Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi İspanyol gazeteciler, Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesini değerlendirdi - Fenerbahçe FB Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda bulunan Fenerbahçe, Rennes, AEK Larnaka ve Dinamo Kiev gibi takımlarla karşılaştı. Sarı-lacivertliler 14 puanla grubunu lider bitirerek adını direkt son 16 turuna yazdırdı.

        2

        Son 16 turunda İspanyol takımı Sevilla ile eşleşen Fenerbahçe'de akıllar 2007-2008 sezonundaki Şampiyonlar Ligi maçına gitti.

        3

        Fenerbahçe, o zamanki ilk maçta rakibini 3-2 mağlup etti. Rövanş mücadelesinde normal süre aynı skorla Sevilla'nın üstünlüğüyle tamamlanınca, karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma bölümlerinde skorda bir değişiklik olmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Kaleci Volkan Demirel'in üç atışta gole izin vermediği penaltıları 3-2 kazanan sarı-lacivertliler, adını çeyrek finale yazdırdı.

        4

        Sevilla ise o günden bu güne UEFA Avrupa Ligi'nde 2013-2014 sezonundan itibaren 3 kez üst üste olmak üzere toplamda 6 kez şampiyonluk yaşadı. İspanyol ekibi son olarak 2019/2020 sezonunda finalde Inter'i yenerek kupayı müzesine götürdü.

        5

        Peki İspanyol gazeteciler Fenerbahçe - Sevilla eşleşmesi hakkında neler söyledi? Avantajlı taraf kim? Sevilla takımında son durum ne? İşte İspanyol gazetecilerin Habertürk Spor'a özel eşleşme hakkındaki yorumları...

        6

        Pablo M. Fuentenebro (Diario AS): Sevilla'nın Avrupa Ligi'ndeki psikolojik gücünü hepimiz biliyoruz

        Sevilla şu anda sezonun en iyi döneminde ve kendi stadyumlarında çok sert ve güçlü bir kulüp. Maçta şanslar yarı yarıya ama Sevilla'nın Avrupa Ligi'ndeki psikolojik gücünü hepimiz biliyoruz. Sevilla Avrupa Ligi'nde, Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid gibi oynuyor.

        7

        - Sevilla'nın ligdeki durumu iyi değil bu Fenerbahçe'ye avantaj sağlar mı?

        Bu doğru ama Sevilla'nın sezon başında birçok sakatlığı oldu ve artık Sampaoli oyun tarzına daha uygun bir takıma sahip. Ocampos'un dönüşü takım için bir artı. Ocampos, Sevilla'nın en iyisi.

        8

        Fenerbahçe bu yıl Avrupa'da kaybetmedi ve zorlu bir rakip olduğunu herkes biliyor. Sevilla başkanı kura çekiminden sonra uyardı: 'Fenerbahçe bizi geçmişte elemişti' dedi.

        9

        Àlex Calaff (Diario AS): Sevilla, Fenerbahçe'nin gücünün farkında!

        Sevilla, Fenerbahçe'nin gücünün farkında. Rekabet düzeyi yüksek bir karşılaşma olacak. Özellikle Fenerbahçe'nin iç sahada oynadıkları maçlara büyük saygı duyuyorlar çünkü Türk takımları stadyumlarında rakipleri her zaman zorluyor.

        10

        Sevilla için en iyi sezonlarından biri değil ama Avrupa Ligi'nde her zaman heyecan vericiler. Tabii ki, deprem felaketiyle Fenerbahçe'nin biraz dezavantajlı başladığını düşünüyorum, ancak Sevilla'nın PSV'ye karşı mücadelesine benzer bir eşitlik olacağını düşünüyorum.

        11

        - Sevilla'da Fenerbahçe'yi en çok zorlayacak oyuncu kim?

        Bence Youssef En-Nesyri en iyi oyunculardan biri. Ve şu anda formunda. Oynadığı son yedi maçta beş gol kaydetti. Fenerbahçe'yi en çok En-Nesyri'nin zorlayacağını düşünüyorum.

        Haberi Hazırlayan: Özer Çak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ