Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Güney Kore, Bitcoin ve diğer kripto paralara yeni düzenleme getiriyor - Teknoloji Haberleri

        Yapılan resmi açıklamada, hükümetin sanal paraların gerçek para birimleri olarak kullanılamayacağı ve kripto paraların istikrarsızlığının insanlara büyük zararlar yaşatabileceği yönündeki uyarıları tekrarlandı.

        Çoğu kripto para biriminin Güney Kore merkezli borsalarda diğer ülkelerdekinden daha pahalı satılması da düzenlemelerin sıkılaştırılması kararının gerekçeleri arasında gösterildi.

        Yeni düzenlemeye göre, artık anonim kripto para hesapları açılması yasaklanacak. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı tarafından önerilen yeni bir mevzuat, devletin istediği kripto para borsalarını kapatmasına olanak tanıyacak.

        Güney Kore daha önce kripto para ticaretinden vergi geliri sağlamak için devreye sokmaya planladığı yeni bir kararı duyurmuştu.

        REKLAM

        Ülke tarafından riskli ve spekülatif olarak tanımlanan kripto paraların en bilineni Bitcoin, yalnızca bu yıl içerisinde değerini 19’a katladı.

        Bitcoin, Güney Kore’de özellikle öğrenciler ve ev kadınları tarafından satın alınarak popüler olmuştu.

        Lüksemburg merkezli kripto para borsası Bitstamp, 28 Aralık gün ortasında Bitcoin'in fiyatını 14.100 dolar olarak listeledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ