Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Jeff Bezos servetinin çoğunu bağışlayacak - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, CNN'e verdiği röportajda, 124 milyar dolarlık net servetinin çoğunu iklim değişikliğiyle mücadele eden hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı.

        Bezos verdiği röportajda, insanlığı birleştirebilecek ve sosyal, politik bölünmeleri iyileştirebilecek kurumları desteklemek istediğine vurgu yaptı.

        Ayrıca röportajda kendisine eşlik eden, 2019'dan beri birlikte olduğu kız arkadaşı Lauren Sanchez de Bezos'a destek olduğunu dile getirdi.

        Yapacağı bağışları ve hayır işlerini dikkatlice inceleyeceğini ve bir metodoloji oluşturacağını da söyleyen Bezos, “Hayır işlerini etkisiz bir şekilde yapmanın çok yolu var. Dolayısıyla çok dikkatli düşünmelisiniz ve ekibinizde harika insanlar olmalı” dedi.

        Servetininçoğunu bağışlama gibi bir düşüncesi olup olmadığı sorusuna ise “Evet, var” yanıtını veren Bezos, ayrıca bu bağışları yaşarken yapacağını da söyledi.

        Daha önce Bezos, varlıklı insanları servetlerini hayır işlerine bağışlamaları için teşvik eden 'Giving Pledge' adlı kampanyaya katılmadığı için eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ