Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İkinci Dünya Savaşı'na dair okullarda öğretilmeyen bilgiler!
        1

        TUVALETİ BOZULAN DENİZALTI BATTI

        İkinci Dünya Savaşı için kullanılan Alman U-120 (6) denizaltı sırf tuvaleti bozulduğu için içerisine su almış ve batmıştır.

        2

        KORELİLER TARAF TUTMUYORDU

        D-Day sırasında yakalanan ilk askerler Koreliydi. Aslında en başta Japonlar için savaşan Koreliler, Ruslar tarafından esir alınınca Rus ordusu için savaşmak zorunda kaldı. Daha sonra Almanlar tarafından esir alınan Koreliler, savaş sırasında bu sefer ABD ordusu tarafından esir alındı.

        3

        NAZİ SELAMI

        Nazi selamı aslında İtalyan Faşist hareketlerinin selamıydı ve Antik Romalıların selamından uyarlanılarak veriliyordu. Ancak Almanlar bunu hiçbir zaman kabul etmedi.

        4

        KRALİÇE II. ELİZABETH

        İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz ordusunda şöfor ve tamirci olarak hizmet verdi.

        5

        HOLOKOST SOYKIRIMI

        Yahudi (Holokost) soykırımı sonrasında yaklaşık 6 milyon Yahudi hayatını kaybettiği söylenir, ancak bu sayı daha fazladır. Çünkü kayda geçen 6 milyon insanın yanı sıra, Sırp, Polonyalı, homoseksüel veya sakat insanlarında bulunduğu kamplarda yaşamını yitiren 5 nilyon insan daha olduğu kaynaklarda geçer.

        6

        SAVAŞ BOYUNCA KULLANILAN EN TEHLİKELİ BOMBALAR SADECE HİROŞİMA VE NAGAZAKİ DEĞİLDİ

        Hiroşima ve Nagazaki bombalarından dolayı 80.000 ve 70.000 üzerinde insan hayatını kaybetmiştir. Ancak diğer bir yandan, 9 Mart 1945'te Japonya başkenti Tokyo'ya atılan, toplamda 1,665 ton ağırlığındaki bombalar sonucunda 100.000 kişi vefat etmiş ve milyonlarca insan yaralanmıştır.

        7

        DÜNYA SAVAŞI'NA SADECE BİRKAÇ ÜLKE KATILMADI

        Savaşta büyük rol oynayan ülkeler ABD, Sovyetler Birliği, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya olsa da. Zaman içerisinde gerçekten de dünya savaşına dönüşmüş ve yalnızca birkaç ülke savaş dışında kalmıştır.

        8

        İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA HAYATINI KAYBEDENLERİN ÇOĞU SİVİLDİ

        Birinci Dünya Savaşı'nda kayıpların %95'i asker, %5'i sivildi. İkinci Dünya Savaşı'nda ise hayatını kaybedenlerin %33'ü asker, %67'si sivildir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ