Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vildan Yirmibeşoğlu kimdir? Atalay Filiz'in avukatı!

        İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken önceki gün İzmir’de minibüste yakalanan Atalay Filiz'in avukatlığını üstlenen Vildan Yirmibeşoğlu kimdir? İşte Vildan Yirmibeşoğlu hakkında merak edilenler...

        VİLDAN YİRMİBEŞOÜLU KİMDİR?

        33 yıllık avukat olan Yirmibeşoğlu kadına yönelik şiddet, insan hakları alanındaki çalışmaları ile tanınıyor. Vildan Yirmibeşoğlu İstanbul'da dünyaya gelmiltir. Ortaöğrenimini Kadıköy Koleji ve Doğuş Koleji'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisans derecesini de yine İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı.

        Bilgi Üniversitesi'nde beş yıl süreyle yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. TCK Kadın Çalışma Grubu’nun basın sözcülüğünü gerçekleştirdi. Bilirkişi sıfatıyla iki yıl üst üste Avrupa Parlamentosu’na davet edildi. Üç yüz Ağır Ceza dava dosyasının analizi olan “Toprağa Düşen Sevdalar” adlı kitabı kaleme aldı.

        Yirmibeşoğlu, 2011 yılı itibari ile serbest avukatlık yapmakta olup, birçok hukuki ihtilafın yanı sıra özellikle dijital medya suçları davalarını takip etmektedir. Halen Hukuk bünyesinde İnternet / Bilişim Suçları, Ceza Hukuku, Medya ve Basın Hukuku, Aile Hukuku, Sözleşme Hukuku, İdare Hukuku, Gayrimenkul Hukuku, Tüketici Hukuku, İnsan Hakları Hukuku (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Davaları) gibi alanlarda danışmanlık ve dava takibine devam etmektedir.

        Vildan Yirmibeşoğlu CMK ataması kapsamında seri katil Atalay Filiz'in avukatı olarak atanmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ