Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Intel güvenlik açıklarının kontrol altında olduğunu açıkladı - Teknoloji Haberleri

        Intel, AMD ve ARM tarafından üretilen işlemcileri etkileyen Spectre ve Meltdown, siber korsanların hassas bilgilere erişmesine olanak tanıyor. Açıktan etkilenen işlemciler günümüzde kullanılan neredeyse tüm bilgisayar, telefon ve tabletlere güç veriyor.

        Konuyla ilgili ilk kez açıklama yapan Intel CEO'su Brian Krzanich, CES 2018 tüketici elektroniği fuarındaki konuşmasına başlarken, "Başlamadan önce, teknoloji endüstrisine söz konusu güvenlik açıklarına karşı gösterdikleri hızlı refleks için teşekkür etmek istiyorum; gerçekten fevkaladeydi." dedi.

        Microsoft, Amazon, Google, Apple ve diğer şirketler, Meltdown ve Spectre'nin ortaya çıkmasının ardından hızla yazılım güncellemeleri yaparak cihazları korumaya almışlardı.

        REKLAM

        Krzanich, Meltdown ya da Spectre açıkları kullanılarak hiçbir kullanıcı verisinin çalınmadığını belirtti ve bu hafta sonuna kadar işlemcilerin yüzde 90'ının korunaklı hale getirileceğini tekrarladı. Intel'e göre güvenlik açıklarından korunmanın en iyi yolu yazılım güncellemelerini atlamamak.

        CEO Krzanich, söz konusu açıkları öğrendikten sonra sahip olduğu Intel hisselerini sattığı iddialarına ise değinmedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ