Mide bulandıran evlilik
Damat 9, gelin 62 yaşında!
Güney Afrika'nın Mpumalanga vilayetinde geçen yıl evlenen dokuz yaşındaki Sanele Masilela ile 62 yaşındaki Helen Shabangu evliliklerini yeniledi.
Atalarının kendisinden bu evliliği yapmasını istediğini belirten çocuk yaştaki Saneie, Güney Afrika geleneklerine göre yapılan ikinci törenle bir kez daha dünyanın en genç damadı oldu.
Geçen sene smokin ve gelinlik giyerek evlenen çift, ikinci kez evlilik yemini ettikleri bu seferki törende geleneksel kıyafetler giydi. Gelinin 30 yıllık eşi ve beş çocuğunun da katıldığı törene yaklaşık 100 kişi davetliydi.
Köylüler bu evliliği "mide bulandırıcı" bulsa da Sanele'nin ailesi bunun sadece sembolik bir tören olduğunu ve yasal olarak bir bağlayıcılığı olmadığını söyleyerek evliliği destekledi.
Aile evlilik mesajını "cennetten" aldığını belirtip törene yaklaşık 4 bin lira harcadı.
Gelinin eski eşi ve beş çocuğunun babası 66 yaşındaki Alfred de bu durumdan rahatsız olmadıklarını ve insanların ne dediklerini umursamadıklarını dile getirdi.
Dokuz yaşındaki Sanele ise duygularını "Gerçekten çok istediğim için evlendim. Atalarımızın istediğini yaparak onları mutlu ettik ama okula gidip çalışmam gerekiyor. Zamanı gelince kendi yaşımda bir kadınla evleneceğim." şeklinde ifade ediyor.
Festivalde, suya attıkları keçiyi, yakalayarak boğan bu insanlar, hayvan hakları savunucularını ayağa kaldırdı... -
Bunun tam bir vahşet olduğunu dile getiren yetkililer, festivalin bir daha yapılmaması için imza kampanyası başlattı. -
REKLAM advertisement1