Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Koronavirüse rağmen bazı Çinliler işbaşı yaptı - İş-Yaşam Haberleri

        Çin'de koronavirüsten dün 97 kişi hayatını kaybederken toplam ölümlü vaka sayısı 908'e ulaştı. Ancak Çin hükümetinin bazı yasakları hafifletmesinin ardından bazı çalışanlar ofis ve fabrikaların yolunu tuttu.

        UZMAN EKİP GİDİYOR

        Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) bir uzman ekibi bugün Çin'e giderek salgını yerinde inceleyecek. Salgının yeni ay yılı tatiline denk gelmesi ile yetkililer şirketlerden 10 gün daha tatil ilan etmesini talep etmişti. Daha sonra Komünist Parti yetkilileri uçuşları iptal etmiş ek olarak da fabrika ve okulları kapatarak bir nevi tecrit uygulamıştı. Bu kararın ardından neredeyse iki hafta boyunca kalabalık sokaklar yerini hayalet bir şehre bırakmıştı.

        REKLAM

        TRENLER BOŞ KALDI

        Bugün bazı iş yerleri açılacak olmasına rağmen birçok iş yeri kepenk açmayacak ve beyaz yakalı çalışanlar evden çalışmaya devam edecek. Pekin'inen yoğun metro hatlarından birinde trenler boş kalırken seyahateden az sayıda yolcunun tamamının da maske taktığı gözlemlendi.

        KRİTİK SEKTÖRLERİN ÇALIŞMASIİSTENDİ

        Çin Yeni Yıl tatilinin 10 gün süreyle uzatılmasının ardından Çin hükümeti bu pazartesi havacılık gibi kritik sektörlerin faaliyetlerine devam etmesini istedi.

        Ülkenin önemli şirketlerinden Alibaba ve Meituan ise çalışanlarına verdikleri izni 16 Şubat'a kadar uzattıklarını duyurdular. Bunun yanında Foxconn'un Zengzhou şehrinde bulunan iPhone üretim tesisinin bugün açılması bekleniyordu ancak fabrika bugün de açılmadı. Konuyla ilgili Foxconn'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

        KONGRE ERTELENEBİLİR

        Bunun yanında Çin KomünistPartisi her yıl mart ayında düzenlediği Ulusal Kongre'yi bu yıl erteleyebilir. Söz konusu kongrede geleneksel olarak yıl sonu büyüme hedefi açıklanıyordu. Çin hükümeti koronavirüs salgını öncesi hedefi yüzde 6 olarak belirlemişti ancakvirüs salgınından sonra bu hedefin aşağı yönlü revize edilmesi bekleniyor. Bunun yanında uzmanlar Çin'in ABD ile imzaladığı ticaret anlaşması kapsamında verdiği 200 milyar dolarlık ek ABD malı alım sözünü de tutamama ihtimalinin belirdiğini ifade etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ