        Hakem Volkan Bayarslan ve VAR'daki Abdulkadir Bitigen'e bakalım: Galatasaray'ın ilk golünden evvel kullanılan duran toptan önce faul yok. Golde, Luyindama'nın Rizeli Talbi'ye net faulü var. Bitigen "oyna devam" diyor. Yedlin, penaltıda gole giden topu elle kesiyor, penaltıyı Bayarslan değil yardımcı verebiliyor.

        4

        Rize'ye bir penaltı daha çalınıyor, Bitigen VAR'dan penaltıyı dışarı taşıyor. Yedlin'i atmayı da 3 dakika sonra akıl ediyor. Fatih Terim her maçta olduğu gibi çizgi oyuncusu gibi davranıyor, Bayarslan, sarı kart gösterebiliyor. Terim, "Gel buradan göster" diyor. Hakem birden sağırlaşıyor.

        5

        MEHMET DEMİRKOL: Galatasaray’ın 4 iç oyunculu 4-4-2’sinin avantajları yüksek. Ancak bu oyunda, savunmada alınmaması gereken manasız riskler alındı. Saracchi’nin taçı ve Emre Kılınç’ın pası risk bile değil, saçmaydı.

        6

        Terim’in iki kanatlı oyuna geçmesiyle maç Rus Ruleti’ne döndü. 13 dakika uzayan dramatik, heyecanlı, olaylı ama plansız oyun bu değişimle başladı. Uygun’un ilk planı ve takımın mücadalesi övgüyü hak ediyor.

        7

        AHMET ÇAKAR: Ben dün gece hakem Volkan Bayarslan'ı beğendim. İlk penaltıda karar yüzde 100 doğru. Yedlin eliyle kesiyor. İkinci pozisyon içeride mi, dışarıda mı çok tartışılır. Hakem Volkan Bayarslan penaltı dedi, VAR sonra düzeltti. Ama ne olursa olsun Yedlin'in ikinci sarı karttan gelen kırmızı kartı yüzde 100 doğru karardı.

        8

        GÜRCAN BİLGİÇ: Bülent Uygun, Hatay'dan sonra böylesine bir deplasmanda da galip takımın teknik direktörü oldu. Başkaları gibi de dokuz kişi ile duvar örmeden, otobüs çekmeden, ayağa paslarla, akıllı hücumlarla oynatmaya çalıştı takımını. Karşısında faul pozisyonunda devreye girmeyen, penaltısını da dışarıya taşıyan VAR hakemi olduğu halde bunu başardı.

        9

        Volkan Bayarslan'ın penaltı ve kırmızı kart kararlarını, 12 dakikalık uzatmayla bahanesiz ve itirazsız bırakması da bizim gerçeğimiz. Galatasaray kulübesine mazaret bırakmadan bitiş düdüğünü çaldı. Rizespor dün gece "Türk futbol gerçekleri"ni de yendi.

        10

        BÜLENT TİMURLENK: Ligin ilk yarısında kalesinde Muslera yokken en az gol yiyen takım olmayı başaran Galatasaray'ın dün kendi evinde Rizespor'dan 4 gol yemiş olması dizilişinde, taktiğinde iflasının belgesidir.

        11

        Kağıt üzerinde Galatasaray bu maçı kazanacak, derbideki sonucu bekleyecekti. Dün akşamki mağlubiyetten sonra futboldan o kadar soğumuşlardır ki, futbolcusu da taraftarı da sanıyorum Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle ilgilenmeyecekler bile...

        12

        DENİZ ÇOBAN: 50. dakikada Rizespor lehine verilen penaltı kararı doğruydu. 75. dakikada ceza sahası dışında gerçekleşen faule Bayarslan penaltı kararı verdi. VAR doğru bir şekilde devreye girdi. Kararını değiştiren ve penaltıyı iptal eden Bayarslan tam 90 saniye sonra Yedlin’i ikinci sarı kartla oyundan ihraç etti. Ben bu karara inanamadım.

        13

        VAR protokolüne göre 2. sarı kartlara VAR karışamaz. Ama açıkça görülüyor ki VAR hakeme ikinci sarı kartı göstermesini söyledi. Gecenin değil, sezonun izah edilemeyecek uygulamalarından birisi oldu bu karar.

        14

        Daha önce sarı kart gören ve kırmızı sınırlarını zorlayan Fatih hoca, 75. dakikada sinirlenerek, Rizespor kulübesine kadar geldi. Sinirlenmekte haklı olabilir ama bu hakemin sorunu değil. Bu dakikada Fatih hoca ihraç edilmeliydi.

        15

        ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray bu maçı hakeme bağlarsa kendini kandırır… Penaltı doğru… Yedlin‘in ikinci sarısı doğru… Hatta Marcao sarı kart gördüğü pozisyonda direkt kırmızı kartla oyundan atılabilirdi…

        19

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ